УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Засідання депутатського клубу Кам`янець-Подільської міської ради
Written by Alex Andrushchak   
ponedilok, 20 lyutyy 2012

17 лютого відбулось засідання депутатського клубу Кам`янець-Подільської міської ради. До президії зібрання запросили Анатолія Качуровського, Василя Сенюка, Андрія Гамалія та Володимира Юр`єва. Насамперед депутатів цікавив кошторис департаменту житлової політики, доріг та інфраструктури міста за напрямками використання у розрізі об`єктів і робіт в 2012 році, або, як то кажуть, бюджет «у мілку клітинку». З цього питання присутніх поінформував керівник департаменту Сергій Середюк.

Отже, у наступному році буде додатково встановлено на 60 сміттєвих урн, 75 нових дорожніх знаків. Передбачається провести ремонт 50 лавок, 10 автобусних зупинок, 100 сміттєвих урн та 300 дорожніх знаків. Заплановано відновлення 200 квадратних метрів асфальтобетонного покриття в місцях виконання земельних робіт. На поточний (ямковий) ремонт доріг направлять 200 тисяч гривень, а на їх утримання в осінньо-зимовий період – 819 тисяч гривень. Більше 2 мільйонів спрямують на санітарну очистку міста. Загалом же, кошторис робіт по поточному благоустрою складає майже 7,5 мільйонів гривень.

Сергій Середюк ознайомив присутніх також з планом капітального ремонту житлового фонду міста на 2012 рік. Загальна вартість робіт становить близько 2,5 мільйонів гривень. У документі прописано капітальний ремонт з протиаварійними заходами одного з найскладніших будинків. На чотирьох спорудах проведуть капітальний ремонт покрівель, на шести – капітальний ремонт фасадів з утепленням за програмою «Теплий дім». Капітальний ремонт з диспетчеризацією ліфтів, які відпрацювали 25 років, заплановано у 12 будівлях. На 4 житлових будинки очікує капітальний ремонт системи електропостачання. У Старому місті передбачається відновлення 3 громадських вбиралень.

Велика увага у наступному році буде зосереджена на ремонті дворових проїздів, мережі зовнішнього освітлення міста, тротуарів. Продовжиться робота з впорядкування паркових зон. Передбачені кошти і на капітальний ремонт обладнання ТЕЦ та окремих ділянок тепломереж Кам`янця-Подільського.

Народні обранці розглянули також звернення Кам`янець-Подільської міської Ради ветеранів з приводу некоректних висловлювань депутата Віктора Притуляка на 20-тій сесії. Очільник Ради Леонтій Рогаль нагадав, що 14 лютого відбувся мітинг, на якому ветерани зажадали публічного вибачення. Вони вимагають від ректорату К-П НУ ім. І.Огієнка дати оцінку словам старшого викладача. «Незабаром відбудеться засідання кафедри, де працює Віктор Притуляк, і цю ситуацію розглянуть», - повідомив проректор з виховної роботи КПНУ ім. І.Огієнка Анатолій Заводовський. Депутати вирішили створити редакційну комісію, яка спільно з постійною комісією міської ради з питань етики, підготує проект звернення з даного питання. Це звернення винесуть на розгляд сесії.

http://kam-pod.gov.ua/zasdannya-deputatskogo-klubu/611-deputatskiy-klub-u-dyi.html

 
Discuss (4 posts)
Засідання депутатського клубу Кам`янець-Подільської міської ради   20.02.2012 [12:29:17]
Обговорення статті: Засідання депутатського клубу Кам`янець-Подільської міської ради

Цитата:
17 лютого відбулося чергове засідання депутатського клубу, де основним питанням було погодження кошторису департаменту житлової політики, доріг та інфраструктури міської ради на 2012 рік.
Цей процес традиційно називають «розписування у мілку клітинку». Звітував з цього приводу директор департаменту Сергій Середюк. Було розглянуто план робіт по об’єктах благоустрою, які фінансують із загального фонду, план капітального ремонту житлового фонду (кошти бюджету розвитку).
Загалом у міському бюджеті на житлово-комунальну сферу передбачено 18 494,4 тис. грн. (загальний та спеціальний фонд).
Хоча сума доволі вражаюча, але зовсім не достатня для того, щоб вирішити всі проблеми цієї галузі. Вже стало традицією, що розподіл цих коштів не задовольняє нікого. Хоча на депутатський клуб зібралося всього половина депутатського корпусу, проте це не стало на заваді дискусіям. Найактивнішими були народні обранці від «Батьківщини».
Валентина Фурман відзначила, що 200 тис. грн., які заплановані на ямковий ремонт, є абсолютно мізерною сумою. За такі гроші не вдасться якісно покращити стан доріг, який після танення снігу може значно погіршитися.
Особливо Валентина Володимирівна акцентувала на мікрорайоні «Жовтневому», де треба латати дороги. З цього приводу депутат від Підзамча Дмитро Васильянов сказав: «Вам добре, що у вас є хоч дороги, які треба ремонтувати, а в мене на округу здебільшого напрямки, але я не скаржуся».
Дискусії виникли і щодо фінансування завершення реконструкції міського парку, на яку цього року спрямують понад 1 млн. грн. За ці кошти буде виконано капітальний ремонт «Алеї закоханих» (180 тис. грн.), капітальний ремонт малих архітектурних форм центрального парку (144 тис. грн.), капітальний ремонт водойм, споруд центрального міського парку, у тому числі і виготовлення проектно-кошторисної документації – 190 тис. грн.. Ще 100 тис грн. буде витрачено на будівництво фонтану та зони відпочинку на перехресті вул. Татарської та площі Польський ринок.
Багато депутатів вважають, що в умовах такого напруженого бюджету це виглядає дещо марнотратним, це при тому, що за словами Сергія Середюка, на відновлення Лебединого озера минулого року було витрачено 400 тис. грн.
Проте з іншого боку, парк також потребує завершення реконструкції, щоб стати справді привабливим об’єктом інфраструктури. Остаточну оцінку цьому дадуть кам’янчани, за податки яких і здійснюється благоустрій.
Також у цьогорічному кошторисі передбачені кошти на ремонт дворових проїздів (400 тис. грн.), тротуарів (350 тис. грн.), ремонт зовнішнього освітлення міста (280 тис. грн.).

