УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Відбулось засідання 23-ї сесії Кам'янець-Подільської міської ради
Written by Alex Andrushchak   
chetver, 12 kviten` 2012

10 квітня цього року відбулось пленарне засідання 23 сесії Кам`янець-Подільської міської ради 6-го скликання.

Розпочалось воно із розгляду 84 земельних питань, по яких доповів начальник управління Держкомзему у місті Кам`янці-Подільському Віктор Кравчук. Більшу частину проектів рішень депутати підтримали, деякі доповнили, або відправили на доопрацювання.

Про діяльність виконавчих органів міської ради звітував міський голова Михайло Сімашкевич. Як зазначив Михайло Євстафійович, у минулому році кам`янчани були належним чином забезпечені усіма комунальними послугами, в значній мірі покращився благоустрій міста. Місцева влада не згорнула жодної соціальної програми. Серед досягнень звітного періоду – реконструкція міського парку з Лебединим озером, встановлення когенераційних установок (КП «Міськтепловоденергія»), проекти «Комунальний транспорт», «Питна вода», «З лану - до столу», «Комфортний під`їзд», «Вертикальні сади», «Теплий дім» тощо. Щодо останнього, то ним під час візиту на Хмельниччину зацікавився Президент України Віктор Янукович. Своїм указом Глава держави зобов`язав вивчити можливість впровадження такої новації у інших містах України, адже співфінансування за участі мешканців дозволяє і зекономити бюджетні кошти, і залучити до процесу господарювання жителів.

Чимало зроблено у сфері охорони здоров`я. Гарне продовження мали напрацювання попередньої владної команди, до прикладу, відкриття гіпермаркету «Епіцентр» принесло нові робочі місця та надходження до місцевого бюджету. Загалом же, у 2011 році до усіх фондів міської скарбниці надійшло близько 295 з половиною мільйонів гривень, з них 108 мільйонів - власні надходження. На 100% було забезпечено виплату заробітної плати «бюджетникам». Вперше за три роки досягнуто позитивного результату від діяльності підприємств до оподаткування. «Наша робота була націлена на поєднання зусиль влади та територіальної громади у вирішенні проблемних питань» - зауважив міський голова. Для того, щоб результати були ще кращими, на думку Михайла Сімашкевича, необхідно розбудовувати муніципальну службу європейського зразка. Абсолютною більшістю голосів звіт міського голови затвердили.

Про роботу дільничих інспекторів міліції доповів начальник Кам`янець-Подільського МВ УМВСУ України в Хмельницькій області Юрій Дахно. Цим підрозділом у звітному періоді розкрито 149 злочинів. Зменшилась кількість правопорушень, за якими складають протоколи про адміністративну відповідальність. Знаково, що на 32,2 % знизилась кількість злочинів, скоєних особами, які раніше притягувались до кримінальної відповідальності. Депутати подякували за професійну роботу та запевнили, що будуть сприяти створенню належних умов для роботи дільничних міліціонерів. Мова йде, насамперед, про ремонт приміщень опорних пунктів міліції та забезпечення їх автотранспортом. Кам`янець-Подільський виявився єдиним містом у регіоні, де з місцевого бюджету виділено кошти на потреби міліції.

Начальник фінансового управління Олександра Шевчук доповіла про перерозподіл видатків у межах коштів головних розпорядників, зокрема управління праці та соціального захисту населення, управління освіти та науки, управління охорони здоров`я. Ці проекти рішень депутати підтримали. Як повідомила Олександра Володимирівна, на підставі рішення сесії обласної ради, з обласного бюджету виділено 250 тисяч гривень на обладнання амбулаторії сімейної медицини по вулиці Васильєва,15. До слова запросили і головного фтизіатра Хмельницької області Сергія Василенка, який звернув увагу на необхідність вирішення питань з профілактики, лікування та діагностики туберкульозу, умов праці та захист лікарів, які працюють у протитуберкульозних оздоровчих закладах. Після його виступу депутати ухвалили Програму протидії захворюванню на туберкульоз у 2012-2016 роках у місті Кам`янці-Подільському.

