УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Фактичний стан справ на ДП “Нігинський кар’єр”
Автор: Alex Andrushchak   
26.03.12

Питання ДП «Нігинський кар’єр» було і залишається для Кам'янець-Подільського району проблемним питанням, адже дане підприємство є найбільшим боржником як по платежах до бюджету, так і до Пенсійного фонду. Його заборгованість перед бюджетом складає 6724 тис.грн. (нарощено в 2011 році- 2725 тис.грн) і по платежах до Пенсійного фонду 2051,3 тис.грн. (нарощено в 2011 році 312,1 тис.грн.).

Саме з цих причин розпорядженням голови адміністрації від 01.03.2012р.№216/2012-р було створено робочу комісію по вивченню фактичних обставин на ДП «Нігинський кар’єр» із залученням керівників правоохоронних і контролюючих органів.

В грудні місяці на підприємстві працювало 140 осіб з середньою заробітною платою 140 грн. На неодноразові звернення ОДПІ до Міністерства аграрної політики було замінено керівника підприємства та розірвано угоду про спільну діяльність між ДП «Нігинський кар’єр» та ТОВ «Ресурс-Інвест».

Працівниками Пенсійного фонду та ОДПІ здійснена відповідна претензійна робота. Прийнято постанови судів на стягнення податкової заборгованості в сумі 5700 тис.грн., по платежах до Пенсійного фонду-1283 тис.грн. На примусовому стягненні в ДВС знаходяться документи про стягнення на користь інспекції в сумі 3388 тис.грн. , на користь Пенсійного фонду- 819 тис.грн. за рашеннями суду та 657,5 за власними вимогами. Відділом ДВС заходів забезпечено часткове стягнення податкового боргу в сумі 3,1тис.грн., борг до Пенсійного фонду не стягувався. В цьому році ситуація погіршується, на підприємстві залишилось працювати 59 осіб з середньою з тією ж зарабітною платою 140 грн. Нараховується заробітна плата, та збільшуються ще борги по Пенсійному фонду і по платежах до бюджету у вигляді прибуткового з громадян та земельного податку.

З метою вияснення фактичних обставин справи перший заступник голови адміністрації Ніна Фабіянська разом з членами робочої групи виїхала на місце в с.Сахкамінь на ДП «Нігинський кар’єр» і зустрілася безпосередньо з в.о. директора даного підприємства Кирилом Івановим. Кирило Михайлович довів до відома, що з вересня 2011 року підприємством погашено 200 тис.грн. по платежах за надра і 100 тис.грн.- заборгованість по з/платі. Проте на сьогодні підприємство не має змоги гасити борги ні по заробітній платі, ні по платежах до бюджету і Пенсійного фонду, оскільки виконавчою службою заблоковані всі рахунки.

З метою покращення роботи підприємства керівництвом було запрошено спеціалістів з інших аналогічних підприємств, для проведення аудиту всієї діяльності підприємства та відновлення його роботи. В травні підприємство зможе представити реальний фінансовий план виведення підприємства з кризового стану.

На питання щоло заробітної плати в сумі 140 грн. головний бухгалтер ДП «Нігинський кар’єр» Наталя Шустова повідомила, що дійсно люди працюють на підприємстві лише 1 день в місяць. За решту днів вони отримують заробітну плату в ПП«Газімпекс». Також вона звернула увагу, що відповідно до договору про спільну діяльність між ТОВ «Ресурс – Інвест» та ДП «Нігинський кар’єр» прибуток від господарської діяльності мав ділитись відповідно 70/30, проте підприємство нічого не отримало. Таким чином дебіторська заборгованість ТОВ «Ресурс – Інвест» перед ДП «Нігинський кар’єр» складає 3 млн.гивень. Вислухавши вищезазначену інформацію прокурор району Роман Кахній вніс пропозицію про проведення офіційної перевірки стану справ на ДП «Нігинський кар’єр» відповідними контролюючими органами.

http://kprda.gov.ua/?p=7982

 
Обговорення (1 коментарів)
Фактичний стан справ на ДП “Нігинський кар’єр”   28.03.2012 [05:54:56]
** Обговорення статті: Фактичний стан справ на ДП “Нігинський кар’єр” **

Вот вам яскравий приклад "тіньового" бізнесу...
В Білорусії за це вже б пересажали
#48247

Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
10 гостей