УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Чому виникають проблеми з гарячою водою?
Написал Alex Andrushchak   
11.10.12

3 жовтня було оголошено про те, що у Кам’янці-Подільському після тритижневої перерви відновлюється постачання гарячої води. Тоді ж було зроблено ремарку про те, що температура води подеколи може не відповідати нормі. У деяких будинках на сьогодні справді є проблеми з гарячою водою. В чому причина?

Ситуацію коментує директор КП «Міськтепловоденергія» Валерій Гордійчук:

– На жаль, мушу констатувати: маємо те, що маємо, як говорив перший Президент України. Ми справді маємо проблеми з якістю гарячої води, у деякі будинки ми взагалі її не подаємо. Причина в тому, що нам виділили дуже маленькі ліміти газу – всього 12 тис. куб м на добу, а для того, щоб забезпечити всіх якісною гарячою водою потрібно хоча 18-20 тис. куб. м. Виділені ліміти розраховані лише на бюджетні установи: садочки, школи та лікарні, які ми повинні забезпечити в першу чергу. Ми це робимо, але попутно подаємо гарячу воду і в ті будинки, де це можливо.

Щодня проводяться переговори з газопостачальною організацію про збільшення лімітів, постійно просить за нас заступник голови Хмельницької ОДА Леонід Гураль та інші посадовці, але поки результат такий, який є. Чомусь цього року «Нафтогаз» проводить над нами якісь експерименти, постійно приходять листи з новими вимогами, але я впевнений, що з настанням холодів ми таки розпочнемо опалювальний сезон, тоді буде вирішено і проблему з гарячою водою.

Прошу кам’янчан потерпіти ще декілька днів. Ми робимо все можливе, щоб покращити ситуацію.

Вероніка Власюк, прес-секретар КП «Міськтепловоденергія»

http://mtve.kp.km.ua/content/chomu-vynykayut-problemy-z-garyachoyu-vodoyu

 
Обсуждение (16 комментариев)
RE: Чому виникають проблеми з гарячою водою?   13.10.2012 [16:58:50]
ну Ви ж козак! ну що за мова? Чи як у тій пісеньці: жопа есть а слова нет? По темі - читайте газети: не вистачає коштів, на початок опалювального сезону пообіцяли воду. Будемо бачити, кілька днів залишилось.
#60274
Чому виникають проблеми з гарячою водою?   14.10.2012 [12:49:33]
попередження
#60324
RE: Чому виникають проблеми з гарячою водою?   14.10.2012 [16:55:46]
ну що? з'явилася гаряча вода? бо в батареях вона холодна, хоч ніби й повинен був початися опалювальний сезон.
#60340
RE: Чому виникають проблеми з гарячою водою?   14.10.2012 [17:03:14]
да ніби да да каби і вроді на городі, в київі може, а сільські жіночки вже і так розпалюють 50 кг мішками
#60341
RE: Чому виникають проблеми з гарячою водою?   14.10.2012 [18:35:40]
А ви уже так розпалилися? Підіть перекуріть. Бо у мене є піч, а вам у місті доведеться таки на жіночок задивлятися, щоб зігрітися. Запитала просто, чи увімкнули вам тепло в місті.
#60347
RE: Чому виникають проблеми з гарячою водою?   14.10.2012 [19:57:58]
ну ну, вже ховаємся за образ селянки.
#60358
RE: Чому виникають проблеми з гарячою водою?   14.10.2012 [20:11:26]
пустунчик може то я від Вас ховаюся. Перекурили?;)
#60360
RE: Чому виникають проблеми з гарячою водою?   14.10.2012 [20:18:16]
Цитата:
Смайлик - это визуальный дезодорант. Его обычно ставят, когда юзеру кажется, что от него плохо пахнет. И он хочет гарантированно пахнуть хорошо.

Виктор Пелевин Empire "V". Повесть о настоящем сверхчеловеке.
#60363
RE: Чому виникають проблеми з гарячою водою?   14.10.2012 [20:26:43]
Хочете показати, який Ви начитаний - ок, вважайте, що смайлик це парфюм. Дорогий. А от деякі юзери навіть не турбуюуться про те, як від них пахне.
#60364
RE: Чому виникають проблеми з гарячою водою?   14.10.2012 [20:37:06]
Звичайно дорогий, при таких то гонорарах можна дозволити
#60366
RE: Чому виникають проблеми з гарячою водою?   15.10.2012 [08:20:29]
Руслан Козак написав(ла):
Цитата:
** Обговорення статті: Чому виникають проблеми з гарячою водою? **

:dry: Уявіть яка жопа в бюджеті держави!, якщо навіть перед виборами не можуть забезпечити гарячу воду!!!!