На розгляд народних обранців винесли також питання про те, щоб відмінити рішення однієї з попередній сесій про створення комунального підприємства «Аптека №1». «Виконати його неможливо через відсутність коштів»,- зазначив начальник управління охорони здоров`я Юрій Пливанюк. Зараз приміщення по вулиці Червоноармійській передано в оренду комерційній структурі, яка має ліцензію на торгівлю психотропними та наркотичними препаратами. Орендар, крім торгівлі медикаментами, погодився обладнати тут амбулаторію сімейної медицини. Народні обранці зійшлись на тому, що варто ще раз повернутись до питання про створення комунальної аптеки. Для того, щоб вивчити усі пропозиції, які надійшли у ході обговорення, проект рішення відправили на доопрацювання.

Найбільш дискусійним виявилось питання про внесення змін до Регламенту Кам`янець-Подільської міської ради, адже фракція ВО «Батьківщина» наполягала на запровадженні відкритого поіменного голосування по кожному проекту рішення. І діючий регламент це дозволяє, але перед голосуванням з того чи іншого питання потрібно внести таку пропозицію та отримати підтримку більшості депутатів. Сергій Акимович, який представляв ВО «Батьківщина» і в минулому скликанні, на заяви інших депутатів про те, ця норма прописана у Регламенті міської ради у ще попередньому скликанні, визнав, що це було неправильно, і попросив вибачення. Автори пропозиції стверджують, що це варто зробити для того, щоб депутати працювали відкритіше та відповідально ставились до кожного свого рішення. Депутати висловлювали різні думки, серед яких домінувало те, що про те як депутат захищає інтереси виборців судять з його конкретних справ, діяльності на окрузі, а не того, як ним маніпулюють у партії.

Міський голова Михайло Сімашкевич заявив: «Не вирішуйте питання партійної дисципліни за рахунок міської громади». На підтвердження цих слів пролунала емоційна заява від найдосвідченішого депутата міської ради (депутат 8 скликань), президента Депутатського клубу Анатолія Качуровського: «Мені абсолютно байдуже, як ставиться фракція до того, як я голосую, я працюю на своїх виборців. Це не тридцять сьомий рік. Офіційно заявляю, що призупиняю своє перебування у фракції ВО «Батьківщина». Чи змінить своє рішення Анатолій Іванович – покаже час. Інші учасники дискусії погодились, що варто зосередитись на вирішенні актуальних проблем міста, працюючи на демократичних засадах, коли кожен депутат вільний у прийнятті своїх рішень. У результаті проект рішення про внесення змін до Регламенту Кам`янець-Подільської міської ради було вирішено відправити на доопрацювання.

Під час розгляду цього питання фракція ВО «Батьківщина» на засіданні під час перерви прийняла рішення про те, що голосуватимуть руками, не використовуючи електронну систему для голосування «Віче». Депутатський запит голови фракції Партії регіонів Крочака Я.А. стосувався організації діючого військово-історичного музею на території пам’ятки «Руська брама», якою сьогодні опікується ГО «Військово-історичне товариство шанувальників пам’ятників історії фортифікації» (голова Ігор Данілов). 20-22 квітня у саме тут відбуватиметься фестиваль «PORTA TEMPORIS» у рамках відкриття туристичного сезону. Депутат закликав колег приєднатися до важливої справи популяризації Кам’янця-Подільського та надати організаційно-фінансову підтримку. «Ми повинні і далі працювати над тим, щоб залучити туристів у наше місто, - зазначив Ярослав Адамович.- А товариство гарно себе зарекомендувало за 4 роки роботи по відродженню Руської брами та більш як 15 років роботи загалом». Більшістю голосів запит підтримали.

