УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Звернення Кам’янець-Подільської міськради щодо законопроекту «Про засади державної мовної політики»
Автор: Alex Andrushchak   
22.06.12

Голові Верховної Ради України В. Литвину
Керівникам депутатських фракцій у Верховній Раді України

ЗВЕРНЕННЯ

Проект Закону України «Про засади державної мовної політики» від 28.06.2011 року № 9073, розглянутий Верховною Радою України у першому читанні, викликає стурбованість і тривогу. Вважаємо, що прийняття цього законопроекту в першому читанні вже призвело до висловлення різних думок та тенденційних закликів у суспільстві, можна прогнозувати, що далі протиріччя у суспільстві будуть тільки загострюватись.

Українська мова, відповідно до Конституції, має непорушний статус єдиної державної мови в Україні. Цей статус не підлягає будь-якому перегляду. Вимагаємо неухильного дотримання і виконання Основного Закону.

Ініціатори цього законопроекту наполегливо намагаються знівелювати статус державної мови. Ми вважаємо це передвиборним популізмом. Орієнтуючись на європейську хартію про мови – право на використання регіональної мови, або мови меншини, у приватному та суспільному житті є невід'ємним правом, відповідно до принципів, проголошених у Міжнародному пакті Організації Об'єднаних Націй про громадянські і політичні права, але це право не може реалізовуватись за рахунок державної мови.

Українська мова має вільно вживатися на всій території України. Чинне мовне законодавство і реальність нині такі, що мови національних меншин використовуються вільно, без жодних обмежень та утисків. Сьогодні, враховуючи суттєвість мовної проблеми у нашій державі, ми, депутати Кам’янець-Подільської міської ради, звертаємось до керівників депутатських фракцій та депутатів Верховної Ради України із закликом продемонструвати виваженість і толерантність, яка повинна бути основою у підході до вирішення цієї проблеми. Ми закликаємо вас усвідомити свою відповідальність перед суспільством та прийняти спільне і виважене рішення щодо зняття цього законопроекту з розгляду у Верховній Раді України цього скликання.

Ми впевнені у тому, що такий крок буде позитивно оцінений як національною, так і міжнародною спільнотою, продемонструє, що вищі органи влади нашої держави готові врахувати думку громадськості та щиро і послідовно формувати засади розвитку України як держави з європейськими цінностями.

Слава Україні!

http://kam-pod.gov.ua/1251-28-pozachergova-sesya-mskoyi-radi-vd-20-chervnya-2012-roku.html

  Коментарі відсутні.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
9 гостей