УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Депутатський клуб Кам'янця-Подільського обговорював бюджет міста
Написал Alex Andrushchak   
26.12.12

26 грудня 2012 року відбулося засідання депутатського клубу, на якому обговорювалися питання порядку денного запланованої на 27 грудня 2012 року позачергової сесії Кам’янець-Подільської міської ради.

Анатолій Качуровський, президент депутатського клубу, насамперед повідомив колегам про прийняття обласного бюджету. Також він зауважив, що цього разу замість засідань депутатських комісій пройде тільки об’єднане засідання депклубу, та оголосив перелік питань порядку денного майбутньої сесії, яких є дев’ять.

З перших шести питань слово мала Майя Гурська, заступник директора департаменту економіки та розвитку інфраструктури міста - начальник управління економіки.

Найактивнішими цього дня виявилися депутати - представники медичної галузі, від котрих просто таки сипалися запитання та пропозиції. Звісно, конструктивні. Тетяну Очеретенко, як головного лікаря міської дитячої поліклініки, занепокоїло, що у бюджеті-2013 не передбачено коштів не те що на консультаційно-діагностичний центр для 20 тисяч наших дітей, але й на елементарне покращення умов обслуговування у дитячій поліклініці. Нагадала вона про проект реконструкції поліклініки, який уже 6 років чекає свого часу, та переїзд у приміщення на вулиці Франка. Міський голова Михайло Сімашкевич сказав, що на утеплення останнього потрібно близько 3 мільйонів гривень, яких сьогодні міський бюджет не в силі знайти, і додав, що це питання, можливо, вдасться вирішити за рахунок грантових коштів.

Незважаючи на не особливо райдужну перспектив, яка вимальовується, Анатолій Качуровський все ж зумів знайти позитив, та наголосив на тому, що на фоні інших міст країни за показниками соціально-економічного розвитку Кам’янець-Подільський все ж зумів забезпечити ріст за всіма показниками.

З наступних питань доповіла начальник фінансового управління Олександра Шевчук. З її доповіді та роз’яснень видно одне - бюджет 2013 року буде в умовах, аналогічних до умов 2012 року. Всього дохідна частина міського бюджету на 2013 рік складатиме 226740 092 тис. грн., а із субвенціями з Державного бюджету (111544,085 тис. грн.)- 338284,177 тис. грн.

Дмитро Васильянов поцікавився залишками коштів з 2012 року, також нагадав про нерозподілені кошти та запропонував використати їх в першу чергу на медикаменти і харчування, чітко аргументувавши пропозицію. Депутати проявили значну активність в обговоренні бюджету міста, проте конструктив звучав не від усіх, тому міський голова запропонував чітко формулювати свої пропозиції, а краще в письмовій формі.

Враховуючи доведений фінансовий ресурс, фінансове управління запропонувало взяти за основурозподіл коштів загального і спеціального фондів до проекту міського бюджету на 2013 рік. Крім того, вважає за необхідне спільно зі всіма головними розпорядниками коштів у 2013 році напрацювати і провести заходи з оптимізації видатків, оскільки дефіцит коштів лише із заробітної плати та енергоносіїв становить близько 33,8 млн. грн. Загальний же дефіцит бюджету міста – 54 804 540 тис. грн. Депутати були одностайними в тому, що бюджет-2013 не радує. «Бюджет поганючий, - сказав Дмитро Васильянов, - та приймати його потрібно». Підтримав його Андрій Гамалій, котрий також запропонував проголосувати під час засідання сесії за цей важливий для громади документ, і продовжувати працювати.

http://kam-pod.gov.ua/2190-deputati-obgovoryuyut-byudzhet-msta.html

 
Обсуждение (11 комментариев)
Депутатський клуб Кам'янця-Подільського обговорював бюджет міста   27.12.2012 [15:39:19]
Обговорення статті: Депутатський клуб Кам'янця-Подільського обговорював бюджет міста