У іншому своєму запиті Фракція Партії регіонів повідомила, що депутат обласної ради Володимир Мельниченко передав до розгляду звернення працівників одного з комунальних підприємств щодо корупційних дій керівництва. Було вирішено доручити міському голові створити спеціальну комісію із залученням депутатів, яка вивчатиме дане питання.

У запиті депутата Вадима Мендограла (фракція ВО «Батьківщина») йшлося про присвоєння міській центральній бібліотеці імені Костя Солухи. У ньому зокрема, йдеться про те, що з таким проханням ряд громадських організацій звертались до міського голови, і не усі отримали відповідь. Запит депутати не підтримали, однак Михайло Сімашкевич пообіцяв розібратись, чому не надані письмові відповіді. При обговоренні депутати зазначали, що топонімічна комісія має розглянути і інші пропозиції щодо присвоєнню бібліотеці імені однієї з визначних осіб.

У іншому зверненні фракції ВО «Батьківщина» йшлося про створення тимчасової контрольної комісії Кам’янець-Подільської міської ради з питань вивчення та аналізу бюджетних видатків у 2012 році у складі 5 чоловік, головою цієї комісії депутати фракції ВО «Батьківщина» пропонували обрати свого однопартійця Олександра Шкварського. Проте, обговоривши дану пропозицію, погодились, що цим питанням достатньо опікується постійна комісія з питань планування бюджету та фінансів (голова Андрій Гамалій – Партія регіонів). За потреби ця комісія проводитиме спільні засідання з іншими депутатськими комісіями, або може долучити до роботи окремих депутатів за їх бажанням. Серед виступів, при обговоренні цього питання прозвучало, що «вперше за часів усіх президентів, саме цього року медикам у повному обсязі виплачуватимуть «оздоровчі», і це при складний фінансовій ситуації. Підтримуються державою і інші соціальні ініціативи», тому якщо і потрібно створювати комісії, то ті, які контролюватимуть наповнення бюджету.

Окрім того, народні обранці заслухали звіт начальника відділу державної виконавчої служби Кам`янець-Подільського міськрайонного управління юстиції Сергія Брижака про роботу з боржниками за надані комунальні послуги. Станом на 1 квітня цього року здійснено виконавчих впроваджень на суму 156 тисяч гривень. Проведено взаємозвірку з комунальними підприємствами і ЖЕКами.

Директор історичного музею-заповідника Віктор Травінський доповів про реставраційні роботи на Новій Західній башті. Наразі є доручення Президента України про виділення на це державних коштів. Тут встановлено тимчасовий дах. Ескізний проект подальших робіт уже схвалено фахівцями. Приблизний кошторис становить понад 5 мільйонів гривень, розрахованих на три черги фінансування. Музейна рада, за словами Віктора Степановича, наполягає на виділенні коштів саме на аварійні ділянки Старої Фортеці. Реставраційні роботи повинні проводитись під суворим авторським наглядом.

Ще дві громадянки направили до депутатів міської ради звернення з проханням надати фінансову допомогу на лікування дітей. Завершилось пленарне засідання заявою фракції ВО «Батьківщина», у якій висловлено занепокоєння судовим процесом над лідером політичної сили Юлією Тимошенко.

По закінченню сесії відбулась прес-конференція секретаря міської ради Василя Сенюка, голів фракцій та постійних комісій міської ради для засобів масової інформації.

Журналістам прокоментували деякі рішення 23 сесії міської ради, зокрема про зміни до регламенту, над якими працюватимуть далі, проблеми, що виникають при розгляді земельних питань, справляння туристичного збору та деклараційний характер заяви фракції ВО «Батьківщина»

Сектор з питань внутрішньої політики відділу з обслуговування міської ради

http://kam-pod.gov.ua/novini/sesyi-mskoyi-radi/886-plenarne-zasdannya-23-toyi-sesyi-mskoyi-radi.html

