УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Відбулась чергова сесія Кам`янець-Подільської міської ради
Написал Alex Andrushchak   
29.02.12

28 лютого пройшла чергова сесія Кам`янець-Подільської міської ради. Розпочали засідання з найприємнішого:

До слова запросили директора Кам`янець-Подільського ВПУ Бориса Чекригіна: «Хочу подякувати депутатському корпусу за те, що на минулій сесії відзначили нагородою (посмертно) колишнього директора Кам`янець-Подільського будівельного технікуму Анатолія Ониськова. Це є знаковою подією для нашого міста, адже важко переоцінити вклад цієї людини у розвиток будівельної галузі та популяризацію українського поетичного слова.Серед вихованців Анатолія Дмитровича є і наші депутати, зокрема, Надія Сільченко, Олександр Заєць, Миколав Розбам». Міський голова Михайло Сімашкевич вручив відзнаку «Честь і шана» дружині нагороджуваного – Галині Василівні.

Начальник війського гарнізону Сергій Мальченко нагородив грамотами переможців змагань зі стрільби що пройшли з нагоди Дня захисника Вітчизни. У командному заліку перемогли ветерани військового інституту. Серед місцевих народних обранців перше місце посів Володимир Юр`єв, а серед працівників виконкому – Володимир Хмелюк, директор департаменту економіки та розвитку інфраструктури міста. Заохочувальними грамотами відзначили і жінок з кола журналістів та з міської ради.

Муніципальний енергетичний план діє.

22 сесія міської ради, серед інших, розглянула питання Муніципального енергетичного плану м. Кам’янця-Подільського на 2012-2015 роки. Захищати цей проект, за відсутності доповідача (Заступник міського голови Сергій Бабій 28 лютого перебував у відрядженні на колегії ОДА) довірили депутату міської ради, керівнику комунального підприємства «Міськтепловоденергія» Валерію Гордійчуку. Програма містить відомості про розвиток галузі як у найближчому так і у довгостроковому періоді: добудова котельні по Князів Коріатовичів, 56 із встановленням когенераційних установок; будівництво локальної модульної котельні по вул. Ценського1; будівництво локальної котельні та заміна теплових мереж по проспекту Грушевського. Розуміючи значимість втрат теплової енергії, передбачається проведення відновлення теплової ізоляції тепломереж у підвалах, проведення утеплення вуличних та внутрішньо будинкових мереж, а також горищ, під’їздів, підвалів. Обгрунтовуючи необхідність вжиття заходів з економії енергії, Валерій Григорович зазначив, зокрема таке:

«Я не знаю як ми назвемо цей рік, чи роком збереження тепла, чи роком теплоізоляції, але я наголошую, що ми повинні зробити все, що можливо, щоб не допустити втрат тепла та розгерметизації обладнання. Сьогодні на часі енергетичний аудит міста, виготовлення енергетичних паспортів будинків (у місті уже розпочався процес їх обстеження). «Ні одного пориву у цьому опалювальному сезоні, хоча у минулому їх тільки у грудні було 21» - ділився наболілим керівник комунального підприємства, зосередивши увагу на тому, що потрібно у цій галузі обов’язково вживати профілактичних заходів, думати про майбутнє. Адже і мешканці приватних садиб району Підзамче, та й інших мікрорайонів міста, не передбачали, що закопана на не більш як двадцять сантиметрів труба, призведе до розмерзання системи.

На даний час впроваджується Проект заміни енергоємного обладнання за рахунок коштів Світового банку. Реалізація комплексної програми оптимізації роботи систем водопостачання і водовідведення, розрахована на 2012-2015 роки теж призведе до зменшення використання енергоресурсів, проте на все потрібні кошти. Міський голова Михайло Сімашкевич високо оцінив роботу керівника «Тепловоденергії» Валерія Гордійчука, який використовує кожну можливість для залучення державних коштів для реалізації у місті енергозберігаючих проектів.

У команді міського голови – поповнення.

За результатами таємного голосування депутати затвердили на посаду заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради та членом виконавчого комітету Василя Строяновського. Він куруватиме такі галузі, як економіка, будівництво та архітектура, земельні питання. Василь Станіславович до цього часу працював у сфері сільського господарства. Обраний депутатом районної ради.

Турбота про найменших.

Одним з головних пріоритетів міської влади є турбота про найменших кам`янчан. Народні обранці затвердили звіти із кількох програм, що забезпечували додатковий соціальний захист дітей.

Отже, протягом 2011 року діти громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, отримували безкоштовне харчування у загальноосвітніх закладах. Середньорічна чисельність школярів, які харчувались за цією програмою, склала 111 осіб.

У програмі «Шкільний автобус» у 2011 році задіяли 7 машин. Вони щодня перевозили учнів міста до місць навчання. Загальний бюджет програми склав 155 тисяч гривень. Наразі вона реалізується через мережу комунального транспорту.

Кам`янець-Подільський – чи не єдине місто у регіоні, де діє загальноміська програма відпочинку та оздоровлення дітей. З місцевого бюджету у 2011 році виділено майже 182 тисячі гривень на відпочинок дітей і підлітків в пришкільних таборах з денним перебуванням та придбання 90 путівок до дитячих оздоровчих закладах на узбережжі моря. За кошти обласного бюджету придбали 24 путівки на море, за кошти державного – 40 путівок. Таким чином, за рахунок різних джерел фінансування влітку 2011 року оздоровились 8454 (або 84,8%) дитини шкільного віку.

Наше місто – із генпланом!