Цитата:
27 грудня 2012 року, о 10.00 відбулася 37 (позачергова) сесія міської ради VІ скликання.
Перед початком розгляду питань порядку денного депутатів міської ради привітали представники Кам’янець-Подільського міськрайонноготовариства інвалідів і діти з Кам’янець-Подільського навчально-виховного комплексу з центром реабілітації слабозорих дітей. Ще однією приємністю стало вручення директору КП «Міськтепловоденергія» Валерію Гордійчукові ордену «За заслуги у розвитку енергетики України», яким його було нагороджено рішенням президії Академії енергетики України. Орден передав Валерію Григоровичу міський голова.
На порядку денному сесії розглядалися такі питання:
1. Про затвердження Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Кам’янця-Подільського на 2013 рік.
2. Про затвердження Програми розвитку малого та середнього підприємництва в м. Кам’янці-Подільському на 2013-2014 роки.
3. Про встановлення пільгової орендної плати орендарям нежитлових приміщень комунальної власності міста на 2013 рік.
4. Про звільнення КП «Міськтепловоденергія» від сплати платежів до міського бюджету на 2012-2013 роки.
5. Про реалізацію проекту «Реконструкція енергоємного обладнання системи водопостачання і водовідведення в м. Кам’янці-Подільському».
6. Про внесення змін до рішення тридцять другої сесії Кам’янець-Подільської міської ради VI скликання від 27.09.2012 року № 9 «Про затвердження Положення про порядок списання майна територіальної громади міста Кам’янця-Подільського».
7. Про затвердження рішень виконавчого комітету щодо змін, внесених до міського бюджету на 2012 рік від 07.12.2012р. № 2238, від 13.12.2012р. № 2374 та від 20.12.2012р. № 2480.
8. Про розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на вкладних (депозитних) рахунках у банках.
9. Про міський бюджет на 2013 рік.
Окрім цього, до порядку денного було включено питання про звернення депутатів Кам’янець-Подільської міської ради до Прем’єр-міністра України щодо розрахункових показників обсягу доходів бюджету міста на 2013 рік.
Головними питаннями сесії було прийняття Програми соціально-економічного та культурного розвитку й затвердження основного фінансового документу міста.
Депутати міської ради проголосували також за те, щоби встановити пільгову орендну плату за користування нежитловими приміщеннями комунальної власності міста у 2013 році таким орендарям: українське державне підприємство «Укрпошта», скаутська організація «Пласт», міська організація інвалідів Української асоціації «Відлуння війни», Кам’янець-Подільське міськрайонне товариство інвалідів, міська федерація футболу, приватний навчально-виховний комплекс «Антей», департамент гуманітарної політики, міжрайонне товариство єврейської культури «Шолом», Товариство «Кам’янець-Подільський Вісбаден», місцевий осередок Федерації картингу, спілка багатодітних сімей та інвалідів «Берегиня», навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, Українська православна церква Святого Володимира, ТОВ «Промжитлобуд», ОСББ «Родина», релігійна громада «Християнин». Окрім вказаних підприємств та організацій, пільгову орендну плату встановлено ще низці митців – для розміщення їхніх творчих майстерень.
Спричинило певні дискусії питання про звільнення КП «Міськтепловоденергія» від сплати платежів до міського бюджету на 2012-2013 роки, проте все ж було прийнято рішення звільнити підприємство від сплати податку на прибуток і від сплати частини чистого прибутку, що вилучається до бюджету.
В рамках реалізації проекту «Реконструкції енергоємного обладнання системи водопостачання і водовідведення» міська рада вирішила здійснювати в 2013 році погашення відсотків за кредитом та утримання регіональної групи управління проектом КП «Служба єдиного замовника».
Також депутати міської ради проголосували за надання права фінансовому управлінню міськради в межах поточного бюджетного періоду здійснювати на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозитних рахунках у банках з подальшим поверненням коштів.
Цілком очікувано, що найбільше диспутів викликало питання прийняття бюджету. Справедливо, він не може задовольнити кам’янчан, оскільки вже тепер очевидно, щобуде важко, проте і міський голова, і більшість депутатів закликали прийняти бюджет задля того, щоб місто могло працювати і розвиватися.

http://kam-pod.gov.ua/2192-zatverdzheno-osnovniy-fnansoviy-dokument-msta.html
#64362
RE: Депутатський клуб Кам'янця-Подільського обговорював бюджет міста   28.12.2012 [13:05:57]
Свобода виступила проти бюджету.

Цитата:
27 грудня 2012 року відбулась 37 позачергова сесія Кам'янець-Подільської міської ради шостого скликання. Основним питанням було ухвалення міського бюджету на 2013 рік. Під час розгляду цього питання депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Юрій Яриновський заявив, що фракція за такий бюджет "виживання" голосувати не буде. Причиною цього є тотальне нищення режимом Януковича місцевого самоврядування, ухвалення Державного бюджету у Верховній Раді 6-го скликання, без обговорення в сесійній залі та із грубим порушенням регламенту.

Свободівець наголосив, що "Свобода" вимагатиме перегляду Держбюджету-2013. Міський голова відреагував на це закликом "не політизувати це питання".

