УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Кам`янець-Подільський відзначив славну дату - 68-му річницю з Дня визволення міста
Written by Alex Andrushchak   
ponedilok, 26 berezen` 2012

26 березня цього року Кам`янець-Подільський відзначає славну дату- 68-му річницю з Дня визволення міста від німецько-фашистських загарбників. З цієї нагоди у Сквері танкістів відбувся урочистий мітинг за участю представників влади, військовослужбовців, широкого кола громадськості.

Зі щирими словами вітань до ветеранів звернувся міський голова Михайло Сімашкевич : «Ми складаємо Вам свою щиру повагу, висловлюємо своє захоплення Вашою мужнiстю i героїзмом. Спасибi Вам за наше мирне дитинство i юнiсть, за пiдняту iз руїн державу! Сьогоднi, в день визволення міста вiд фашистської окупацiї, ми маємо всi пiдстави сказати, що Ви- наша слава i наша гордiсть, наша надiя i наша сила. А турбота i увага до Вас - одна з першочергових i найголовнiших турбот держави, міської влади.»

«Понад 2 тисячі осіб загинули, визволяючи древній Кам`янець. Їх героїзм, незламність духу надихають на ратні подвиги нинішніх захисників Батьківщини.»- розповів полковник запасу Василь Андрєєв.

Світлу пам`ять оборонців міста вшанували хвилиною мовчання.

На жаль, на сьогоднішній день в живих залишились лише двоє визволителів Кам`янця-Подільського- Ілля Чеботарьов та Павло Тихонов. По завершенню мітингу міський голова Михайло Сімашкевич, секретар міської ради Василь Сенюк, начальник управління праці та соціального захисту населення Людмила Позинюк навідалися до їхніх домівок, аби привітати зі святом.

http://kam-pod.gov.ua/novini/msk-zahodi/789-vshanuvali-vizvolitelv-msta.html

 
Discuss (1 posts)
Кам`янець-Подільський відзначив славну дату - 68-му річницю з Дня визволення міста   27.03.2012 [07:07:12]
Обговорення статті: Кам`янець-Подільський відзначив славну дату - 68-му річницю з Дня визволення міста

Цитата:
25 березня з нагоди 68-мої річниці визволення міста від фашистських загарбників, у міській центральній бібліотеці проведено День краєзнавства "Доки пам'ять у серці не згасне". На захід завітали військовослужбовці в/ч А-1107.
Розпочато його презентацією виставки „Пам'ять полеглим – шана живим”. Згодом на учасників чекала зустріч з полковником у відставці , головою міської Ради ветеранів Леонтієм Рогалем, лектором міської Ради ветеранів Станіславою Дзюбою та хором районної організації ветеранів війни та праці „Вечірні зорі” під керівництвом Ольги Підгородецької.
«Цього дня ми вшановуємо наших дорогих ветеранів, схиляємо голову перед пам'яттю тих, хто в жорстокій боротьбі з нацизмом віддав життя за нашу спільну перемогу. Пам'ять про цей подвиг ми будемо берегти вічно, передаючи з покоління в покоління» - зазначила у вступному слові бібліотекар I категорії Катерина Бояршинова та передала слово Леонтію Рогалю. Він розповів молодим воїнам про події, які відбувалися в Кам'янці-Подільскому навесні 1944 року та окреслив розклад сил та військової техніки під час Чернівецько-Проскурівської операції.
Лектор міської ради ветеранів Станіслава Дзюба назвала прізвища справжніх героїв - І. Кудашкіна, Я. Хардікова, М. Радугіна, П. Барабанова, яким за визволення Кам'янця-Подільського присвоєно найвище звання – Героя Радянського Союзу.
У виконанні хору ветеранів „Вечірні зорі” прозвучали „Гімн ветеранів”, „День Перемоги”, „Рідна земленько”.
Дню визволення нашого міста присвятили свої вірші місцеві поети із клубу „Ліра”. Зокрема, Світлана Кремінська прочитала вірш „Визволення Кам'янця-Подільського”, а Павло Тихонов прочитав поезію Юлії Ковальчук „Їх двоє залишилось...” про двох визволителів , які дожили до 68-річниці визволення міста – Іллю Чеботарева та Павла Тихонова.
Учениця школи мистецтв Діана Гончар подарувала присутнім пісню „Мій дідусь” , а Олена Горбатюк заспівала пісні воєнних років „Степом, степом” та „Катюшу”.
Інсценівку „Сповідь матері "здійснили студентка коледжу культури і мистецтв Оля Лободєва та Павло Тихонов.
На завершення гості оглянули літературно-меморіальну експозицію ”Навіки в пам'яті народній” та сфотографувалися напам'ять.
Далі у відділі технічної та економічної книги для військовослужбовців строкової служби було презентовано книжкову виставку „Техніка в бою”. Провідний бібліотекар Оксана Мельник ознайомила присутніх із літературою, що розкриває історію озброєнь часів Другої світової війни.

http://kam-pod.gov.ua/novini/msk-zahodi/790-vizvolennyu-msta-prisvyachuyetsya.html
#48223

You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
13 guests online