http://novini.net.ua/?p=10316
#46667
RE: Засідання депутатського клубу Кам`янець-Подільської міської ради   20.02.2012 [20:56:27]
депутатський клуб написав:
Цитата:
Народні обранці розглянули також звернення Кам`янець-Подільської міської Ради ветеранів з приводу некоректних висловлювань депутата Віктора Притуляка на 20-тій сесії. Очільник Ради Леонтій Рогаль нагадав, що 14 лютого відбувся мітинг, на якому ветерани зажадали публічного вибачення. Вони вимагають від ректорату К-П НУ ім. І.Огієнка дати оцінку словам старшого викладача. «Незабаром відбудеться засідання кафедри, де працює Віктор Притуляк, і цю ситуацію розглянуть», - повідомив проректор з виховної роботи КПНУ ім. І.Огієнка Анатолій Заводовський...


Що ж насправді сталося на сесії? Депутат Притуляк засумнівався в доцільності надання нагороди «Честь і шана» голові ради ветеранів міста Леонтію Рогалю і свою думку аргументував так:
«Ми часто звертаємося до питання про присвоєння звання почесного громадянина міста або тут відзначаємо такою нагородою «Честь і шана». Я би хотів знати про критерії, на основі яких визначається та людина, яка удостоюється такого звання, тому що ці люди стають автоматично, після голосування депутатами міської ради, зразком для наслідування. Нам дуже часто бракує інформації про цих людей... Це перше.
Друге. Можливо, ці люди дуже зручні і добрі для міськвиконкому, для голови міста, тому що їм тримають спеціальне приміщення у виконкомі, надається приміщення на дуже зручних умовах. Знаю також, що дуже часто цих людей використовують (раду ветеранів) як ланцюгових псів, коли йдеться про процеси національного відродження чи якихось змін у гуманітарній сфері міста й держави. І ця інформація надто плутана. Можливо, не всі з тих людей, кого пропонує виконком, заслуговують на таку «Честь і шану».
Я, наприклад, знаю тут одного громадянина міста Кам’янця-Подільського. Може, і ви його знаєте. Це депутат обласної ради Мельниченко. Так він і пенсіонерів возить безкоштовно, він і газ до кожної хати підводить, він і лавки розклав, і клітку зробив, щоб молодь мала, де проводити «скачки». І щось не чути, щоб йому пропонували «Честь і шану». Тим більше, що він це робить безкорисливо, безкоштовно і всяке таке інше. А ось, наприклад, голові ради ветеранів пропонується така «Честь і шана»... Дякую!».

У сухому залишку маємо, що порівняння всіх ветеранів із «ланцюговими псами» у виступі Притуляка немає, а є констатація факту, що дуже часто людей з ради ветеранів використовують «як ланцюгових псів, коли йдеться про процеси національного відродження». Яскравим прикладом цьому може бути потужне використання ради ветеранів наприкінці 1980-х - на початку 1990-х років для боротьби з Народним Рухом України. І хто-хто, а Віктор Притуляк - перший голова Кам’янець-Подільської міськрайонної організації Народного Руху України - добре знає про це з власного досвіду. На жаль, і наш часопис у матеріалі «Слово - не горобець» неправильно процитував Притуляка, відповідно, і висновки вийшли неадекватні. Тож як один із восьми співзасновників приношу вибачення Віктору Григоровичу....

Олег БУДЗЕЙ(с)
http://klyuch.com.ua/articles/problem/oblitsyuemo-budinki-memorialnimi-doshkami/
#46697
RE: Засідання депутатського клубу Кам`янець-Подільської міської ради   20.02.2012 [21:39:18]
Єдина проблема Притуляка - в підборі епітетів АЛЕ СУТІ СПРАВИ ЦЕ НЕ МІНЯЄ
#46708
RE: Засідання депутатського клубу Кам`янець-Подільської міської ради   23.02.2012 [16:44:50]
Не розумію простої банальщини - Притуляк, виступав на сесії міськради як старший викладач???????? До чого тут засідання кафедри і взагалі таке обговорення на депутатському комітеті, де слово чомусь мають недепутати. Він висловив свою точку зору - не обізвав, а порівняв. А мітинг - ото сміхота була (скоро і мене за такі слова будуть картати), чорнобильці, афганці - всім шкода стало ради ветеранів!!!))) Можливо, я свою думку вже десь написав, але повторюсь - якщо в нашій державі прийнято ображати та обзивати вояків повстанської армії не лише кулуарно чи на кухні, а на телебаченні, в інших ОМІ та просто нав'язувати таку думку, то чому людина (Притуляк) не може мати своєї думки. Він ен влаштовує псевдофотовиставок про галицьку трагедію і т.п., як кАлЄснічЄнкА та іже!!!
#46919

You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
11 guests online