"Міський голова заплющив очі на факт правового нігілізму, щоби вкотре вислужитися перед начальством, і прикриває це порожніми розмовами про "інтереси громадян". Як наслідок, бюджет міста таки "протягнули", що матиме наслідком подальше "пакращєння життя", – зазначив свободівець Юрій Яриновський.

http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/035296/
#64442
RE: Депутатський клуб Кам'янця-Подільського обговорював бюджет міста   28.12.2012 [14:32:24]
Прийняли, та просять змінити...

Цитата:
Депутати Кам’янець-Подільської міської ради проголосували за звернення до Прем’єр-міністра України щодо зменшення розрахункових показників бюджету міста на 2013 рік.
Таке рішення пов’язане з тим, що Мінфін на 2013 рік довів такі цифри дохідної частини бюджету, які виконати практично нереально.
Народні обранці просять Прем’єра переглянути цифри та зменшити розрахункові показники обсягів доходів бюджету та збільшити дотацію вирівнювання.
Наводимо текст звернення.

ЗВЕРНЕННЯ
Кам’янець-Подільської міської ради до Прем’єр-міністра України щодо зменшення розрахункових показників обсягу доходів бюджету міста на 2013 рік
Опрацювавши доведені Міністерством фінансів України розрахункові показники обсягу доходів бюджету міста на 2013 рік, повідомляємо наступне.
Міністерством фінансів України для нашого міста доведено обсяг доходів І кошика на 2013 рік у розмірі 86 865,8 тис. грн., що на 16 499,7 тис. грн. більше за доведені показники на 2012 рік або на 123,4%. Згідно пояснювальної записки до Закону України «Про державний бюджет України на 2013 рік» Мінфіном при обрахунку обсягу доходів І кошика враховано ріст середньомісячної заробітної плати, відповідно доходи І кошика місцевих бюджетів розраховано з ростом 112,3% до показника 2012 рік.
Якщо порахувати очікуване виконання І кошика доходів міського бюджету на 2012 рік у сумі 71 700,5 тис. грн., показники на 2013 рік доведено з ростом 121,2% до очікуваного виконання 2012 року, а не 112,3%, як зазначається в пояснювальній записці.
Доведений ріст по податку на доходи фізичних осіб буде непосильним для виконання, так як у відповідності до ухваленого Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік», розмір мінімальної заробітної плати буде змінюватися лише двічі, з 1 січня – 1147 грн. і 1 грудня – 1218 грн. (попередні роки він змінювався по 4-5 разів на рік). Тобто майже весь рік заробітна плата зростати не буде, відповідно і значного зростання податку на доходи фізичних осіб також не слід очікувати. При таких умовах (за даними ОДПІ), податок на доходи фізичних осіб на 2013 р. складе не більше 74,5 млн. грн.. і І кошик в цілому – 75 067,9 тис. грн., або на 11 797,9 тис. грн. менше, ніж доведено.
Враховуючи вищевикладене, вважаємо, що доведений ріст доходів І кошика бюджету міста на 2013 рік є надзвичайно високим, місто не зможе виконати власні доходи, що приведе до того, що міська рада та виконавчий комітет в межах своїх повноважень не в змозі буде забезпечити стабільне функціонування бюджетної системи міста в 2013 році, адже саме з цих надходжень проводиться виплата заробітної плати працівникам бюджетних установ та оплата енергоносіїв. Тому ми сподіваємося, що пропозиції по зменшенню І кошика доходів будуть враховані та знайдуть відображення при уточненні Державного бюджету України на 2013 рік, тобто розмір доведеного І кошика буде зменшено н 12 млн. грн. і на цю ж суму буде збільшено розмір дотації вирівнювання.
Крім того, просимо звернути увагу на забезпеченість нашого міста по видатках, так при доведеному Мінфіном граничному обсязі на делеговані повноваження державою в сумі 178119,6 тис. грн.., розрахункова потреба на підставі бюджетних запитів на 2013 рік головних розпорядників коштів становить – 230559,9 тис. грн., що відповідно не забезпечується доведеним граничним обсягом 2013 року на 52 440,3 тис. грн..
Тому фінансовий ресурс, передбачений на 2013 рік в першу чергу спрямований на забезпечення заробітної плати (враховуючи ріст мінімальної заробітної плати та забезпечення основних виплат) та енергоносіїв (з урахуванням коефіцієнтів підвищення, виходячи з фактичного споживання в фізичних обсягах за два останні роки та діючих тарифів).
В результаті на делеговані повноваження – соціально-культурну сферу міста, спрямовано 9449,6 тис. грн. власних коштів (2 кошик доходів) на 582,1 тис. грн. нерозподіленого резерву.
Враховуючи таку ситуацію, в проекті міського бюджету на 2013 рік, видатки на заробітну плату передбачені в середньому на 10,8 місяців, енергоносії – 40-50% від розрахункової потреби, утримання бюджетних установ – 60-80% від мінімальної потреби. На житлово-комунальну сферу міста передбачено 7795,0 тис. грн., що становить 47,7% від мінімальної потреби. В цілому видаткова частина 2013 року по місту незабезпечена у сумі 54,8 млн. грн. для незалежного виконання делегованих і власних повноважень.
Навіть при умові 100-відсоткового спрямування коштів 2 кошику доходів на основні галузі міста, а це22 049, 1 тис. грн., міській владі не вдалось би в повному обсязі забезпечити видатки на заробітну плату та енергоносії на рівні мінімальної потреби.
Кам’янець-Подільська міська рада звертається з проханням щодо зменшення розрахункових показників обсягу доходів першого кошика бюджету міста та збільшення дотації вирівнювання для міста.
З повагою, депутати Кам’янець-Подільської міської ради