Рішенням сесії затверджено Генеральний план, історико-аріхектурний опорний план, межі і режим використання зон охорони пам`яток та історичних ареалів міста Кам`янця-Подільського. «Десять років ця проблема не мала свого вирішення, - зазначив директор департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин Ігор Пиріжок, - тепер, нарешті, матимемо генплан. Дякую за всебічну підтримку та принципову позицію з цього питання міському голові Михайлу Сімашкевичу, першому заступнику Григорію Горшунову, депутату обласної ради Володимиру Мельниченку».

Затвердженню депутатами генплану передувала кропітка робота спеціалістів. І 23 лютого 2012 року в Києві відбулося засідання архітектурної-містобудівної ради при Міністерстві регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України. «Коли фахівці представили в Мінрегіонбуді новий генплан нашого міста, Кам`янець-Подільський став прикладом для інших. Дана науково-проектна документація була схвалена і рекомендована для затвердження на сесії міської ради. - розповів після сесії Ігор Пиріжок - Він є стратегічним документом, принциповим, у якому визначено основні напрямки розвитку економіки, місця розташування готелів, торгових та спортивних центрів, адже місто має бути багатофункціональним.»

Депутатську етику таки порушили...

Народні обранці ухвалили рішення «Про порушення депутатської етики депутатом Кам`янець-Подільської міської ради Притуляком В.Г.», в якому йдеться про таке:

- поведінку та образливі висловлювання депутата Кам’янець-Подільської міської ради Притуляка Віктора Григоровича на адресу Ради ветеранів міста, як органу, що представляє ветеранів міста, визнати некоректною та осудити;

- депутату Кам’янець-Подільської міської ради Притуляку Віктору Григоровичу публічно вибачитись перед Радою ветеранів та ветеранами міста. Кам’янця-Подільського.

Ухваленню цього рішення передувала заява голови фракції ВО «Свобода» Віктора Притуляка. Віктор Григорович наголосив на тому, що слова, сказані ним на 20-тій сесії були повністю перекручені, адже він лише використав у своєму виступі не усім зрозумілу метафору, порівнявши Раду ветеранів з ланцюговими псами.

З приводу цієї ситуації висловились окремі депутати: Сергій Акимович, Анатолій Качуровський, Сергій Мальченко, Ярослав Крочак.

Надали слово і голові Ради ветеранів Леонтію Рогалю, який розповів, що до очолюваної ним організації входять не лише ветерани Великої Вітчизняної війни, а й ветерани праці, Збройних Сил, інших структур. Ці люди заслуговують на повагу громади, Леонтій Іннокентійович особисто взяв участь у розмінуванні 25 тисяч вибухонебезпечних предметів, нагороджений багатьма медалями та відзнаками.

Міський голова Михайло Сімашкевич та депутати різних фракцій наголосили на тому, що народні обранці мають зважувати кожне сказане публічно слово. «Не слід займатись «політиканством» - підкреслив очільник Кам`янця-Подільського.- Ніхто не використвує Раду ветеранів у своїх цілях. Ми допомагаємо цим стареньким людям, чим можемо. До кого ж їм ще йти? До нас може звернутись і ветеран УПА.»

«Розуміємо, що це рішення не матиме юридичних наслідків, але є факт порушення депутатської етики і ми мусимо на нього реагувати» - додав секретар міської ради Василь Сенюк.

А ще розглянуто.

Депутати заслухали звіт про роботу постійної комісії з питань землекористування, архітектури, будівництва та екології у 2011 році. Голова цієї депутатської комісії Микола Розбам акцентував на тому, що особливої уваги вимагають земельні питання, особливо у світлі реформи земельних відносин в Україні.

Депутатський запит Олександра Шкварського стосувався висвітлення теми видатків та прибутків міського бюджету на офіційному сайті міської ради. Це питання буде вирішене найближчим часом і приведено у відповідність, так як це відбувається із розміщенням проектів рішень, до яких у депутатів немає зауважень.

Сектор з питань внутрішньої політики відділу з обслуговування міської ради

http://kam-pod.gov.ua/novini/sesyi-mskoyi-radi/653-22-sesya-mskoyi-radi-vbolvayuchi-za-dolyu-msta.html

 
Обсуждение (6 комментариев)
Відбулась чергова сесія Кам`янець-Подільської міської ради   04.03.2012 [11:11:41]
** Обговорення статті: Відбулась чергова сесія Кам`янець-Подільської міської ради **

Громада! А де можна гянути на кам"янецький генплан?
#47377
RE: Відбулась чергова сесія Кам`янець-Подільської міської ради   04.03.2012 [14:26:02]
Закони Украіни - -це добре. Де знайти сам генплан?
#47384
RE: Відбулась чергова сесія Кам`янець-Подільської міської ради   06.03.2012 [15:28:57]
#47519
RE: 22 сесія Кам`янець-Подільської міської ради.   25.04.2012 [12:00:11]
alex написав:
Цитата:
Перелік прийнятих рішень
22 сесією міської ради 28.02.2012 року


Звертаюсь до тих, хто ближче до "білогвардійців" - уточніть в них будь ласка п.п 16!,17,18,19,75!- і подайте в більш розгорнутому вигляді.
І перепрошую п.74.-"Про прийняття до комунальної власності міста колективних установок доочищення води для питних потреб населення" - є можливість конкретизувати?
Дякую!

P.S. ...можливо десь вже згадувалось, то вибачте за повторення.
#50138
RE: Відбулась чергова сесія Кам`янець-Подільської міської ради   25.04.2012 [22:30:24]
п.74.-"Про прийняття до комунальної власності міста колективних установок доочищення води для питних потреб населення" - в НВК № 17, в міській лікарні та в міській поліклініці.
Хто скаже, де ще будуть встановлені такіж установки і коли?
#50166

You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 12