УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Віктор Притуляк: "Народ, що сподівається на милосердя ворога, зазнає незліченних втрат"
Автор: Володимир   
22.07.12
"Народ, що сподівається на милосердя ворога, зазнає незліченних втрат"


"Бачите, всі ці люди обмежені,
бо їх розум замкнений між двома стінами – між грішми і політикою.
Це невігласи…; з ними не можна розмовляти
ні про що, ні про що з того, що ми любимо.
Їх розум затягнутий тванню, точніше, вкритий багном…"
Гі де Мопассан, "Любий друг"



Сталося! Сталося те, чим погрожувала українцям Партія регіонів, – законопроект "Про засади державної мовної політики" №9073 Ківалова-Калєснічєнка буде ухвалено ще за каденції чинного парламенту. Як і слід було чекати, другого читання із внесенням численних поправок до законопроекту не відбулося взагалі. Просто політичні шулери від Партії регіонів на чолі з комуністом А.Мартинюком, нехтуючи регламент, проголосували проект, пошивши в дурні опозиційну меншість. На табло висвітилось 248 голосів "за". "Директор" парламенту, "регіонал" М.Чечетов, цинічно процідив крізь зуби: "Ми іх развєлі, как катят", тобто обшахрували, обдурили. Опозиціонери, піймавши облизня, відчули себе обдуреними й ображеними.
Дивно! Хіба вони не знають, хто такі "регіонали" і з яких структур вони потрапили до парламенту? Вся Україна знає: цих горе-політиків породили кримінальні 90-і. Злодійству, обману і шахрайству вони навчились не у Верховній Раді, ці "манери" вони притарабанили з рідного їм Донбасу, а тепер набутий досвід поширюють на всю Україну, яка, на їхню думку, має стати Донбасом.
Отже, методи нагромадження первісного капіталу, апробовані на Донбасі у попередні два десятиріччя, переносяться на всю Україну, оскільки Партія регіонів заграбастала найвище крісло в країні і розставила свої кадри на ключові посади повсюдно. Підім'явши під себе правоохоронні органи – прокуратуру, міліцію, суд, службу безпеки, і відмобілізувавши місцевий криміналітет, ПР повним ходом пре на парламентські вибори. Її мета ясна – окупувати всі місця в парламенті й не допустити в Україні навіть номінальної опозиції, щоби ніхто не боронив розкрадати і знищувати Україну. А знищували і розкрадали її цілком успішно і за Кравчука, Кучми і Ющенка, але в таких масштабах і так цинічно – лише за "данєцкіх". Виявляється, їм вже й цього мало – тому вони пішли в рейдерську атаку на душу народу – на його мову. Нащадки Батия добре знають: поки українці мають мову, вони будуть чинити шалений опір будь-якому зайді й окупантові, чи то з Москви, чи то з Донецька, а якщо відібрати в них мову, то цей могутній європейський народ перетвориться на рабів в окупованій донецьким криміналом державі. Гей, люди, чи чули-сьте, що хтось із українців говорить у Донбасі українською мовою? А їх там мільйони! Донецький паханат перетворив наших братів і сестер-українців на безсловесне бидло, на робочу худобу і загнав у резервацію, де вони мають "ботати на фені" або користуватись матюком (бридкою московською лайкою, яка принижує людську гідність).
Люди кажуть, що не такий страшний чорт, як його малюють. Не такий страшний отой недолугий недороблений "мовний" законопроект україножерів Калєснічєнка-Ківалова. Україна на своєму віку бачила ще й не таких аферистів і таки їх пережила. Переживе й тепер. Найбільша проблема не в їхньому законопороекті, а в тому, як він ухвалювався. А ухвалювали його по-злочинному, по-бандитськи, всупереч волі тих депутатів, картками яких голосували "регіонали"-багатостаночники. І йдеться тут не лише про "мовний" законопроект, а про тотальне беззаконня і безправ'я, яке стало законом і правом "данєцкіх" керманичів. Державу Україну за два роки доведено до абсолютного правового нігілізму. Коли люди виходять захистити своє право, яке їм гарантує закон, "регіонали" кидають проти них хижих звірів – "беркутів", "соколів" ‒ і міліцейські кийки витанцьовують чечітку на головах і спинах українців – ось так "данєцкіє" розв'язують всі соціальні і національні проблеми.
"Мовний" законопроект – це лише лакмусовий папірець, яким окупанти перевіряють реакцію нашого народу, ‒ якщо він пройде, то вони наухвалюють таким чином цілу купу законів, якими позбавлять нашу націю не лише духовного (мовного) простору, а й життєвого – землі. І не треба чекати 2013 року.
Голова Верховної Ради став раптом великим другом нашого народу, закомизився, ніяк не наважиться підписати базгранину Ківалова-Калєснічєнка. Ця пауза в наступі на природні права українців значить лише одне: можновладці вичікують, чим обернеться для них підписання цього несусвітенно провокативного "законопроекту". Якщо українці повстануть і вже нині поженуть їх від владного корита, то можна й не підписувати, щоб вгамувати потоптану гідність нації і знову зберегти владу у своїх руках, а чергова атака на українців буде не у спеку, а в люті морози. А на молодих українців, що голодують під Українським Домом, можна й не зважати, бо хто з владних мародерів повірить, що за цими дітьми стоять мільйони?
Боротьба триває. Це боротьба не за мову, а за майбутнє української нації. Древні в цій ситуації казали: Hannibal ante portas (ворог біля воріт), тому всі люди доброї волі мають пам'ятати: лінгвоцид (мововбивство) є лише формою геноциду (народовбивства).
Знаний мовознавець Я.Радевич-Винницький вказує: "Лінгвоцид – це свідоме, цілеспрямоване нищення мови як головної ознаки етносу – народності, нації. Він є передумовою масової манкуртизації (втрати пам'яті – В.П.) та винародовлення народу. Без лінгвоциду неможлива втрата народом історичної пам'яті, етнічного імунітету, національно-культурної самототожності. Проміжною метою лінгвоциду є етноцид – ліквідація якогось народу як окремої етносоціальної спільноти, а його остаточною метою – асиміляція, тобто поглинання одного народу іншим з метою етнічного розширення останнього, прирощення його етнічної субстанції". Ця широка цитата з праці українського науковця "Лінгвоцид як форма геноциду", сподіваюсь, розкриє очі на суть чинної (і давньої, як світ) проблеми мільйонам українців. Прагнення чужих зайд і наїзників ясна, як Божий день, – ліквідація українців як етносу на їхній, Богом даній, землі.
Ну, що ж, братове-українці, нащадки московського улусу Золотої Орди кинули виклик нам, русичам. Так станемо на герць з ними, яко правнуки князя Святослава, чи здамось на їхню милість і житимемо за їхнім "законом"? А знаємо ж бо добре: народ, що сподівається на милосердя ворога, зазнає незліченних втрат. Недавня історія нас цього навчила. Пам'ятаймо клич наших лицарів: хто на землю руську з мечем прийде, від меча і загине. Тож чи допустимо наругу над нашою матір'ю Україною?

