УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Відбулась 13 позачергова сесія Кам'янець-Подільської районної ради VI скликання
Автор: Alex Andrushchak   
19.07.12

19 липня відбулась 13 позачергова сесія районної ради VI скликання.

На початку сесії голова адміністрації Михайло Желізник та голова районної ради Іван Романчук виконали приємну місію – вручили відзнаки «Почесний громадянин району» начальнику РЕМ Георгію Грубі та голові районної організації ветеранів України Антону Малику.

На порядку денному було 11 питань.

Питання «Про внесення змін до районного бюджету» озвучив начальник фінансового управління адміністрації Олександр Федик. За рахунок перевиконання районного бюджету було збільшено обсяг видаткової частини на суму 1 млн. 038 тис. грн. Кошти було розподілено на підготовку освітніх закладів до осінньо-зимового періоду (катітальні ремонти, закупівлю обладнання), центальну районну лікарню (вактцини, реактиви, обладнання), заклади культури та на програму розвитку молочного скотарства та вівчарства в районі.

Серед важливих питань були питання призупинення роботи Кудринецької ЗОШ I ст, закриття Шутнівецької, Фурманівської, Тарасівської, Вітковецької ЗОШ I ст..

Це перш за все рішення батьківських комітетів та територіальних громад, адже в школах залишалось всього по декілька дітей.

- Я, як викладач за освітою, завжди проти закриття будь-якої школи, – зазначив голова адміністрації Михайло Желізник, – але так вирішили батьки, – кожна дитина повинна знаходитись в максимально в комфортних умовах, отримувати знання на належному рівні, бути в колективі, мати можливість всебічно розвиватись. А завдання влади – забезпечити довіз дітей до шкіл, які виберуть батьки.

Депутат районної ради Віктор Худняк виступив проти закриття шкіл, але більшість депутатів у своїх виступах наголошували на тому, що школи, в яких одна-дві дитини просто не в змозі задовольнити потреби учнів – аде вони повинні вивчати іноземні мови, мати можливість займатися хореографією, фізкультурою в обладнаних приміщеннях… Рішення було підтримане більшістю.

На завершення виступив заступник начальника ОДПІ Ірор Ліщук з питанням податкової реформи, він наголосив на тому, що тепер податкова інпекція з фіскального органу перетвориться в сервісний центр обслуговування платників податків.

Голова адміністрації Михайло Желізник повідомив приємну новину – на район виділено ще 3 млн. 800 тис. грн. на газифікацію Орининського напрямку завдяки сприянню депутата обласної ради Володмира Мельниченка.

http://kprda.gov.ua/?p=8754

 
Обговорення (3 коментарів)
Відбулась 13 позачергова сесія Кам'янець-Подільської районної ради VI скликання   21.07.2012 [13:50:01]
Обговорення статті: Відбулась 13 позачергова сесія Кам'янець-Подільської районної ради VI скликання

Я цілком згідна з тим щоб закрити деякі початкові школи в районі і дати автобуси для доставки учнів в інші школи. Бо багато є таких початкових шкіл де не викладається інформатика, іноземна мова та ін... і що робити потім тим дітям коли вони підуть у 5 клас і будуть разом з дітьми які все це проходили з 1 класу?
#54996
RE: Відбулась 13 позачергова сесія Кам'янець-Подільської районної ради VI скликання   23.07.2012 [05:30:28]
закрытые школы больше никогда не возобновят работу. Заброшенные и опустелые они со временем разрушаться а сами селяни довершат дело расстаскиванием стройматериалов. Вот такое оно - "покращення життя вже сьогодні".
#55034
RE: Відбулась 13 позачергова сесія Кам'янець-Подільської районної ради VI скликання   23.07.2012 [05:57:20]
Село без школи помирає швидше, ніж село зі школою. Депресуха відразу - і вже таки все, вирок. В Росії в багатьох селах, де було всього по кілька учнів, знайшли вихід, але він ДУЖЕ непростий. Там аби школа жила - хоча б початкова - здається, треба біля 15 учнів. Вчительки і інші селяни всиновлюють сиріт. Кардинально так за проблему беруться - але вони так рятують малу Батьківщину.
#55036

Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
16 гостей