УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Відбулась 31-а сесія Кам'янець-Подільської міської ради
Автор: Alex Andrushchak   
20.08.12

Активну участь в обговоренні цієї теми взяли депутати Дмитро Васильянов, Олександр Шкварський, Валерій Слободян, Микола Розбам, Віктор Притуляк, Анатолій Качуровський, Валентина Волошина, Інна Салій, Тарас Явеляк, голова Громадської ради міста Алла Буданцева. Зрештою перемогла думка ще раз детально розглянути «гербове» питання на окремому засіданні депутатського клубу і дійти до консенсусу. Тож девіз міста, означений в описі великого герба висловом «Сонце світить кожному», народні обранці втілюють на практиці і закликають до обговорення цієї теми всіх охочих кам’янчан.

ЯКИЙ ЗАТВЕРДЖЕНО БЮДЖЕТ?

Міська рада затвердила звіт про виконання бюджету Кам’янця-Подільського за І півріччя 2012 року: по доходах у загальній сумі – 152 372,3 тис. грн., в тому числі по доходах:

- загального фонду в сумі 138 869,0 тис грн., з них за рахунок субвенцій, отриманих із Державного бюджету та іншої субвенції з обласного бюджету, – 42 110,9 тис. грн., дотацій із Державного бюджету – 49 888,8 тис. грн.;

- спеціального фонду в сумі 13 503,3 тис. грн., з них: бюджет розвитку – 6 641,0 тис. грн., фонд соціально-економічного розвитку – 74,8 тис. грн.;

По видатках в загальній сумі 167 525,3 тис. грн., в тому числі по видатках:

- загального фонду в сумі 156 948,3 тис. грн., з них за рахунок субвенцій, отриманих із Державного бюджету та іншої субвенції з обласного бюджету ,– 41 995,0 тис. грн.;

- спеціального фонду в сумі 10 577,0 тис. грн., з них: бюджет розвитку – 4 732,4 тис. грн. (з них: за рахунок субвенції, отриманої з обласного бюджету, – 203,3 тис. грн.), за рахунок субвенцій, отриманих із Державного бюджету, – 724,0 тис. грн. (в тому числі за рахунок субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах – 724,0 тис. грн.), фонд соціально-економічного розвитку – 64,1 тис. грн;

Перевищення видатків над доходами становить у загальній сумі 15 153,0 тис. грн., в тому числі:

- по загальному фонду перевищення видатків над доходами в сумі 18 079,3 тис. грн. - за рахунок одержання позички на покриття тимчасових касових розривів (за рахунок єдиного казначейського рахунку) та зменшення залишків коштів на рахунках;

- по спеціальному фонду перевищення доходів над видатками в сумі 2 926,3 тис. грн. - за рахунок збільшення залишків коштів на рахунках.

КОМУНАЛЬНИКИ НЕ БОЯТЬСЯ КОНКУРЕНЦІЇ

Заслухавши інформацію заступника міського голови Сергія Бабія про створення конкурентного середовища на ринку комунальних послуг відповідності до Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства міста Кам’янця-Подільського на 2012-2015 роки, міська рада визнала цю діяльність задовільною.

Причиною низької ефективності українського житлово-комунального господарства, зазначалося у доповіді, є не стільки неефективний менеджмент, як технологічна застарілість, обумовлена тривалою загальною для всієї національної економіки «інвестиційною паузою», затяжний характер якої посилився для підприємств галузі через політизацію тарифоутворення. Між тим відсутність сучасних ринкових моделей господарського управління підприємствами житлово-комунального господарства є суттєвим гальмом у виведенні галузі з кризи. Переважна більшість підприємств ЖКГ не має мотивації до ефективного господарювання, що призводить до механічного перенесення їхніх невирішених проблем на споживачів відповідних послуг через підвищення цін та тарифів або на державний та місцеві бюджети – в частинах субсидіювання населення, а також виділення бюджетних коштів для утримання та розбудови інфраструктури ЖКГ.

