УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
У Кам'янці-Подільському задумались над проблемою безхазяйного майна
Автор: Alex Andrushchak   
26.11.12

Обговорюючи проблеми управління майном комунальної власності на спільному засіданні постійних комісій міської ради з питань житлово-комунального господарства (голова – Дмитро Новіков) та з питань законності, охорони громадського порядку, захисту прав і законних інтересів громадян (голова - Сергій Середюк) на початку листопада 2012 року, депутати дійшли висновку, що в зв’язку із змінами в структурі виконавчих органів міської ради чимало нормативних документів потребують суттєвих доповнень і уточнень. В першу чергу це стосувалось Порядку набуття територіальною громадою міста Кам’янця-Подільського права комунальної власності на безхазяйні речі (майно), відумерлу спадщину та знахідки.

Тому секретар міської ради Василь Сенюк рекомендував Департаменту правового супроводу та контролю привести цей документ у відповідність до вимог чинного законодавства та структури міської ради.

Завдання було виконане в найкоротші терміни, і 22 листопада директор Департаменту Наталія Савчук презентувала проект нового Порядку на засіданні постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, в якому взяли участь також секретар міської ради В.Сенюк, керуючий справами В.Стельмах та заступник директора Департаменту економіки та розвитку інфраструктури міста М.Гурська.

Наталія Федорівна зауважила, що дія Порядку поширюється на будь-які об`єкти цивільних прав, які є безхазяйними чи визнані у встановленому законодавством порядку відумерлими (тобто щодо яких відсутні спадкоємці), а також на знахідки.

Підготовка матеріалів щодо набуття громадою права власності відносно нерухомого майна нежитлового призначення та рухомих речей, знахідок покладається на Департамент економіки та розвитку інфраструктури міста, відносно об’єктів житлового фонду – на Департамент житлової політики, доріг та інфраструктури, відносно земельних ділянок – на управління земельних ресурсів.

Підприємства, що обслуговують житловий фонд комунальної власності, зобов’язані виявляти об’єкти, які утримуються безгосподарно, і щомісяця направляти до міської ради їх перелік. Облік безхазяйних нерухомих речей та майна здійснює МБТІ.

Після отримання свідоцтва про право власності на безхазяйну нерухому річ міською радою може бути прийнято рішення щодо подальшого її використання за цільовим призначенням, про зміну її цільового призначення, про її відчуження (у тому числі приватизацію, обмін тощо), реконструкцію та капітальний ремонт, ліквідацію речі, рекультивацію земельної ділянки тощо.

Рухомі речі соціально-побутового призначення (меблі, побутова техніка тощо) за рішенням сесії міської ради можуть бути передані установам освіти, охорони здоров`я, соціального захисту, комунальним підприємствам, іншим організаціям міста Кам’янця-Подільського. Після державної реєстрації права комунальної власності на об’єкти житлового фонду їх розподіляють між громадянами, які перебувають на квартирному обліку, для поліпшення житлових умов.

Кошти, отримані від реалізації безхазяйного майна та знахідок, перераховуються до міського бюджету та використовуються міською радою на власний розсуд в інтересах громади.

Обговорення Порядку переросло в конструктивну дискусію, в ході якої секретар міської ради Василь Сенюк, керуючий справами Валентина Стельмах, голова комісії Дмитро Новіков висловили ряд зауважень до окремих пунктів проекту.

Підсумував хід обговорення депутат Сергій Акимович, зауваживши, що цей нормативний документ має стовідсотково відповідати вимогам Конституції та Цивільного кодексу України.

Після внесення відповідних правок проект Порядку буде розглянуто на черговій сесії міської ради.

http://kam-pod.gov.ua/2000-hazyayinom-bezhazyaynogo-mayna-maye-stati-gromada.html

 
Обговорення (4 коментарів)
У Кам'янці-Подільському задумались над проблемою безхазяйного майна   26.11.2012 [13:34:04]
Обговорення статті: У Кам'янці-Подільському задумались над проблемою безхазяйного майна

Цитата:
Кошти, отримані від реалізації безхазяйного майна та знахідок, перераховуються до міського бюджету та використовуються міською радою на власний розсуд в інтересах громади.


на власний розсуд в інтересах громади - кострубато звучить, чи обмовились по Фрейду?=)
#62595
У Кам'янці-Подільському задумались над проблемою безхазяйного майна   26.11.2012 [13:46:45]
Цікаво, яким нормативним документом користувались до цього часу?
#62596
RE: У Кам'янці-Подільському задумались над проблемою безхазяйного майна   26.11.2012 [14:23:45]
VIK написав(ла):
Цитата:
Обговорення статті: У Кам'янці-Подільському задумались над проблемою безхазяйного майна

Цитата:
Кошти, отримані від реалізації безхазяйного майна та знахідок, перераховуються до міського бюджету та використовуються міською радою на власний розсуд в інтересах громади.


на власний розсуд в інтересах громади - кострубато звучить, чи обмовились по Фрейду?=)


Схоже на помилку.
#62600
У Кам'янці-Подільському задумались над проблемою безхазяйного майна   01.12.2012 [22:41:43]
цікаво звідки у цього документа ноги ростуть.
#62825

Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
8 гостей