УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Відбулась 21-ша позачергова сесія Кам`янець-Подільської міської ради
Written by Alex Andrushchak   
ponedilok, 13 lyutyy 2012

10 лютого депутати Кам`янець-Подільської міської ради зібрались на 21-шу позачергову сесію. На розгляд народних обранців було винесено 8 питань порядку денного.

Проте, насамперед, слово надали представникам Ради ветеранів міста на чолі з Леонтієм Рогалем. Вони висловили своє занепокоєння виступом голови фракції ВО «Свобода» Віктора Притуляка на минулій сесії. Депутат заявив, що ветеранами маніпулюють, використовуючи як «ланцюгових псів». «Це не викликало у нас яскравих негативних емоцій, лише глибокий подив, що таке взагалі могло статись»- йдеться у зверненні, яке зачитала Надія Підскоцька. Нагадали присутнім й про те, що у багатьох депутатів батьки воювали на фронтах Великої Вітчизняної війни, тож негоже, щоб у сесійній залі на адресу ветеранів лунали образливі слова. На захист побратимів виступив і учасник бойових дій, полковник Іван Кошелєв. Рада ветеранів порушуватиме питання про відкликання народного обранця.

А далі депутати повернулись до порядку денного. Про внесення змін до бюджету на 2012 рік доповідала начальник фінансового управління Олександра Шевчук. Вона повідомила, що загальний обсяг видатків міського бюджету збільшиться майже на 3,8 мільйона гривень за рахунок перехідних залишків коштів по загальному та спеціальному фондах. Основну частину цих коштів витратять на забезпечення повної (мінімальної) потреби на придбання медикаментів, продуктів харчування та оплату комунальних послуг закладів охорони здоров’я, освіти та культури. Бюджетна сфера отримає решту грошей на покриття захищених статтей витрат, зокрема оплату праці та енергоносіїв. Дохідна частина при цьому не збільшується. Загалом же, бюджет розвитку складає майже 12 мільйонів гривень. Левова його частка спрямовуватиметься на потреби житлово-комунального господарства та благоустрій міста. Міський голова Михайло Сімашкевич з цього приводу зауважив: «Ми повинні побудувати сучасне місто, створювати комфортні умови і для його мешканців, і для туристів». За словами Михайла Євстафійовича, у складній економічній ситуації варто продовжити практику співфінансування проектів, коли залучаються кошти міського бюджету і мешканців. Найбільш успішним у цьому плані став проект «Теплий дім», досвід якого переймають учасники Асоціації міст України. «Тепер ми хочемо об`єднати наші зусилля у ремонті внутрішньодворових проїздів» - розповів очільник Кам`янця-Подільського. Депутати ухвалили рішення про внесення змін до бюджету на 2012 рік.

«На засіданні депутатського клубу ми ретельно вивчимо кожен напрямок видатків та обов`язково врахуємо потреби кожного виборчого округу»- підкреслив президент депутатського клубу Анатолій Качуровський. Депутат обласної ради Сергій Ведєрніков наголосив на тому, що народні обранці повинні мислити стратегічно, усвідомлюючи свою відповідальність за долю міста. «А ще я хочу висловити обурення висловлюваннями пана Притуляка про наших ветеранів. І якби це були інші часи, то викликав би його на справжню дуель.»- завершив свій емоційний виступ Сергій Леонідович.

За вагомий внесок у розбудову міста та популяризацію українського поетичного слова депутати вирішили нагородити відзнакою «Честь і шана» (посмертно) колишнього директора Кам`янець-Подільського будівельного технікуму Анатолія Ониськова.

Затверджено на сесії й звернення Кам`янець-Подільської міської ради до голови Верховної ради Володимира Литвина: «На нашу думку, деякі норми Закону України «Про захист персональних даних» вступають у суперечку із нормами Закону України «Про доступ до публічної інформації», що може призвести до багатьох непорозумінь у взаємовідносинах органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування і громадянами» - йдеться, зокрема, у зверненні.

Наприкінці сесії, секретар міської ради Василь Сенюк озвучив запит директора КП «Міськтепловоденергія» Валерія Гордійчука про стан теплових мереж Кам`янця-Подільського. Внаслідок складних погодних умов на окремих ділянках стались розмороження. Загалом же, система потребує серйозного ремонту, а тарифи відшкодовують лише 65 % собівартості послуг. З цього приводу міський голова Михайло Сімашкевич повідомив, що незабаром буде придбано ще дві когенераційні установки, які дозволять виробляти електроенергію низької собівартості та забезпечити гарячою водою два мікрорайони міста.

http://kam-pod.gov.ua/novini/sesyi-mskoyi-radi/559-21-sha-sesya-mskoyi-radi-misliti-stategchno.html

 
Discuss (1 posts)
Відбулась 21-ша позачергова сесія Кам`янець-Подільської міської ради   14.02.2012 [16:31:20]
Обговорення статті: Відбулась 21-ша позачергова сесія Кам`янець-Подільської міської ради

Цитата:
Сьогодні, 10 лютого, відбулося пленарне засідання двадцять першої (позачергової) сесії міської ради, де основним питанням було внесення змін до бюджету міста на 2012 рік.
Депутати збільшили видатки міського бюджету на суму 3 млн. 756 тис грн. за рахунок залишку коштів, що утворилися станом на 01.01.2012 року.
Більшу частину цих коштів, а саме ¬– 1 189,47 тис. грн. спрямували на забезпечення повної (мінімальної) потреби на придбання медикаментів, продуктів харчування та оплату інших комунальних послуг для охорони здоров’я, освіти та культури.
Решту роздали рівними частинами для різних сфер «бюджетників», які здебільшого спрямовувалися на фінансування захищених статей.
Дискусії у сесійній залі виникли під час розподілу бюджету розвитку, який на 2012 рік трішки не дотягує до 12 млн. грн.
Депутати, зокрема від фракції БЮТ, нарікали на те, що їм не відомо на що конкретно підуть ці кошти, вказані лише галузі. Також фактично нічого не закладено коштів на виконання наказів виборців.
Їхні опоненти закликали колег довіритися міському голові та його команді у цьому питанні, бо ж вони відповідають не за окремі округи, а за все місто.
Сергій Бабій пообіцяв, що невдовзі буде презентовано так званий «бюджет у мілку клітинку», де детально розкажуть про всі проекти. Відомо, що серед цих проектів буде подальша реконструкція міського парку, майдану Відродження тощо.

http://novini.net.ua/?p=10222
#46352

You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
13 guests online