УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
П’ятнадцята позачергова сесія Кам'янець-Подільської районної ради
Written by -   
p'yatnytsya, 14 hruden` 2012

Скликання п’ятнадцятої позачергової сесії районної ради на фініші року було продиктовано необхідністю остаточно внести зміни до районного бюджету на 2012 рік. Про них і поінформував начальник фінансового управління РДА Олександр Федик.

Відповідно до Бюджетного кодексу України та статті 43 Закону про місцеве самоврядування в Україні дохідну частину загального фонду районного бюджету збільшено на 617 тисяч гривень. Вона зросла за рахунок збільшення обсягів податкових надходжень на доходи фізичних осіб. На 31616 гривень збільшено обсяги доходів спеціального фонду за рахунок іншої субвенції, в результаті позапланових надходжень, залишків коштів на початок року екологічного податку, збору за забруднення навколишнього природного середовища та грошових стягнень за шкоду, заподіяну довкіллю внаслідок господарської та іншої діяльності.

Збільшено також обсяг видаткової частини спеціального фонду районного бюджету на 24000 гривень за рахунок залишку від повернення коштів, наданих для кредитування молодих сімей та спрямовано їх на фінансування районної Програми забезпечення молодих громадян житлом на 2012-2016 роки «Житло для молоді».

На 60 тис.грн. збільшено видатки на оплату праці й нарахування по центральній райлікарні та, відповідно, на таку ж суму зменшено видатки по розпоряднику коштів Староушицької райлікарні №3. Крім того, після розподілу асигнувань збільшено на 124 тис. 270 грн. фінансування на оплату праці та нарахування працівникам фельдшерсько-акушерських пунктів.

Олександр Григорович запевнив, що прийняті уточнення та зміни до районного бюджету дадуть можливість на 1 січня не допустити заборгованості із заробітної плати, повністю закрити всі потреби в енергоносіях тощо. Оптимізму надає й те, що районний бюджет, а також фінплани сільських рад, за словами головного фінансиста, на 2012 рік будуть успішно виконані.

На сесії також розглядалося питання про передачу зі спільної власності територіальних громад Кам’янець-Подільського району майна структурних підрозділів швидкої медичної допомоги (центральної районної лікарні, пунктів швидкої допомоги Орининської та Староушицької райлікарень №2 і №3 та Жванецької дільничної лікарні) на баланс Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Про це сесія прийняла відповідне рішення.

А от під час розгляду питання «Про створення комунального закладу «Кам’янець-Подільський районний Центр первинної медико-санітарної допомоги» виникли гарячі суперечки. Свої думки та пропозиції з цього приводу висловили голова районної ради Іван Романчук, депутати Ніна Фабіянська, Сергій Тимчук, Георгій Грубі, Борис Бец, Віктор Худняк та інші.

Одні підтримували доповідача з цього питання головного лікаря ЦРЛ Якова Цуглевича, який аргументував, що створення такого Центру позитивно вплине на покращення медичного обслуговування. Інші ж говорили, що з цим квапитися не варто, адже така реформа може негативно позначитися на працевлаштуванні медичних працівників, зменшенні кількості робочих місць, заробітної плати і т.п.

Не дійшли депутати згоди і з встановленням точної дати реєстрації комунального закладу, призначення виконуючого обов’язки його головного лікаря, порядку фінансування Центру первинної медико-санітарної допомоги, юридичного обґрунтування правильності вчинених дій.

І все ж після тривалих дебатів проект рішення про створення КЗ «Кам’янець-Подільський районний Центр первинної медико-санітарної допомоги» було ухвалено, правда з деякими поправками, а на посаду в.о. головного лікаря комунального закладу призначено Василя Яковенка, який до цього часу обіймав посаду головного лікаря Княжпільської лікарської амбулаторії.

Борис УРОДА

http://kray-kp.org.ua/?p=2275

  No Comments.
You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
15 guests online