Якщо вірити 5 каналу то 26.1 млр.грн
#60384
RE: Чому виникають проблеми з гарячою водою?   15.10.2012 [14:01:33]
по темі
Поздняя осень и холодно жутко,
В ЖЭК я приперся:" Дадут отопленье?"
Вместо ответа вручили брошюрку
"Первая помощь при обмороженьях".
#60430
RE: Чому виникають проблеми з гарячою водою?   16.10.2012 [17:54:36]
Існують як би певні правила, згідно з якими починається опалювальний період. Якщо в регіоні середньодобова температура не перевищує восьми градусів Цельсія протягом трьох днів, то місцеві власті приймають рішення включити опалення. Можливо температура повітря відтягує рішення зі включенням опалення, але відсутність гарячої води важко зрозуміти.
#60493
RE: Чому виникають проблеми з гарячою водою?   17.10.2012 [15:11:51]
Тільки повернулась із засідання, на якому саме говорили про тепло та гарячу воду.
Загалом ситуація така: гарячу воду подали майже кругом, єдина проблема, яка може виникнути, це поки прогріється труба, то вода тектиме літепла.
По опаленню, опалення включать коли буде середньодобова температура протягом трьох діб нижча 8 градусів. Оскільки зима планується сувора, то, погодьтесь, правильніше буде зекономити зараз, щоб не допустити катастрофи потім.
Але загалом за кілька днів в наших домівках має бути тепло та комфортно)))
#60556
RE: Чому виникають проблеми з гарячою водою?   22.10.2012 [08:47:51]
Цитата:
Про те, що підвищення тарифів на комунальні послуги є неминучим, уже мало хто сумнівається. Залишається тільки відповісти на запитання: «Коли?» та «На скільки?»
Температура повітря спонукає звернути наші погляди в бік батарей опалення, а вони поки що холодні. Не кращі справи і з гарячою водою. Складається враження, що ситуація в комунальній сфері близька до прірви. І це явище притаманне не тільки для нашого міста, а й для всієї держави.
Представники влади, яким про питання підвищення тарифів на комунальні послуги, здавалось, недоречно згадувати під час виборів, нині мимоволі мусять натякати, що без підняття цін на комунальні послуги ми можемо опинитися в хаосі.
До речі, підвищення цін на комунальні послуги є однією із вимог Міжнародного валютного фонду (МФВ).
Та, за словами чиновників, сьогоднішня вартість водопостачання, опалення тощо є економічно невиправданою. В середньому вона покриває лише 2/3 від затрат. А тому рано чи пізно влада міста та держави вцілому змушена буде піти на підвищення нинішніх розцінок на «комуналку».
Іншим «за» за підвищення тарифів на комунальні послуги, є те, що найбільші структури із водопостачання та опалення вже давно «де факто» знаходяться в приватних руках. А тому мало хто із них погодиться працювати із заниженими тарифами. Будуть вимагати від влади (можна читати самі від себе) довести ці тарифи до економічно обґрунтованих.
Повертаючись до ситуації в місті, то за станом на 1 вересня собівартість послуг КП «Міськтепловоденергія» відшкодовувалася чинними тарифами: опалення - на 63,6%, гаряча вода - на 66%, холодна вода - 76%, стоки - 72,5%. Тобто, й справді, офіційні розцінки говорять, що сьогодні ми платимо за комунальні послуги (товар) лише приблизно 2/3 від їх вартості.
Не складно порахувати у скільки обійдуться нам комунальні послуги, якщо влада піде на покриття 100% (без врахування прибутку) вартості комунальних послуг у тарифах для населення.
За таких умов централізоване опалення одного квадратного метра в нашому місті має зрости із сьогоднішніх 6,24 грн до 9,66 грн. Один кубічний метр гарячої води збільшиться в ціні із 15,66 грн до 23,73 грн. Холодна вода зросте найменше із усіх послуг, які надає КП «Міськтепловоденергія». Тут тариф може збільшитися із сьогоднішніх 3,62 грн за 1 куб.м до 4,76 грн.
