УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Перспективи розвитку зеленого туризму на теренах Кам'янеччини
Written by Alex Andrushchak   
p'yatnytsya, 27 kviten` 2012

На сьогоднішній день туризм, зокрема сільський зелений – найбільш стрімко зростаюча галузь у світі. Приблизно десять відсотків світового валового продукту приносить міжнародна туристична індустрія. Біля п’ятсот мільярдів доларів США становлять щорічні надходження від світової туристичної галузі. Сільський зелений туризм – це саме той сектор економіки, який заслуговує на більшу увагу в Україні. Він потенційно може забезпечити значний внесок в економіку села у вигляді нових робочих місць, збільшення надходжень від зовнішньоекономічної діяльності, поповнення державного бюджету через сплату податків, сприяє зниженню імпорту та інтенсифікує використання місцевих сировинних ресурсів.

Сьогоднішній міський турист надає перевагу активному відпочинку в місцях з екологічно чистим навколишнім середовищем, а також шукає можливостей культурного збагачення, самоосвіти. Для задоволення таких потреб наш район має великі туристично-рекреаційні можливості. Саме шляхам та перспективам розвитку сільського зеленого туризму було присвячене засідання комітету економічних реформ під головуванням першого заступника голови адміністрації Ніни Фабіянської, яке відбулося 24 квітня.

На засідання були запрошені представники туристичного бізнесу району. Зі слів начальника відділу культури і туризму адміністрації Алли Бец на сьогодні в районі зареєстровано два готельні комплекси, 21 садиба та 7 закладів харчування. Основною проблемою є те, що таких садиб є набагато більше, але люди працюють в тіні і не хотять реєструватися, щоб не сплачувати податки. Хоча це шлях наповнення місцевого бюджету – тобто ремонт доріг, освітлення населених пунктів, що дуже важливо для успіху туристичного бізнесу. Також несплата внесків до пенсійного фонду призведе до мізерної пенсії, про що багато хто в молодості задумуватись не хоче.

Адміністрація готова допомагати власникам садиб в напрямку їх популяризації: на сайтах, завдяки друкованій продукції, запрошуючи до участі у виставках-ярмарках сільського зеленого туризму. Є можливості надавати методичну допомогу.

Послуги в сфері сільського зеленого туризму регулюються Законами України „Про туризм” та „Про особисте селянське господарство”.

Якщо буде належно задіяне таке велике багатство матеріальної і духовної культури України, в сільському зеленому туризмі позитивний результат не забариться. А саме – зросте добробут сільської родини, диверсифікуються доходи сільського населення, розшириться спектр туристичних послуг в Україні, збільшаться надходження до місцевих бюджетів, підвищиться конкурентоспроможність й привабливість, зростуть обсяги внутрішніх і зовнішніх інвестицій до сільських регіонів, збільшиться кількість робочих місць в галузях прямо або опосередковано пов’язаних з сільським туризмом.

Але щоб закріпити позитивні тенденції і надати відчутний поштовх розвитку сільського туризму потрібно вирішити низку невідкладних завдань.

Перш за все розробити методичну нормативно-правову базу щодо визначення організаційних умов надання послуг з сільського зеленого туризму в межах особистого селянського господарства; надати методичні рекомендації з добровільної категоризації житла, передбаченого для розміщення відпочиваючих; впровадити систему пільгового довгострокового кредитування сільського населення на розвиток сільського туризму; створити державну інституцію для просування за кордоном в’їзного туризму в Україну в цілому, в тому числі сільського зеленого туризму; продовжити підготовку профільних фахівців, навчання й перекваліфікацію сільських господарів, незайнятого сільського населення для роботи в секторі сільського зеленого туризму, створити на рівні країни та областей комп’ютеризовану систему бронювання та резервування місць в домогосподарствах та послуг.

http://kprda.gov.ua/?p=8185

  No Comments.
You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
13 guests online