УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Прес-конференція Хмельницького обласного осередку ВГО «Комітет виборців України»
Написал Alex Andrushchak   
20.09.12

17 вересня відбулася прес-конференція Хмельницького обласного осередку ВГО «Комітет виборців України» за результатами моніторингу складу виборчих комісій області, проведення їх першого засідання та діяльності протягом першої половини вересня, в рамках реалізації проекту «Місцеві засоби масової інформації і виборчі комісії у виборах 2012 року.

Проект підтриманий Фондом розвитку ЗМІ Посольства США. В області сформовано 7 окружних виборчих комісій для організації і проведення виборів, які мають забезпечити додержання та однакове застосування законодавства України про вибори на території виборчих округів.

На момент створення комісій, третині членів комісій, на час роботи в комісії, необхідно було міняти місце проживання (вони не проживали в населеному пункті, де працюватиме комісія) або регулярно їздити на засідання, долаючи при цьому, в окремих випадках, більше 1000 км. (Кияни, кримчани, харків’яни від шести до восьми членів кожної з комісій проживали за межами області. До прикладу, представники партії «Руський блок» Акулови із АР Крим були членами трьох окружних комісій області, як виявилося дехто працює за кордоном.

Станом на 30 серпня зміни членства відбулися у 80 відсотках комісій. А протягом наступних десяти днів, як нами і прогнозувалося, зміни персонального складу відбулися у всіх комісіях, причому в деяких, замінено половину їх первинних членів і зникла проблема членства з інших міст. Причиною цього стало жеребкування по окружним виборчим комісіям, де представництво в них, фактично, отримали технічні партії.

Майже всім комісіям були надані приміщення для роботи, до яких зручно добиратися, але на час їх першого засідання, ці приміщення не були готові до роботи в них. Комісії на день першого засідання не були забезпечені ні оргтехнікою, ні телефонним зв’язком, ні транспортом. Також не було табличок з написом «Окружна виборча комісія». Ці технічні питання вирішувались протягом першої декади вересня, що теж негативно відбилося на роботі комісій.

І хоча регулярність роботи комісій поступово налагоджується, стабілізація не настала. Під час засідань, в окремих комісіях, продовжуються конфлікти між членами комісій і напруженість у стосунках, що не дозволяє прийняти правильні і виважені рішення.

Викликає побоювання наступний етап, який починається 19 вересня, а саме: формування дільничних виборчих комісій. Якщо вони будуть сформовані за тим же принципом, що і ОВК, то серйозних проблем в подальшому ході виборчого процесу не уникнути.

Прес – служба Хмельницького ОО «Комітет виборців України»

  Нет комментариев.
You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 12
и пользователей - 1
VirgilTiz