УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Комунікаційне павутиння все більше огортає Кам'янець-Подільський
Written by Alex Andrushchak   
ponedilok, 05 lystopad 2012

Комунікаційне павутиння все більше огортає місто, заплутуючи цупкими жмутами стовпи, дахи, горища, коридори будинків. Можна б з цього порадіти, адже за допомогою комунікацій до людини приходить телебачення, телефонний зв’язок, Інтернет та інші принади цивілізації, якби не потворний вигляд, незручності та небезпека.

Саме про проблеми, які приносять комунальникам комунікаційні мережі і йшла розмова на нараді, яку 26 жовтня провів директор департаменту житлової політики, доріг та інфраструктури міста Олександр Бабчинський. На неї зібрались усі провідні провайдери кабельного телебачення, Інтернету, керівники житлових комунальних підприємств, журналісти.

Проблему, яка зібрала присутніх, Олександр Васильович розклав на три складові.

По-перше, слаботочні комунікаційні мережі часто-густо перекидаються зі стовпів на будинки, з будинку на будинок, звисають по фасадах. Ці кабелі зовсім не прикрашають місто, а взимку висять товстими льодяними сардельками, створюючи загрозу людям.

По-друге, далі проблема «переходить» на дахи та горища. Працівники, котрі проводять комунікації, здебільшого шукають чи роблять на даху дірки, аби просунути кабелі. В результаті мешканці та комунальники мають великі проблеми із дірявими дахами при підготовці будинків до опалювального сезону.

На горищах картина не менш жахлива. Останні так обперезані різного роду проводами та кабелями, що можна влаштовувати майданчики для сушіння білизни.

По-третє, прокладаючи комунікаційні мережі всередині будинків, у під’їздах, монтажники теж не церемоняться: використовують для пробивання дірок не тільки великі свердла, а й перфоратори, залишаючи після себе постійний «головний біль» для ЖЕКів.

Далі Олександр Бабчинський продемонстрував далеко неповний набір фотографій, який просто вражає уяву. Між будинками, по горищах, у під’їздах по 10-20 і більше різних пластмасових труб, кабелів, проводів, що переплелись, мов щупальця спрута.

- У під’їздах провайдери ведуть свої кабельні канали невпорядковано. Хто де хоче, там це робить, не зважаючи на розміщення несучих конструкцій, - зауважує Олександр Васильович. - Чому не використовуються існуючі канали? Чому не можна підготувати один канал для всіх, адже постачальники комунікаційних послуг - з одного міста? Треба порозумітись один з одним і переходити до спільних дій. Керівники ЖЕКів в один голос мені доповідають, що є проблема з комунікаціями: не можливо зробити якісний ремонт, адже кабелі заважають, після свіжого ремонту починають на свій розсуд пробиватись нові діри.

Також директор департаменту заявив, що потрібно між будинками та опорами прокладати мережі більш сучасними методами – під землею, як це робиться у розвинених країнах.

Далі представники комунальних підприємств та комунікаційних фірм обговорили проблеми, які виникають між ними, та вийшли із пропозиціями. Зокрема, запропоновано до кожного будинку застосовувати індивідуальний підхід, адже у деяких помешканнях є технічні можливості використовувати вбудовані шахти тощо.

Олександр Бабчинський попросив на місяць припинити монтажні роботи, доки не відпрацюється механізм коректного і такого, що задовольняє сучасні вимоги, монтажу комунікаційних мереж. Протягом цього часу всі учасники процесу будуть вносити пропозиції щодо змін існуючого положення про монтаж комунікаційних мереж. Паралельно керівництво департаменту та провайдери будуть досліджувати досвід робіт з упорядкування мереж в інших містах України.

На зібранні був присутній начальник управління архітектури та містобудування Ігор Пиріжок, який запропонував ухвалити рішення Кам’янець-Подільського міськвиконкому про те, що при порушенні вимог положення провайдера усуватимуть з міського ринку послуг. «Ви маєте домовитись один з одним, щоб всі кабелі проходили по спеціальних каналах. Не будуть комунікаційні мережі висіти по всьому місту! Потрібно всім зробити виконавчу зйомку мереж, в іншому випадку буде вважатись, що ніяких мереж немає, і вони можуть бути демонтовані в будь-який час», - категорично наголосив Ігор Пиріжок.

- Також пропоную провайдерам скласти графік упорядкування всіх комунікаційних мереж по будинках на рік-півтора. В разі невиконання цих робіт, ЖЕКи та ОСББ не будуть укладати договори на наступні монтажні роботи. Таким чином ми поступово наведемо порядок в цьому напрямку, - підбив підсумок зустрічі Олександр Бабчинський.

Вирішено врахувати всі запропоновані пропозиції, скласти графік упорядкування і наступного тижня зібратись знову.

Вікторія ГАЙДАМАШКО.

http://kam-pod.gov.ua/1866-trivozhniy-signal-u-komunkacynomu-pavutinn.html

 
Discuss (3 posts)
Комунікаційне павутиння все більше огортає Кам'янець-Подільський   07.11.2012 [15:46:59]
#61881
RE: Комунікаційне павутиння все більше огортає Кам'янець-Подільський   13.11.2012 [07:40:00]
Цитата:
ЗА МОЮ Ж СВИТУ МЕНЕ Й БИТО

