УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Звернення Секретаріату НСПУ до українського народу.
Автор: Володимир   
04.07.12
У цю тривожну хвилину загрози громадянської війни та розколу в Україні звертаємося до всіх, кому дорогий мир та злагода в державі. Верховна Рада прийняла закон, який порушує хистку мовну рівновагу у толерантному українському суспільстві. Це було зроблено для того, щоб відвернути увагу людей від спричиненого бездарною політикою команди Віктора Януковича економічного та соціального краху, загрози дефолту, обвалу гривні, безробіття, стрімкого зростання цін та вартості комунальних послуг, тотальної корупції, провалу усіх соціальних програм, які влада цинічно ігнорує затуляючись, немов фіговим листком, мовним питанням.

Шахрайське прийняття мовного закону остаточно підтверджує смерть парламентаризму в Україні, а рішення суду про заборону протестних акцій, гарантованих Конституцією, свідчить про крах судочинства. Мусимо сказати гірку правду: велика провина за те, що сталося в українському парламенті, лежить і на опозиції, для якої вузькопартійні інтереси виявилися вищими від державницьких і яка, тонучи у дріб'язкових чварах, не виявила належної відповідальності, політичної волі у відстоюванні мовного закону, як, зрештою, і в інших життєво важливих для суспільства питаннях.

Ми закликаємо всіх, хто вважає себе опозиційними демократичними силами у парламенті, а також тих, у кого є честь та совість, на знак протесту проти беззаконня та свавілля режиму Януковича скласти депутатські повноваження. Ви маєте шанс увійти у історію, як люди, що поставили національні цінності вище власних і вузькопартійних інтересів.

Ми оголошуємо загальну мобілізацію всіх інтелектуальних сил України – письменників, вчителів, лікарів, вчених, представників духовенства та зрештою всіх, кому дорога наша земля, і закликаємо вас стати в обороні України.

Борімося – поборемо!

За нами Правда, і Сила, і Воля.

Секретаріат Національної спілки письменників України
 
Обговорення (31 коментарів)
RE: Звернення Секретаріату НСПУ до українського народу.   07.07.2012 [08:09:45]
Масяня написав(ла):
Цитата:
Проблема й справді надумана,а опозиційні сили хочуть ну хоч чимось привернути до себе увагу, спекулюючи на почуттях людей.
До речі, у різних країнах Європи захищають мови національних меншин, це один з яскравих прикладів захисту прав людини та впровадження європейських ідеалів і цінностей. Наприклад, в Австрії є 7 регіональних мов, у Швеції- 6, Нідерландах- 6, Чехії - 5, у Словачиині- 10, а у Румунії- 21 (в тому числі- вірменська, російська та українська).
Треба й справді бути не шовіністами, бути європейцями у цьому питанні , і не на словах, а насправді.


Ага - стою на асфальте в лыжи обутый, то ли лыжи не едут, то ли я...
Шовінізмом попахує трохи з іншого боку. Чому мовні правила гри, мяко кажучи, грають у всьому світі і лише на Україні вони не сприйнятні для життя? Чому татарин у Москві не розпинається що в нього регіональна мова і він усю жізнь говорить на татарскій, а преходить на російську? А я вам скажу - тому що маючи свій язик, він має за обов'язок знати державний - російський! Каталонці, баски чи галего знаючи свій, обов'язково знають кастелянський! І всі інші, вами наведені, приклади про Ромунію, Чехію, Швецію тощо говорять лише проти вас - тому що там всі володіють державною мовою! І лише на Україні вводять регіональну лише задля, і тільки для того що б позбавити деяку частину громадян конституційного обов'язку знати державну мову своєї країни, надаючи не зрозумілого прівелею, котрим до речі вони і до цього не погано користувалися. Відчуваєте різницю? А про утиски, збереження, відродження, розколи та знищення - краще зніміть лижі...
Йдіть собі з Богом...


