УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
У Кам’янці-Подільському відзначили День вшанування учасників бойових дій
Написал Alex Andrushchak   
15.02.12

15 лютого у Кам’янці-Подільському відзначили День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Розпочались заходи із мітингу на факультеті військової підготовки К-П НУ ім.І.Огієнка. Представники міської і районної влади, воїни –інтернаціоналісти, курсанти зібрались, аби разом схилити голову перед світлою пам’яттю загиблих вояків та вшанувати тих, хто виконував військовий обов'язок у «гарячих точках» планети.

Зі щирими словами звернувся до учасників зібрання заступник міського голови Василь Сукач: «Дорогі воїни-інтернаціоналісти! Ви є взірцем для нових поколінь захисників Вітчизни, на яких покладено почесну місію- берегти мир у світі».

Слово для виступу мали також заступник голови райдержадміністрації Павло Довгопол, начальник військового гарнізону полковник Сергій Мальченко, голова Кам’янець-Подільської Спілки ветеранів Афганістану Іван Павлевич. Кращі військовослужбовці з нагоди пам’ятної дати отримали почесні грамоти. Квіти поклали до меморіалу випускникам факультету, які загинули в Афганістані.

Продовжились заходи мітингом у сквері, де знаходиться пам’ятник з символічною назвою- «Зруйнований храм людської душі». Він втілює у себе пам`ять про усіх загиблих воїнів-інтернаціоналістів, виражає материнський біль жінок, які втратили синів у вихорі війн.

У своєму виступі секретар міської ради Василь Сенюк наголосив: «Сьогодні міською владою робиться усе можливе для благополуччя, соціального захисту і реабілітації учасників бойових дій. Зокрема, у минулому році було запроваджено комунальний транспорт, який безкоштовно обслуговує окремі категорії населення, у тому числі ветеранів та учасників бойових дій. Напередодні 9 травня 2011 року, у міській лікарні відбулось урочисте відкриття нової сучасної палати для ветеранів та інвалідів Великої Вітчизняної війни. Відповідно до міської комплексної програми «Турбота», розрахованої на 2012-2016 роки, сім`ям загиблих в Афганістані надаються місцеві додаткові пільги. У 2011 році проведено також часткову реконструкцію скверу, у якому ми з вами сьогодні зібрались і який кам`янчани частенько називають Сквером Афганців.» Василь Іванович вручив учасникам бойових дій почесні грамоти виконавчого комітету міської ради.

Афганська війна забрала життя 13 кам’янчан та 10 мешканців району. Пам’ять усіх воїнів-інтернаціоналістів, які не повернулись з далеких та близьких країв, учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання.

http://kam-pod.gov.ua/582-vshanovuvali-voyinv-nternaconalstv.html

 
Обсуждение (1 комментариев)
У Кам’янці-Подільському відзначили День вшанування учасників бойових дій   16.02.2012 [08:26:39]
Обговорення статті: У Кам’янці-Подільському відзначили День вшанування учасників бойових дій

Цитата:
15 лютого Україна відзначає 23-тю річницю виведення військ з Афганістану та вшановує учасників бойових дій на території інших держав. Дата для нашої країни сумна адже загальні втрати країни в цій війні склали біля 14000 чоловік загиблих. На Україну не повернулося живими 3360 синів, десятеро з них з нашого Кам’янець-Подільського району. Міськрайонні заходи розпочалися з урочистостей, які проходили на території військового інституту. Керівництво міста і району вшанували пам’ять загиблих поклавши квіти до меморіалу воїнам-афганцям. Після урочистої ходи до скверу афганців розпочався мітинг-реквієм, присвячений цій сумній даті. Виступаючи перед присутніми заступник голови адміністрації Павло Довгопол зазначив: «Ви чесно і до кінця виконали свій обов’язок перед Вітчизною і народом, проявляючи героїзм та самопожертву.Священною є пам’ять про мужність та готовність платити найдорожчу ціну – своє життя. Ми завжди будемо пам`ятати всіх тих, хто загинув, виконуючи свій обов’язок перед Батьківщиною. Сьогодні ми вшануємо всіх живих і низько вклоняємось батькам і родинам загиблих. Подвиг учасників бойових дій – це взірець патріотизму для кожної людини. Ми дуже вдячні всім вам, хто сьогодні бере активну участь у розбудові нашої держави, громадському житті та патріотичному вихованні молодого покоління. Влада знає про проблеми, які вас хвилюють. Частина з них носить регіональний характер, окремі – потребують прийняття рішень на державному рівні. Над вирішенням цих питань працюємо і будемо працювати на всіх рівнях владних структур». Почесною Грамотою районної державної адміністрації за активну участь у громадському житті району, вірність традиціям бойового братства нагороджено: Барановського Юрія Іосифовича – учасника бойових дій в Афганістані, жителя с. Кам’янка; Терлецького В’ячеслава Анатолійовича – учасника бойових дій в Афганістані, жителя с. Кам’янка.

http://kprda.gov.ua/?p=7722
#46461

You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 7