Відтак цілком слушним було визначення Програмою реформування і розвитку житлово-комунального господарства міста Кам’янця-Подільського на 2012-2015 роки основних напрямів реформування ЖКГ: організація ефективного управління та належного використання майнових комплексів у сфері виробництва і надання житлово-комунальних послуг; демонополізація житлово-комунального господарства, створення конкурентного середовища на ринку житлово-комунальних послуг; забезпечення беззбиткового функціонування підприємств ЖКГ; запровадження енергозберігаючих технологій у житлово-комунальному господарстві міста; технічне переоснащення житлово-комунального господарства, наближення до вимог Європейського Союзу щодо використання енергетичних і матеріальних ресурсів на виробництво житлово-комунальних послуг; впровадження комплексної системи організації дорожнього руху; створення нових зелених зон та інше.

Нині в нашому місті відбувається практична реалізація зазначених положень. Працює Програма самостійного управління житлом через створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Кількість ОСББ у місті постійно зростає. На сьогодні у Кам’янці-Подільському зареєстровано 105 об’єднань, які об’єднують 110 будинків. Це - 21,6 % житлового фонду міста.

Наше місто стало десятим в Україні, де відкрито ресурсний Центр підтримки ОСББ.

Запрацював проект "Комунальний автобус”, який дозволив створити альтернативу маршрутним перевезенням на громадському транспорті у межах міста. Не залишаються поза увагою комунальників і зупинки, які, починаючи із 2009 року, передаються суб’єктам господарювання через проведення конкурсу на набуття права на облаштування та використання зупинкових комплексів, з метою влаштування комфортних умов пасажирам при очікуванні громадського транспорту, створення благоустрою прилеглої території та надання супутніх послуг .

Вперше за всі роки проведено конкурс на визначення переможця з надання послуг з вивезення побутових відходів. Переможцем стало КП "Спецкомунтранс”.

Слід зазначити, що конкурентне середовище створювалося і при виконанні робіт, пов’язаних із впорядкуванням територій міста. Запроваджено багато цікавих і різнопланових проектів.

Яскравим прикладом створення конкурентного середовища може слугувати виконання робіт з проекту "Алея закоханих”. Початкова вартість проекту становила майже 526,5 тис. грн., але при проведенні роботи з придбання матеріалів та виконання самих робіт були скориговані ціни, і проект обійшовся місту у 380,4 тис. грн. Отже, результат роботи є очевидним. Економія коштів майже в 150 тис. грн. для міста вагома.

Також проведено конкурс на визначення переможця на надання послуг з озеленення міста. Ним стало ПП «РАПлюс», в результаті чого економія міського бюджету становить 31,8%, а місто змогло виготовити та встановити топіарні фігури («Павич» - на вул. Князів Коріатовичів,1 на «Алеї закоханих»; «Морські котики» - при вході в Гунські криниці з боку вулиці Лесі Українки; «Олені» - на майдані Відродження; ковані металеві огорожі навколо стовбурів дерев - на вулиці Соборній).

Цьогоріч у Кам’янці змінено клумби, оновлено велику круглу клумбу на майдані Відродження, де встановлено топіарну фігуру «Парасолька», яка стала більш привабливішою, висаджено нові клумби «Перемога» на вулиці Соборній.

Якісніше виконуються роботи з викошування трави, яка відразу прибирається, здійснюється знесення, обрізуваня та формування крон дерев, зафарбовування зрізів гілок дерев після обрізання, догляд за зеленими насадженнями на території видалення порослі біля дерев, самосіву та санітарне підрізування живої огорожі на території міста, догляд та формування клумб, вертикальне озеленення, відновлення газонів та догляд за ними.

НА ЗАХИСТ ЛЮДЕЙ І КУЛЬТУРНОГО СПАДКУ

Депутати проголосували за створення Кам'янець-Подільського міського кризового центру для членів сімей, у яких вчинено насильство або існує реальна загроза його вчинення.