Але ці тарифи матимуть такий вигляд лише при ситуації «кво». Тобто, стабільною залишиться наша національна валюта, не буде збільшуватися заробітна плата працівників комунального підприємства, не зростатимуть ціни на електроенергію та природний газ.
З останнім, природним газом, узагалі дивна ситуація. Адже говорять, що саме ціна на блакитне паливо є вирішальною та головною складовою у наших комунальних тарифах.
Зрештою, не потрібно забувати, що й сам природний газ є безпосереднім елементом комунальних послуг. Спрогнозувати, яке зростання відбудеться на це комунальне благо, дуже складно. Складність полягає, насамперед, у «прозорості» газового ринку в нашій державі.
Якщо припустити, що більшість із нас підпадає під категорію споживачів природного газу №1 (обсяг споживання природного газу не перевищує 2500 куб. м на рік), то сьогодні при наявності лічильника за тисячу кубічних метрів ми сплачуємо 725,4 грн. Тобто в перерахунку на долари США нинішня ціна відповідає 90 «зелених». За різними оцінками собівартість власного, українського газу коливається від 30 до 130 доларів США. Якщо взяти верхню межу, у 130 доларів, то за умов приведення комунальних послуг до економічно обґрунтованих, вартість тисячі кубометрів природного газу потрібно підвищити із сьогоднішніх 725 грн до понад 1050 грн.
Та якщо можновладці захочуть, аби ми купляли не вітчизняне блакитне паливо, а імпортне, то тут ситуація просто набуває обрисів катастрофи. У середньому ціна російського (головний постачальник газу в Україну) коливається в рамка 450 доларів США. Перевівши на гривні, ми з вами за одну тисячу спожитих кубометрів природного палива мусимо сплатити уже не 1000 грн, а понад 3600 грн. Нонсенс, скажете ви! Але нічого неможливого немає. Принаймні, кожен день прожитий в нашій державі до цього висновку підштовхує.
Ніхто не виключає того факту, що за підняттям цін на водопостачання, водовідведення, опалення та газ, не буде піднято ціну й на електроенергію. Якщо її захочуть довести до середньосвітових розцінок, то тут точно пахне комунальним колапсом.
Раз за разом ми з вами переживаємо подорожчання тих чи інших товарів, послуг, у тому числі комунальних. Щоразу нам заявляють, що от-от ми приведемо ці ціни до економічно обґрунтованих і все. Але чомусь це «от-от» кудись від нас тікає. Чомусь нам не кажуть, де починається це «от-от», а де воно закінчується, переростаючи в кишеню «дядьки».
Образливо не тільки те, що ми нічого не знаємо, що нам нічого не говорять про ціноутворення наших тарифів. Образливо інше...
Цілком природно, що коли товар коштує 100 грн, ми (хтось) повинні заплатити цю суму, аби його отримати.
Підганяння комунальних тарифів до економічно обґрунтованих - процес дуже болісний. Це хвороба усіх посткомуністичних, постсоціалістичних країн. Але вони, як, наприклад, Польща, це підвищення пережили впродовж короткого періоду. Тоді ми всі говорили про «шокову терапію» в цій країні. Їх жаліли. Але вони вже давно встигли забути про це. У нас же ця ситуація виглядає так, ніби ми щороку прагнемо мучити та лякати населення черговим підвищенням цін на комунальні послуги.
У цій ситуації завжди пригадую слова, які почув від колишнього представника МВФ в Україні. Він порівняв наші реформи із ситуацією, коли замість того, аби повністю ампутувати котові хвоста, ветеринари відрізають його по шматочку. Відрізали сьогодні декілька сантиметрів - рана затягнулася. Через три тижні - знову відрізали. Кіт страждає...
Невже ми справді коти з «комунальними» хвостами, а влада – ветеринар, який любить, аби ми щоразу плакали?

Сергій СОКАЛЬСЬКИЙ

http://klyuch.com.ua/articles/economy/komunalni-tarifi-pidvishchat/
#60921
Показана только часть комментариев. Смотрите все комментарии в форуме.
You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 12