http://novini.net.ua/?p=13753
#64448
Депутатський клуб Кам'янця-Подільського обговорював бюджет міста   29.01.2013 [11:23:18]
Дивне фото, а з якого архіву його дістали. Дивує позиція адміністратора сайта, невже не можна було "свіжу" фотографію вивішати. Це фото мабуть ще з 2008 року, якщо не раніше. На жодному засіданні сесії, депутатського клубу та комісіях міської ради не використовуються прапорці Нашої України, лише свобода ходить зі своїми прапорцями. А зображений на фото депутат Ярема взагалі не приймає участі у роботі міської ради. Повинно бути соромно автору за такий непрофесіоналізм.
#66824
RE: Депутатський клуб Кам'янця-Подільського обговорював бюджет міста   29.01.2013 [12:16:39]
Ой хто з небуття виліз! І не просто виліз: ригоанальному зомбі тут ще й фоточки якісь ввижаються, соромить когось.
Треба просто комусь з партійців гарненько держак від прапорця заточити - чудовий анти-упирячий кілок получиться.
#66825
RE: Депутатський клуб Кам'янця-Подільського обговорював бюджет міста   29.01.2013 [16:41:47]
Антикор написав(ла):
Цитата:
Дивне фото, а з якого архіву його дістали.

А яка різниця, якого часу фото? Люди ті самі, справи ті самі, а прапорці змінюють частіше за шкарпетки. Так що нехай повисить фото, раптом до 2015 стане знову підповідати ситуації.
#66833
Депутатський клуб Кам'янця-Подільського обговорював бюджет міста   30.01.2013 [10:04:09]
Я говорю про те що фото не актуальне. Обговорюється бюджет на 2013 рік. А фотографія з 2008 року. Та ще й на фото людина, яка взагалі не приймає участь в роботі міської ради, не разу не відвідає засідання сесії та постійної комісії. Невже це не обман людей? питання не в прапорцях а в тому що вони вказують на давність фотографії. А та що над бюджетом працювали депутати міської ради від різних політичних сил я і не намагався оспорити. А викладати фото, яке не відповідає тим подіям, я вважаю не зовсім коректним до людей, які читають повідомлення та переглядають такі фотографії.
#66889
RE: Депутатський клуб Кам'янця-Подільського обговорював бюджет міста   30.01.2013 [10:08:53]
Маєте відповідне до цієї події фото?
#66890
RE: Депутатський клуб Кам'янця-Подільського обговорював бюджет міста   30.01.2013 [10:09:33]
Блекі, як завжди! Від неї жодного конструктивного повідомлення, лише тупий партій сленг. Її сленг і спосіб спілкування відповідає її недорозвиненому стану та відсутності культури спілкування. Хоча мабуть на таких "больних" як вона і не варто ображатись. Їй повністю відповідає приказка: "На "больних" не ображаюсь".
#66891
RE: Депутатський клуб Кам'янця-Подільського обговорював бюджет міста   30.01.2013 [10:36:50]
Ну значить ви не відповідаєте подіям на форумі, раз Блеки злякались, зазвичай від різкого переляку така реакція=) Нічого страшного, пройде, попийте валеряночки, але бажано в приміщені без прапорців.
#66893
RE: Депутатський клуб Кам'янця-Подільського обговорював бюджет міста   30.01.2013 [12:39:30]
Антикоре, а на хворих?
#66895

You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 12