Епопея про боротьбу з хаотичним монтуванням телекомунікаційних мереж на фасадах та всередині багатоповерхівок цього тижня перейшла із стадії зав’язки в основну частину. Департамент ЖПДІ, керівники комунальних підприємств та провідні оператори і провайдери телекомунікаційних мереж міста вирішили реалізувати пілотний проект з упорядкування кабелів у двох багатоповерхівках, які перебувають на балансі КП «ЖЕК №2».
Піонерами проекту стали п’ятиповерхівка (вул.Огієнка, 6) та дев’ятиповерхівка (вул.Червоноармійська, 6). За словами начальника КП «ЖЕК №2» Андрія Віннічука, монтувати мережі у будинках матимуть право лише ті провайдери, які уклали з комунальним підприємством договори. А це ДП ТОВ «Імпульс», компанії «Крейзи НЕТ» та «Київстар». Відповідно до технічних умов, неможливо поєднати мережі різних операторів у одній трубі. А, отже, кожен з них ізолює свої мережі в окремі труби, які стоятимуть поруч, а потім для естетичності їх об’єднають в один короб. У дев’ятиповерхівках такі короби знаходитимуться біля ліфта, а у п’ятиповерхівках - між сходинковим маршем та стіною.
Хоча всі три оператори й зголосилися реалізувати пілотний проект, утім не всі вважають його найкращим варіантом. На думку директора ДП ТОВ «Імпульс» Бориса Маланчука, трьох провайдерів краще було б розвести у різні кутки під’їзду, аніж об’єднати в один великий короб. Також Борис Андрійович здивований від того, що на минулотижневій нараді у департаменті ЖПДІ серед чималої кількості провайдерів його підприємство згадувалося чи не найбільше.
- Чому тільки на нас вилилося стільки бруду? - говорить директор «Імпульсу». - Напевно, тому, що ми єдині почали працювати офіційно, маючи на руках усі необхідні документи і дозволи. Металеві стояки у будинках почали встановлювати тільки з 1 жовтня. Ще у березні написали листа у департамент ЖПДІ з проханням дозволити монтування стояків. Відповідь була задовільною. З аналогічним проханням ми звернулися до балансоутримувача будинків - КП «ЖЕК №2». І звідти також отримали дозвіл. На сьогодні працюємо з КП «ЖЕК №2» та КП «Житловик». На кожен будинок маємо відповідну документацію. Підприємство розрахувалося і за технічні умови, і за технічний нагляд, і за дозвіл на встановлення стояків. Перед початком роботи обов’язково повідомляємо про це мешканців. Майстру комунального підприємства, який приходить перед початком робіт, показуємо місце, де має знаходитися стояк. Після завершення той самий майстер приймає нашу роботу. А щодо закидів, нібито наші працівники можуть пошкодити будинок, бо не знають його структури, то це неправда. У нас є проект кожної будівлі, у якій працюємо. Копії цих проектів надаємо балансоутримувачу будинків.
Також Борис Маланчук пояснив, чому їхнє підприємство монтує металеві стояки, а не, скажімо, пластикові. Це необхідно для того, щоб захистити мережу від зовнішнього впливу, як от радіоелектронні засоби, які можуть спричиняти погане надходження сигналу, та мародерства і механічного пошкодження (набагато легше підпалити або порізати пластикову трубу, аніж металеву). Щодо естетичності, то підприємство встановлює вже погрунтовані стояки, які можна фарбувати у будь-який колір. Це можуть робити як працівники «Імпульсу», так і працівники комунальних підприємств, за послуги яких телекомпанія розраховуватиметься окремо.
На питання, чому в металеві стояки «Імпульсу» не можна монтувати мережі усіх провайдерів, які надають свої послуги в тому чи іншому будинку, Борис Андрійович відповів, що це неможливо через електромагнітну несумісність, тобто в разі поєдання користувачі не отримуватимуть якісних послуг від жодного з операторів.
...Коли основна частина цієї епопеї перейде у кульмінацію, побачимо досить швидко, адже пілотний проект почали реалізовувати вже в четвер. Чи знайдуть спільну мову три провайдери і чи сподобаються мешканцям диво-короби у вигляді мінори, покаже час.

Руслана МЕЛЬНИК

http://klyuch.com.ua/articles/economy/za-moyu-zh-svytu-mene-y-byto/
#62093
RE: Комунікаційне павутиння все більше огортає Кам'янець-Подільський   19.11.2012 [09:43:29]
А НКРЗІ розробила правила

Цитата:
Для провайдерів телекомунікацій розроблено Правила доступу до житлового фонду всіх форм власності

Відповідний проект був розроблений Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, на виконання доручення Президента України від 21.03.2012 року щодо запровадження новітніх технологій у сфері телекомунікацій відповідно міжнародним стандартам та забезпечення права вільного доступу громадян до мережі Інтернет.

Даним проектом передбачається затвердити Правила доступу операторів, провайдерів телекомунікацій до житлового фонду всіх форм власності для організації та проведення відповідних будівельних, монтажних робіт для забезпечення доступу споживачів до мережі Інтернет. Зазначені Правила визначають:

- порядок звернення операторів і провайдерів до власників об’єктів житлового фонду щодо видачі технічних умов;

- вимоги до робочого проекту на будівництво та/або реконструкцію будинкових розподільних мереж;

- основні вимоги до примірного договору на розміщення будинкових розподільних мереж на об’єктах житлового фонду всіх форм власності;

- оформлення надання місця (площі) та порядок розрахунків і плати за розміщення БРМ на об’єктах житлового фонду всіх форм власності.

Під час роботи над проектом були враховані пропозиції та зауваження не лише Робочої групи за участю фахівців центральних органів виконавчої влади та підприємців на ринку телекомунікацій, а й Держпідприємнитва.

http://proosbb.info/2012/11-17/12:20/dlya-provayderiv-telekomunikaciy-rozrobleno-pravila-dostupu-do-zhitlovogo-fondu-vsikh-form-vlasnosti.html

Цікаво, а у вас як прокладено інтернет-кабель останьої милі?
#62310

You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
7 guests online