Відповідно до Положення про цю структуру, безпосереднє управління, організаційно-методичне керівництво та контроль за діяльністю центру здійснює департамент гуманітарної політики Кам’янець-Подільської міської ради та робоча група з питань надання комплексної допомоги особам, які стали або можуть стати жертвами насильства в сім’ї.

Центр провадить діяльність на принципах захисту прав людини, гуманності, законності, доступності послуг, конфіденційності, поваги до особистості. Зокрема, напрямками його діяльності є створення і впровадження системи профілактики та реабілітаційних заходів щодо негативних проявів розвитку особистості; надання інформаційної, психолого-педагогічної, правової, медико-соціальної та інших допомог; надання притулку для тимчасового перебування осіб, які стали жертвами насильства або потрапили в екстремальні ситуації, в кімнатах житлового будинку малосімейного типу за адресою вул. Пушкінська, 51.

Сесія також затвердила граничну чисельність працівників Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і відповідне Положення цього центру.

Народні обранці затвердили Положення про відділ з охорони культурної спадщини Кам’янець-Подільської міської ради. До повноважень відділу зокрема належить забезпечення виконання Законів України «Про охорону культурної спадщини», «Про охорону археологічної спадщини», інших нормативно-правових актів з питань охорони культурної спадщини на території міста; дотримання режиму використання пам'яток місцевого значення, їх територій, зон охорони; захист об'єктів культурної спадщини від загрози знищення, руйнування або пошкодження тощо.

Після обміну думками депутати утрималися від затвердження положень про відділи з обслуговування Кам’янець-Подільської міської ради в новій редакції і про організаційний відділ.

У БОРОТЬБІ ЗА ЕКОЛОГІЮ І ПРАВОПОРЯДОК

У «Різному» сесія заслухала змістовну інформацію щодо ситуації навколо ДП «Довжоцький спиртзавод», від якого громадськість міста і району вимагають покращання екологічного стану. Зокрема, про експеримент з використання очисних споруд КП «Міськтепловоденергія» для знешкодження відходів заводу розповів директор і депутат Валерій Гордійчук. На його переконання, цей спосіб можливий за умови будівництва спеціального заводу при очисних спорудах. Звичайно, кошти на це повинен виділити Довжоцький спиртзавод.

Детально про кроки міської влади і громадськості у цій справі доповів секретар міської влади Василь Сенюк. Адже вдалося добитися відповіді на відповідні звернення громади від ДП «Укрспирт», задіяти відповідні служби облдержадміністрації, сподіваємося і на вплив з боку Кабміну України та Верховної Ради. Депутати вирішили продовжувати боротьбу і знову звернутися до вищого керівництва держави та природоохоронної прокуратури, підкріпивши цього разу свої вимоги майже 11 тисячами підписів кам’янчан, які зібрала Громадська рада міста. Сесія заслухала начальника міськвідділу міліції Юрія Дахна про перебіг слідства над підозрюваним у жорстокому вбивстві юного кам’янчанина. Правоохоронець запевнив депутатів в ретельності й неупередженості слідства.

Вперше перед депутатським корпусом виступив із змістовним звітом про стан законності та роботу прокуратури Кам’янця-Подільського за перше півріччя 2012 року прокурор міста Сергій Ромась. Доповідач, зокрема, наголосив, що працівниками прокуратури взято участь у розгляді 292 справ судами, в тому числі 123 кримінальних справ з винесенням вироку. За результатами судового розгляду позовів прокурора міста задоволено позовів на 3 млн. 361 тис. грн., в тому числі – 3 млн. 297 тис. грн. до бюджету.

http://kam-pod.gov.ua/1455-31-a-sesya-mskoyi-radi-cherez-diskusyi-do-rezultatu.html

  Коментарі відсутні.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
19 гостей