#53748
RE: Звернення Секретаріату НСПУ до українського народу.   07.07.2012 [08:31:06]
Анатолійовичу, якщо я живу і працюю на Камянеччині, то знаю, як мінімум ту мову, до якою до мене можуть тут звернутись, а ящо це інша територія, то певне, що і посадовець, який працює задля інтересів тієї територіальної громади, що його обрала чи на яку він працює, має знати ще мінімум одну мову. Не говорячи уже про те, що при отриманні вищої освіти кожен вивчає ще й іноземну, а часто й не одну. Йдеться ж не про знання усіх на світі мов, а розуміння ще однієї, найбільш поширеної на даній території.
Загалом, вважаю, що проблема надумана бо: почуйте молодь, яка нині вільно їздить, навчається у Європі: чим більше мов ти знаєш, тим швидше порозумієшся.
#53750
RE: Звернення Секретаріату НСПУ до українського народу.   07.07.2012 [08:41:52]
Пишуть тут багато,дуже багато,саме більше ті що якоби туда їздять.Але хай..а Вам конкретне питання задав ,одне недодав- пише листа до установи громадянин України з території де визнана- татарська ,а другої він не знає і знати не хоче ,,а пише до вас на цю територію ,яка може залишиться Українською. А ви так розумію умієте на мігах показувати,але він написав лист,і розмовляти по скайпу не хоче.Що тоді? Ви його в Европу відправите?
#53751
RE: Звернення Секретаріату НСПУ до українського народу.   07.07.2012 [08:56:54]
А пока вам готують відповідь,заодно подумайте-що за визначення -території? Що воно означає? Куда -і по куда.? Межі знаєте? А то слово 90 роками ..
#53752
RE: Звернення Секретаріату НСПУ до українського народу.   07.07.2012 [09:19:14]
Якщо б вам татарською довелось давати відповідь, то може її б хтось готував, а так, при такій неповазі до співрозмовників: що, мовляв ви свою думку висловлюєте, а мені потрібно, щоб її хтось готував, вам потрібно адресувати свої дописи у ... Татарію
#53756
RE: Звернення Секретаріату НСПУ до українського народу.   07.07.2012 [09:31:15]
Вибачте ,я мав на увазі пока готуєте відповідь. Без образ,але поцікавтесь,що до цього закону внесено до 2000 правок,але вони навіть не розглянуті. Розумієте..поцікавтись прошу вас ,в інеті повно інформації і спробуйте відповісти на питання які я озвучив.Навіть якщо не мені ,то для себе хоча зясуйте.Без образ.Я просто хочу щоб ви мене почули -цей закон це біда для України.
#53759
RE: Звернення Секретаріату НСПУ до українського народу.   07.07.2012 [09:35:57]
ГолаПравда написала):
Цитата:
Загалом, вважаю, що проблема надумана бо: почуйте молодь, яка нині вільно їздить, навчається у Європі: чим більше мов ти знаєш, тим швидше порозумієшся.


Питання не втім, чи надумана проблема чи ні, а в тім - ким, для кого та для чого. Провокація і заключається в прийняті нікому не потрібного антимовного закону. Хіба приклади мовної політики на Буковині чи в Закарпатті не доказ того? І чомусь дехто перевертає все з ніг на голову. Але минаю підводні камені зреагую на вашу репліку відносно мови і молоді))) Так, молодь у Європі знає мови і куди більше ніж одну, але будь де, а особливо на своїй батьківщині, завжди між собою спілкується на мові своєї рідної держави та повірте дуже добре при цьому розуміється. Чому? Та хто його знає, мабуть люблять своє і все. І будьте добрі не робіть венігрет - знання мов це одне і їзда по Європах, а питання: вивчення, знання, ставлення, поваги, любові тощо до рідної це трішечки, ну інше.
#53760
RE: Звернення Секретаріату НСПУ до українського народу.   07.07.2012 [10:23:41]
Прийнятий Закон гарантує українській мові статус державної мови України. Українська мова й надалі в обов’язковому порядку вивчатиметься у садках, школах, університетах, застосовуватиметься у спілкуванні чиновників, у мові державних документів, радіо, телебачення тощо. Заяви опонентів про скасування чи суттєве зменшення статусу української мови є цинічною брехнею.
#53765
RE: Звернення Секретаріату НСПУ до українського народу.   07.07.2012 [10:59:36]
ГОЛА ПРАВДА ПРОЧИТАЙТЕ я для вас скопіював)
Vepryk написав(ла):
Цитата:
Для Масяні
Цитата:
ст.10.2 У межах території, на якій поширена регіональна мова або мова меншини (мови), що відповідає умовам частини третьої статті 8 цього Закону, акти місцевих органів державної влади і місцевого самоврядування приймаються державною мовою або цією регіональною мовою або мовою меншини (мовами) та офіційно публікуються на цих мовах.
Головне слово:АБО
#53768
RE: Звернення Секретаріату НСПУ до українського народу.   07.07.2012 [11:26:33]
Vepryk написав(ла):
Цитата:
ст.10.2 У межах території, на якій поширена регіональна мова або мова меншини (мови), що відповідає умовам частини третьої статті 8 цього Закону, акти місцевих органів державної влади і місцевого самоврядування приймаються державною мовою або цією регіональною мовою або мовою меншини (мовами) та офіційно публікуються на цих мовах. Головне слово:АБО