Віктор Притуляк,
кандидат філологічних наук,
член ВО "Свобода",
депутат Кам'янець-Подільської міської ради
 
Обговорення (21 коментарів)
Віктор Притуляк: "Народ, що сподівається на милосердя ворога, зазнає незліченних втрат"   23.07.2012 [13:03:59]
Пане, кандидате філологічних наук, а чи не вважаєте Ви, що Ваше вправляння у філології, це прямий влив та маніпулювання свідомістю наших студетів, адже пригадується Ви - викладач НАЦІОНАЛЬНОГО університету?
#55091
RE: Віктор Притуляк: "Народ, що сподівається на милосердя ворога, зазнає незліченних втрат"   23.07.2012 [13:04:22]
дотримуйтесь правил
#55092
RE: Віктор Притуляк:   23.07.2012 [13:14:59]
Бачу тут зібралися люди які поважають свій народ та люблють Україну. Та з такими "патріотами" моя країна ніколи не зможе піднятися до рівня великої держави.
#55097
RE: Віктор Притуляк:   23.07.2012 [13:23:12]
І коли нам нема, що сказати ми будем ображати. Як там сказав наш пан викладач " А їх там мільйони! Донецький паханат перетворив наших братів і сестер-українців на безсловесне бидло, на робочу худобу і загнав у резервацію, де вони мають "ботати на фені" або користуватись матюком (бридкою московською лайкою, яка принижує людську гідність)." То, що Ви так саме підпадаєте під це визначення?! Визначиться будь ласка!
#55098
RE: Віктор Притуляк:   23.07.2012 [13:28:32]
Джерому і якраїнцю - ми визначились. Під це визначення підпадаєте ви.

Адмін, ну я ж по темі. Прийшло два піараса і неоковирною українською (від Джерома російськомовним телебаченням за 1300 км тхне) тут проводять піар-кампанію, таку тонку і непомітну, неначе народжують дорослу вгодовану свиню.
#55100
RE: Віктор Притуляк:   23.07.2012 [13:31:32]
Jerom та українець, в чому ж ваш патріотизм?
#55103
RE: Віктор Притуляк:   23.07.2012 [13:36:35]
Blacky. написав(ла):
Цитата:
Джерому і якраїнцю - ми визначились. Під це визначення підпадаєте ви.

Адмін, ну я ж по темі. Прийшло два піараса і неоковирною українською (від Джерома російськомовним телебаченням за 1300 км тхне) тут проводять піар-кампанію, таку тонку і непомітну, неначе народжують дорослу вгодовану свиню.

