УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
У Кам'янці-Подільському знову знищують зброю
Written by Alex Andrushchak   
vivtorok, 24 kviten` 2012

20 квітня церемонія початку робіт з утилізації відбулася за участю міського голови Михайла Сімашкевича, керівника проекту NAMSA Василя Литвинчука, військових аташе країн світу, ЗМІ. Стрілецьку зброю утилізовували методом спалювання на Державному підприємстві Міністерства оборони України «Укробронлізинг».

Напередодні, 18 квітня, в Офісі зв’язку НАТО в Україні відбулося підписання рамкової трьохсторонньої угоди між Міністерством оборони України та українськими підприємствами-виконавцями робіт. З української сторони угоду підписав заступник Міністра оборони України Дмитро Пляцук. В рамках угоди країни-донори через Трастовий фонд виділять Україні на ці цілі 24,4 млн євро.

Передбачається, до 2014 року в Україні утилізувати 366 тисяч одиниць легких озброєнь і стрілецької зброї, 76 тисяч тонн боєприпасів та 3 млн протипіхотних мін типу ПФМ-1. За даними Міністерства оборони України, до утилізації запропонована стрілецька зброя (пістолети ТТ, автомати Калашникова тощо), значна частина якої знята з озброєння Збройних Силах України.

http://kam-pod.gov.ua/novini/964-u-kamyanc-podlskomu-utilzovuvali-zbroyu.html

 
Discuss (1 posts)
У Кам'янці-Подільському знову знищують зброю   03.05.2012 [15:46:58]
Обговорення статті: У Кам'янці-Подільському знову знищують зброю

Цитата:
Нещодавно колишню артилерійську базу, а тепер виробничі потужності державного підприємства "Укроборонлізинг" з утилізації стрілецької зброї, відвідала представницька делегація військових аташе країн НАТО, акредитованих в Україні: Австрії - Йозеф Гольцль, США - Джон Русенберг, Канади - Ернст Руміллер, Чехії - Іржі Кареш, Німеччини - Гергард Ганер, Нідерландів - Дік Ріфман, Польщі - Кшиштоф Ліс, Швеції - Гакан Гедштром. Великобританію представив помічник військового аташе Кірсті Бакстер. Побували в Кам'янці і французький радник Міністерства оборони Жан-Луї Делет і військовий офіцер офісу зв'язку НАТО в Україні Даріус Адомайтіс. Привітати високопосадовців та генерального директора "Укроборонлізинг" Ганну Левківську, ознайомитись з утилізацією зброї прибув Кам'янець-Подільський міський голова Михайло Сімашкевич.
Від нашої держави був присутній керівник проекту в Україні Агенції НАТО з матеріально-технічного забезпечення і постачання (NAMSA) Василь Литвинчук. Він нагадав, що проект Трастового фонду Програми НАТО "Партнерство заради миру" зі знищення звичайних боєприпасів, стрілецької зброї та легких озброєнь (ЛОСЗ) спрямований на знищення 133 тисяч тонн боєприпасів і ЛОСЗ протягом 12 років і розрахований на чотири етапи.
Перший етап розпочався 2006 року в Україні (в тому числі і на новостворених потужностях "Укроборонлізинг" у Кам'янці-Подільському) й успішно завершився у квітні 2011-го. За цей час у нашій державі знищено 15 тисяч тонн боєприпасів, 400 тисяч легких озброєнь і стрілецької зброї та 1000 переносних зенітно-ракетних комплексів. Внесок Трастового фонду у цей етап склав 10,8 млн. євро.
На другому етапі внесок фонду сягне 25 млн. євро. Планується знищити 73,5 тис. тонн звичайних боєприпасів, 366 тис. одиниць стрілецької зброї та 3 млн. протипіхотних мін. Продовжуватимуть використовувати і потужності зі знищення зброї у Кам'янці-Подільському. Для цього заплановано використати 2 млн. євро.
Генеральний директор "Укроборонлізингу" Ганна Левківська демонструвала військовим аташе технічний процес з утилізації зброї, який використовується у Кам'янці-Подільському. Спочатку зброю за допомогою спеціальних пристроїв розбирають, потім стволи та інші металеві частини переплавляють у спеціальній печі. Злитки після плавлення складуються. Ганна Вікторівна, показуючи "металеву гору", зауважила: "Як бачите, тут ми знищили 400 тисяч різної стрілецької зброї, яка здебільшого була вивезена з Німеччини та Угорщини. Вона не використовувалась довгі роки, але її змушені були зберігати, охороняти. На це використовувалися великі кошти".
Після першого етапу утилізації зброї на кам'янецьких потужностях вже зібралось 650 тонн металу. На фоні переплавленої зброї, яка вже перестала нести загрозу людству, і сфотографувались на пам'ять військові аташе країн НАТО, представники української сторони проекту та Кам'янець-Подільський міський голова Михайло Сімашкевич.

http://k-pvisnyk.in.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=877:2012-05-03-05-32-35&catid=52:2011-07-26-18-53-23&Itemid=100
#50582

You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
15 guests online