УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
На Кам'янеччині розробляють стратегію розвитку сільського господарства України
Written by Alex Andrushchak   
p'yatnytsya, 11 traven` 2012

10-11 травня на Кам’янеччині проходить нарада-семінар для областей правобережної України щодо стратегічних напрямків розвитку сільського господарства України.

Перша частина семінару відбулася в стінах Подільського державного аграрно-технічного університету. Відкрив нараду заступник голови Хмельницької ОДА з питань АПК Володимир Голищук. Він зупинився на основних сільськогосподарських показниках області за 2011 рік, також повідомив, що у планах на 2012 рік є відновлення роботи Городоцького цукрового заводу, який вже не працював три роки, а також будівництво нової установки з виробництва біогазу з спиртової барди на ДП «Довжоцький спиртовий завод». Також було озвучено низку інших перспектив. Володимир Іванович у підсумку зауважив, що обираються найбільш необхідні для розвитку нашого регіону напрямки. Участь у нараді взяв голова райдержадміністрації Михайло Желізник.

Стуктурні чинники розвитку агропромислового комплексу України проаналізував директор Департаменту економічного розвитку і аграрного ринку Сергій Кваша.

Більш детально цю тему розкрив віце-президент Національної академії аграрних наук України Микола Сичевський. Але на початку виступу він виконав приємну місію – вручив Почесну відзнаку НААНУ за багаторічну плідну працю доктору сільськогосподарських наук, професору, акаеміку АН ВО України проректору з наукової роботи та міжнародних зв’язків університету Василю Івановичу Овчаруку.

Директор НДІ «Украгропромпродуктивність» Іван Демчак розкрив стан та тенденції розвитку крупного аграрного виробництва. Також обговорювались основні положення Закону України «Про сільське господарство».

Подібні наради відбуваються в інших регіонах України на виконання Програми економічних реформ Президента України «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава». «Стратегічні напрями розвитку сільського господарства України на період до 2020 року» розроблено Національною академією аграрних наук України. Стратегічні напрями базуються на інноваційній моделі розвитку галузі, визначають кількісні та якісні параметри її розвитку до 2020 року, а також основні заходи, через здійснення яких ці параметри будуть досягнуті. Стратегічні напрями слугують базою розробки нормативно-правових, програмних та поточних документів державних органів та органів місцевого самоврядування у сфері сільського господарства.

http://kprda.gov.ua/?p=8287

 
Discuss (1 posts)
На Кам'янеччині розробляють стратегію розвитку сільського господарства України   16.05.2012 [08:53:19]
Обговорення статті: На Кам'янеччині розробляють стратегію розвитку сільського господарства України

Цитата:
11 травня після теоретичної частини всеукраїнської наради – семінару з питань стратегічного розвитку агропромислового комплексу, яка проходила за участю представників міністерства аграрної політики і продовольства України, начальників головних управлінь АПР облдержадміністрацій із 13 областей та начальників районних управлінь агропромислового розвитку Хмельницької області, відбулася частина практична. Так гості мали можливість ознайомитись з деякими об’єктами господарювання нашого району. Голова адміністрації Михайло Желізник, начальник управління агропромислового розвитку Ігор Гай разом з директором Департаменту економічного розвитку і аграрного ринку Сергієм Квашою ознайомились з ходом будівництва заводу по переробці сої в с.Панівці, елеваторами ТОВ СП «Нібулон» та ДПФ «Деметра» в с.Кам’янка. Перший об’єкт цікавий самою технологію переробки сої (директор Олександр Гінзеровський товариство «Агро Еко»). В результаті оримуватиметься соєвий шрот, який є відмінним кормом для курей та олія. Як зазначив керівник підприємства, на сьогодні в будівництво вже вкладено 1 млн. гривень, і триває воно один рік. Запустити завод планується восени

http://kprda.gov.ua/?p=8301
#51386

You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
18 guests online