Браво пані Блеккі. Ви капітан очевидність. Мені цікаво яку я провожу піар-компанію(таку тонку і непомітну, неначе народжують дорослу вгодовану свиню). Бачу Ви є справжня Українка (так часто згадуєте про свиню та сало, а де горілочка та цибулька?) А може Ви не хочете відповідати на прості питання? Бо нема чого сказати?
#55105
RE: Віктор Притуляк:   23.07.2012 [13:58:38]
Задайте мені просте питання - і побачимо *потисла плечима*. Можете навіть мовою свого щоденного вжитку, я її розумію.
#55106
Віктор Притуляк: "Народ, що сподівається на милосердя ворога, зазнає незліченних втрат"   23.07.2012 [16:58:03]
Блеккі,а що Ви маєте проте людей які живуть за 1300 км на схід від Львова та Кам’янець-Подільського?
#55124
RE: Віктор Притуляк:   23.07.2012 [17:02:06]
alex написав(ла):
Цитата:
Jerom та українець, в чому ж ваш патріотизм?


Алекс, я не знаю як там Я_Українець, а мій патріотизм в тому, що коли я був школярем у 90 то старався вчитися. В університеті моя патріотична справа була здобути професію (ще я не цурався підробітків). Зараз навчаю дітей не тільки своєму предмету але й як жити. Ось в чому моя патріотична справа, добре робити свою роботу. Навчити дітей самостійно думати та діяти, а не зомбуватися через ЗМІ не підпертими повідомленнями без фактів.
#55127
RE: Віктор Притуляк: "Народ, що сподівається на милосердя ворога, зазнає незліченних втрат"   23.07.2012 [17:02:14]
Уточніть все-таки - від Львова чи від Кам'янця-Подільського? Бо в одному випадку матимемо справу, скажімо, з Калугою, а в іншому - з Москвою. Самі розумієте, до жителів Калуги я маю зовсім не те, що до жителів Москви. Чи до вас. Чи до свині, яку ви ніяк не вродите, хоча й тужитесь.

Джером, якою мовою ви все-таки навчаєте отих напів-міфічних дітей?
#55128
RE: Віктор Притуляк:   23.07.2012 [17:10:07]
Я_Українець написав(ла):
Цитата:
Пане, кандидате філологічних наук, а чи не вважаєте Ви, що Ваше вправляння у філології, це прямий влив та маніпулювання свідомістю наших студетів, адже пригадується Ви - викладач НАЦІОНАЛЬНОГО університету?

Лише слабка духом людина переходить на особистості і приховує свою справжню особу!
І до чого тут студенти та вправляння філології? Це - форум, де кожний висловлює власну думку з того чи іншого питання)
#55130
RE: Віктор Притуляк:   23.07.2012 [17:23:56]
Blacky. написав(ла):
Цитата:
Уточніть все-таки - від Львова чи від Кам'янця-Подільського? Бо в одному випадку матимемо справу, скажімо, з Калугою, а в іншому - з Москвою. Самі розумієте, до жителів Калуги я маю зовсім не те, що до жителів Москви. Чи до вас. Чи до свині, яку ви ніяк не вродите, хоча й тужитесь.

Джером, якою мовою ви все-таки навчаєте отих напів-міфічних дітей?


Треба з Вами погодитись, що я трохи помилився з відстанню (1100 км Львів Донецьк) то питання такі: Що Ви маєте проти людей які проживають на сході України? І ще просте питання. Яка різниця між людьми з Калуги та людьми з Москви? Вони принципово на геному рівні відрізняються? Третє просте питання чому Ви людей порівнюєте з свинями?
На Ваше питання дам таку відповідь. Дітей я навчаю Українською.
І побажання таке для Вас, не міряйте по собі людей.
#55136
RE: Віктор Притуляк:   23.07.2012 [18:41:53]
Відкрийте мені вії. Я прийшла говорити з Джеромом про свиню.

Ви НЕ українець, чиї підліткові і студентські роки прийшлися на 90-ті. Бо те, що з нами відбувається між 10 і 20 роками, залишається з нами навічно, це вже не змінити.
90-ті - боже, це був голодний, але який прекрасний час. Раптом - українська, зусібіч. Чудовий український рок - "Кому вниз" і "Плач Єремії" для мене, сестричка Віка чи Брати Гадюкіни з ВВ ще для когось, на будь-який смак. Попса теж - Білик, Пономарьов. Раптом - українська література, і сучасна, і стара, але невідома. І переклади найкращої літератури світу - українською. Я саме тоді і саме українською почала читати Стівена Кінга і Умберто Еко. Раптом - шквал інформації по українській історії. Незалежність. Юність української держави. Ті, хто тоді вчився, набирався розуму, жив в Україні ЖОДНИМ ЧИНОМ не можуть зараз бути на стороні азарово-табачнико-ківалових. Ніяк. Виключено.
Тому ви або брешете, або народжуєте тут свиню - бо так треба комусь іншому. Але ви не є українцем, вчителем і громадянином. Так, свиноматка.
#55165
RE: Віктор Притуляк:   23.07.2012 [18:59:12]
Любити України це добре але не достатньо. Любити Українське це теж добре але не достатньо. Треба щось створювати нове, треба працювати та розвивати Україну. Нам вже мало того що було у 90 йдемо далі. А Ваші образи показують лише Вашу слабкість та неможливість щось робити.

до всіх: поверніться до обговорення теми
#55170
Показана лише частина коментарів. Всі пости дивіться на форумі.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
10 гостей