 
Discuss (25 posts)
RE: Відбулось засідання 23-ї сесії Кам'янець-Подільської міської ради   26.04.2012 [19:55:30]
Чому головною партійною тушкою ви називаєте очільника політичної сили який виборює серед депутатів відкрите голусування? Хоча погоджуюсь з вами, що голодування на підтримку лідера потрібно організувати на місцях.
#50201
RE: Відбулось засідання 23-ї сесії Кам'янець-Подільської міської ради   26.04.2012 [20:42:44]
Анатолійович писал(а):
Цитата:
Чому головною партійною тушкою ви називаєте очільника політичної сили який виборює серед депутатів відкрите голусування? Хоча погоджуюсь з вами, що голодування на підтримку лідера потрібно організувати на місцях.
Открытое голосование он хочет для БЮТ. Что бы иметь в своем подчинении больше тушек. Хотя если по правде сказать какой голова, такая и партия.
#50204
RE: Відбулось засідання 23-ї сесії Кам'янець-Подільської міської ради   26.04.2012 [20:52:08]
Разве может Акимович быть до конца за открытое голосование, если его жена Елена- Прекрасная работает в держреестре в подчинении секретаря горсовета Сенюка?
#50205
RE: Відбулось засідання 23-ї сесії Кам'янець-Подільської міської ради   27.04.2012 [08:56:49]
Ще вчора і сьогодні зранку сумнівався у ваших словах,а подивився нове видання "Ділового міста" сумніви відпали.
Ну що ж давайте порадіємо за наших патріотів,все їм під силу ,і завод прихватити і перевести в сімейний бізнес,і дружину працевлаштувати до Сенюка у виконком на посаду ,і партію на всякий випадок прибрати,ось для кого ви її притримуєте, мабудь для лохів подібних мені,то я вас розчарую гнав би я вас ср.н..ю мітлою в палатки з надписом -обявляєм голодовку в підтримку лідера,та ще б перевязав би вам голови повязками з надписом-ГОЛОДУЮЧІ В ПІДТРИМКУ ТИМОШЕНКО,і ще- подивився щоб тільки водичку і пили, і щоб не порозбігались..
Хоть би срам мали -позувати перед фотокамерами для преси.
#50229
RE: Що там відбулось на засіданні 24-ї сесії Кам'янець-Подільської міської ради?   27.04.2012 [10:12:38]
Повторюсь ,але ще раз напишу, розповідають що прихильники Тимошенко ще зранку знайшли Акимовича в приміщенні виконкому і передали заяву ,про обявлення в сесійній залі акції голодування на підтримку Тимошенко в нашому місті.Говорять, що в ці дні важко було віднайти голову осередку і з ним зустрітись,і що на засіданні фракції вчора ввечірі його не було. Не знаю наскільки то правда ,бо це тільки таке розповідають,можливо він і сам усвідомив потребу в голодуванні на підтримку лідера,але знову такі зі слів- що заяву таки він зачитав,то мабудь і голодувати розпочне на підтримку лідера.
Тому приношу вибачення що десь сувнівався, що підтримає акцію по обявленю голодування в підтримку Тимошенко в нашому місті.
Повернувся дописати- можливо хто знає, що відбувалось на сьогоднішній сесії Кам'янець-Подільської міської ради?
#50238
RE: Відбулось засідання 23-ї сесії Кам'янець-Подільської міської ради   27.04.2012 [17:56:00]
Ліна написала):
Цитата:
ще один знаток справ сесійних :)

