УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Ця влада відібрала у нас землю!
Автор: Олекса   
23.08.12
Сьогодні нікого не здивуєш чутками, що десь під Києвом, у Криму чи в Карпатах ласі шматки людської землі переходять « у державу», точніше сказати - у власність до представників теперішньої влади. Переходять на підставах, що мають вигляд цілковитої законності. Та всі ці чутки видаються несправжніми, поки не стикаєшся з реальними фактами, що відбуваються не «десь» і « з кимось» за сотні кілометрів, а отут, поряд, з твоїми родичами, друзями, просто в передмісті Кам’ янця-Подільського або недалеко від самого міста. Відбуваються із мешканцями селища Стара Ушиця, єдина біда котрих полягає у тому, що помешкання їхні та земельні наділи розташовані вздовж Дністра – екологічно чистої, зручної та на диво привабливої ( і ще не повністю прихватизованої ) для теперішніх можновладців території.
Ситуація нагадує театр абсурду, бо Акти на володіння земельними ділянками , на котрих мешканці смт Стара Ушиця за десятиліття не просто орали та сіяли, але й побудуватися встигли, сьогодні, з якогось дива, через суди визнаються недійсними, а самих людей звинувачують у незаконному заволодінні тими земельними наділами.
Все починається як у поганому сні: повістка до суду, а далі розгортається, мало-по малу, й сама справа: на судових засіданнях людей бомбардують недолугими аргументами, а в селищній раді ведуться розмови, що Стара Ушиця – населений пункт, який сьогодні немає офіційно встановлених меж, то ж будинки їхні та земля, не мають певної прив’язки до селища, а значить, побудовані незаконно.
Далі - більше: якийсь ховрах вигриз із архівних протоколів сьомого сесійного засідання Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації кілька аркушів, й інформація про засідання, на котрому приймалися рішення що до надання права людям землеволодіння тими ділянками, не мають документального підтвердження, кажуть, «процедура недотримана», а вироблена тодішньою установою «Проектбуд» документація теж вважається недійсною, бо організація на сьогодні немає відповідної поновленої ліцензії на свою діяльність - отже, попередні видані нею документи на володіння землею сельчанам оголошено нікчемними.
Зачароване коло стає все більш нездоланним, а чиновники і суди ганяють по ньому мешканців Старої Ушиці, наче рудих мишей. Звернення постраждалих мешканців смт Стара Ушиця до Голови Кам'янець-Подільської районної державної адміністрації, Михайла Желізника теж не дає жодних результатів. Чиновник відкараскується від людей обіцянками та урочистими клятвами.
Селяни навіть зафіксували, як іще раніше Михайло Дмитрович обіцяв було захищати їхні інтереси, поклявся, що ніхто у них землю не відбере, та й він буде особисто справою перейматися.
Та на ділі все вийшло не так: людей тягають по судових засіданнях, на яких знахабнілі судді та підсудки не беруть до уваги ні їх аргументи, ні їх клопотання. Юрист від Райдержадміністрації, що мав би захищати інтереси староушицької громади, підтримує клопотання обвинувачення; від обурення такою несправедливістю та реальністю залишитися на старість безхатченками, людей хапає серце, доводиться викликати швидку, а судді називають все те «попередньо спланованими шоу та виставами» …
На збори села, що відбулися у Старій Ушиці 21 серпня у міському Будинку культури, Михайло Желізник так і не завітав, хоча й обіцявся, а прислав замість себе свого представника, заступника в.о. начальника Держкомзему, Олександра Базишина, у котрого порада сельчанам одна:
Писати на ім’я Голови Кам'янець-Подільської районної державної адміністрації заяви з клопотанням про «надання дозволу на розробку документації на відведення земельної ділянки» - тобто, людям пропонується по-новому просити дозволу на володіння своїми ж хатами та городами, виробляти відповідну документацію, роками погоджувати її у численних установах, та, найобурливіше – знову платити чималі кошти за свою ж землю, котру нагло відібрали через суди.
Отож, вочевидь, керуючись гаслами провладної партії, що скрізь великими літерами кричать на біг-бордах, «від стабільності до процвітання» ми вряд чи сьогодні дійдемо з такими справами. Швидше – навпаки – назад, у руїну, котру, як переконують нас по телевізору регіонали, вже кимoсь «подолано».
От тільки ким? Простим людом? Можливо тому по дорозі до Старої Ушиці , як і майже скрізь, по Кам’янець-Подільському району, перебитими хребтами мамонтів сіріють розвалини колишніх колгоспних ферм…
То ж, певно, на тих провладних агітаторських біг-бордах мають бути зовсім інші обличчя - обличчя мешканців Старої Ушиці, та надпис, який відповідає реальній дійсності : «Ця влада відібрала у нас землю!»
Олекса Сокіл
 
Обговорення (2 коментарів)
Ця влада відібрала у нас землю!   10.09.2012 [12:32:12]
** Обговорення статті: Ця влада відібрала у нас землю! **

Добре що він воду провів своїй мамі на Довжку за державний кошт.
#57997
RE: Ця влада відібрала у нас землю!   16.09.2012 [16:19:56]
А фактов не будет, только бла бла бла?
#58304

Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
27 гостей