Ось для порівняння.


В соответствии со статьей 3 закона Российской Федерации «О государственном языке Российской Федерации» Государственный язык Российской Федерации (русский) «…подлежит обязательному использованию:

1) в деятельности федеральных органов государственной власти, органов государственной власти субъектов Российской Федерации, иных государственных органов, органов местного самоуправления, организаций всех форм собственности, в том числе в деятельности по ведению делопроизводства;

2) в наименованиях федеральных органов государственной власти, органов государственной власти субъектов Российской Федерации, иных государственных органов, органов местного самоуправления, организаций всех форм собственности;

3) при подготовке и проведении выборов и референдумов;

4) в конституционном, гражданском, уголовном, административном судопроизводстве, судопроизводстве в арбитражных судах, делопроизводстве в федеральных судах, судопроизводстве и делопроизводстве у мировых судей и в других судах субъектов Российской Федерации;

5) при официальном опубликовании международных договоров Российской Федерации, а также законов и иных нормативных правовых актов;

6) во взаимоотношениях федеральных органов государственной власти, органов государственной власти субъектов Российской Федерации, иных государственных органов, органов местного самоуправления, организаций всех форм собственности и граждан Российской Федерации, иностранных граждан, лиц без гражданства, общественных объединений;

7) при написании наименований географических объектов, нанесении надписей на дорожные знаки;

8) при оформлении документов, удостоверяющих личность гражданина Российской Федерации, за исключением случаев, предусмотренных законодательством Российской Федерации, изготовлении бланков свидетельств о государственной регистрации актов гражданского состояния, оформлении документов об образовании, выдаваемых имеющими государственную аккредитацию образовательными учреждениями, а также других документов, оформление которых в соответствии с законодательством Российской Федерации осуществляется на государственном языке Российской Федерации, при оформлении адресов отправителей и получателей телеграмм и почтовых отправлений, пересылаемых в пределах Российской Федерации, почтовых переводов денежных средств;

9) в деятельности общероссийских, региональных и муниципальных организаций телерадиовещания, редакций общероссийских, региональных и муниципальных периодических печатных изданий, за исключением деятельности организаций телерадиовещания и редакций периодических печатных изданий, учрежденных специально для осуществления теле- и (или) радиовещания либо издания печатной продукции на государственных языках республик, находящихся в составе Российской Федерации, других языках народов Российской Федерации или иностранных языках, а также за исключением случаев, если использование лексики, не соответствующей нормам русского языка как государственного языка Российской Федерации, является неотъемлемой частью художественного замысла;

10) в рекламе;


11) в иных определенных федеральными законами сферах.»
#53771
RE: Звернення Секретаріату НСПУ до українського народу.   07.07.2012 [12:14:16]
В Швейцарии 4 официальных языка:

немецкий (точнее, т.н. швейцарский диалект немецкого)
французский
итальянский
ретороманский.
В целых районах швейцарского языка не знают.
И проблемы из этого не делают.
Это всё шовинистические ветры извергаются из глоток и других отверстий слабоумных дегенератов.
#53773
RE: Звернення Секретаріату НСПУ до українського народу.   07.07.2012 [12:22:00]
Надо ровнятся на европейские государства , а не на имперскую Россию.
Империя на то она и есть империя.
Мы же стоим европейское государство, с правами и свободой для всего населения.
#53774
RE: Звернення Секретаріату НСПУ до українського народу.   07.07.2012 [16:50:54]
Поскільки імперія проштовхує цей закончик , варто задуматись , чому навіть татарську вони не бажають прийняти другою.Так ЧОМУ?ЧОМУ? ЧОМУ?Потому , що від подібних експериментів відбуваються руйнування країн або зявляються гарячі точки .Наприклад Квебек в Канаді.Про швейцарські кантони давно чув ,але Україна сформуввалась з територій де переважало українське населення крім Криму.Так що аналогії тут ближчі до Польші ,Франції , Німеччини..
Підлість закону в тому , що буцім залишаючи статус державної української мови,він фактично знищує його на місцях за рахунок турботи за національні меншини.Варто закон добре почитати .
Отже ,хто говорив українською ,тойговоритиме,хто говорив російською -продовжувватиме російською .Що зміниться ?.Учиновників на Сході-Півдні ,Закарпатті ,Ченівеччині необхідність у користуванні мовою зникне при умові 10 % наявності громадян ,що належать до національної меншини .Це вся документація ,судові документи,навчанння ..іт.д.До чого це приведе?-До руйнування України.А українська мова як державна втратить обєднуючу функцію.І це лише для комфорту чиновників і їхніх імперських друганів.А чи не занадто дорога така забаганка?
#53789
RE: Звернення Секретаріату НСПУ до українського народу.   08.07.2012 [11:37:03]
ГолаПравда написала:
Цитата:
...суттєве зменшення статусу української мови є цинічною брехнею.


...дійсно, дійсно, але ось ця брехня, вашими словами цинічна, поряд з класичним маніпулюваням або, і, та поруч затягує українську мову на граблі ірландської, в Ірландії, де поряд з нею англійська))) Чому не скопіювати мовний закон Росії, там таки таких фокусів з або, і та поруч не має)))

Ось невеличкі приклади:
5. Матеріали передвиборної агітації виконуються державною мовою або регіональною мовою (мовами) на розсуд самого кандидата, політичної партії чи її місцевої організації – суб’єктів виборчого процесу
-зверніть увагу на але! Новий закон вводить регіональну мову(мови) як додаток до існуючої - державної, а в даному випадку як замінник. Тобто, якщо в Чернівцях, наприклад, будуть агітки друкуватись румунською, то українці,ті що поруч мають те розуміти не вникаючи в суть написаного? А ви кажете брехня)))

2. Акти місцевих органів державної влади та органів місцевого самоврядування приймаються і публікуються державною мовою. У межах території, на якій поширена регіональна мова або мова меншини (мови) акти місцевих органів державної влади і місцевого самоврядування приймаються державною мовою або цією регіональною мовою або мовою меншини (мовами) та офіційно публікуються на цих мовах.
- знову той самий трюк з АБО. І ви хочете сказати, що українець проживаючий у Закарпатті мусить розуміти угорську, наприклад...

10. Мова актів органів державної влади та органів місцевого самоврядування
1. Акти вищих органів державної влади приймаються державною мовою і офіційно публікуються державною, російською ???? та іншими регіональними мовами або мовами меншин.

-Чому російська виділена, відокремлена, виведена з-за меж регіональих?

а інші розділи??? Чим далі в ліс... А ви брехня, брехня...


І саме смішніше:
Стаття 16. Мова нотаріального діловодства
Якщо особа, яка звернулась за вчиненням нотаріальної дії, не володіє державною мовою ???, за її заявою тексти оформлюваних документів мають бути перекладені нотаріусом або перекладачем на мову, якою вона володіє.

Ось тут мало б бути уточнення. Особа яка? Якщо цей закон для громадян України, то такого не може бути взагалі в апріорі. Чи не так?
#53813
RE: Звернення Секретаріату НСПУ до українського народу.   08.07.2012 [12:21:48]
Та це не закон ,а абракадабра для знищення не стільки мови ,скільки України .Тому не дивно , що зробили її двійнята .Один -україноненавистник-агроном ,інший псевдоюрист і фальсифікатор виборів 2004-2005 року .Хто дійсно хоче переконатись в тупості документу ,той прочитавши все розуміє.Ну , якщо людина не бажає вчитуватись і дивиться на все крізь регіональну призму , то тут важко допомогти .Сама назва їх партії працює на розєднання .Добавлю , що в перід 2004-2005 вони опозорились плакатиком про сорти українців взалежності від регіонів .
#53822
Показана лише частина коментарів. Всі пости дивіться на форумі.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
12 гостей