Вибачте, але може саме Ви дасте відповідь, на таке простеньке запитання, відносно 22-сесії?
п.74.з переліку прийнятих рішень-"Про прийняття до комунальної власності міста колективних установок доочищення води для питних потреб населення" - в НВК № 17, в міській лікарні та в міській поліклініці.
Хто скаже, де ще будуть встановлені такіж установки і коли?
#50278
Про відкрите голосування на сесіях Кам'янець-Подільської міської ради   28.04.2012 [07:20:37]
Цитата:
Але деяке пожвавлення додавав сам процес голосування.
Фракція «Батьківщина» продовжує відстоювати свою позицію щодо змін до регламенту. Основною їхньою вимогою є запровадження відкритого голосування, щоб кожен міг бачити – як голосує той чи той народний обранець.
Поки рада не підтримує такої ініціативи, тому вже другу сесію поспіль «бютівці» голосують руками. Вчора у такий спосіб своє волевиявлення показували два депутати – Сергій Акимович та Наталія Кіященко. Тому після кожного голосування міський голова оголошував результати так: «За» – 32, плюс два голоси».
Хоча це була своєрідна політично-математична гра, бо реально ці два голоси не враховувалися у загальний результат голосування.
Як прокоментував після сесії секретар міської ради Василь Сенюк, ці голоси не можуть бути враховані, бо це непередбачено чинним регламентом. Голосування має відбуватися лише за допомогою електронної системи «Віче».
У свою чергу Сергій Акимович заявив, що тепер він може подати до суду через те, що порушено його право на голосування.
Зрозуміло, що до судової тяганини навряд чи дійде, бо навряд чи це комусь знадобиться. Крім того, політичні сили домовилися не зривати процесу голосування, тому руками голосували лише двоє членів фракції «Батьківщини».

http://novini.net.ua/?p=11148
#50292
RE: Відбулось засідання 23-ї сесії Кам'янець-Подільської міської ради   01.05.2012 [11:51:47]
Ліна написала):
Цитата:
ще один знаток справ сесійних :)


Я, так розумію, що знатоки у нас відсутні взагалі. Невже питання настільки важке?
#50455
RE: Відбулось засідання 23-ї сесії Кам'янець-Подільської міської ради   01.05.2012 [12:08:20]
небезизвестный депутат пиарил установку систем доочистки воды во всех школах и детсадах города. при этом забывал добавить, что делается это за бюджетные деньги и преподносил как свою личную заслугу.
#50457
RE: Відбулось засідання 23-ї сесії Кам'янець-Подільської міської ради   01.05.2012 [12:42:53]
Аsterixе, то може вам відомо коли і де саме будуть встановлені інші установки? Ліна мабуть минає мої запитання))), а відчуваю знає відповідь. А відносно піару небезизвестного, згаданого вами, депутата, то що ж ви шифруєтесь - пишіть прямо-правду! Чи про них ніззя?


...ось вам і піар;)

P.S. в першій колонці - хто заплатив нашому "КП Міськтепловоденергія"..., за що, коли і сума в ТИС.ГРН.
#50458
RE: Відбулось засідання 23-ї сесії Кам'янець-Подільської міської ради   01.05.2012 [13:38:30]
VLATKA, покажіть мені хоч одну офіційну інформацію, де сказано, що за це платив хтось конкретний із власної кишені.
щодо оминання Ваших питань, то в мене просто немає часу шукати ці офіційні дані, на сайті міської ради вони мають би бути.
#50459
RE: Відбулось засідання 23-ї сесії Кам'янець-Подільської міської ради   01.05.2012 [13:45:42]
А чому ви мене про це запитуєте)))? Я запитав і виклав інформацію: хто, кому, коли, скільки і защо... а висновки? а висновки поки і не робив наче, ні?;)
#50460
RE: Відбулось засідання 23-ї сесії Кам'янець-Подільської міської ради   01.05.2012 [13:47:43]
справді? значить я також відчуваю що Ви думаєте ;)
#50461
RE: Відбулось засідання 23-ї сесії Кам'янець-Подільської міської ради   01.05.2012 [13:58:18]
...ні, а справді, я десь когось конккретних вже обійшов відносно його кишень?)))
А думаю? Хтозна, хтозна... що ми там з вами думаємо. Так?;)
#50462
RE: Відбулось засідання 23-ї сесії Кам'янець-Подільської міської ради   01.05.2012 [15:32:48]
Ви відчуваєте що я знаю, я відчуваю, що Ви думаєте - майже ідеальна пара )))
#50464
There are too many comments to list them all here. See the forum for the full discussion.
You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
21 guests online