УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Кам'янець-Подільський отримав установку з утилізації ртутномістких лампочок
Написал Alex Andrushchak   
28.12.12

Незабаром зійде сніг, і разом зі сміттям з-під нього «проростуть» круглі та закручені голівки електричних лампочок. Такі собі «грибочки» виявляються не менш отруйними, ніж бліді поганки. Попадаючи разом із непотребом у сміттєві контейнери чи на стихійні звалища, лампи б’ються, випускаючи у повітря небезпечні пари ртуті. За дослідженнями, найбільш забруднені цими парами контейнерні майданчики. Це - темний бік енергозберігаючих лампочок, які набули великої популярності останніми роками. Зрозуміло, прогрес не зупиниш, тим більше, що економити енергію потрібно, але треба і вчитись максимально усувати негативний вплив від використання таких виробів рук людських.

Тож 25 грудня представник Західноукраїнського регіонального навчального центру та Агенції суспільного розвитку Олександр Шумельда, директор департаменту економіки міста Володимир Хмелюк та завідувач відділу енергозбереження місьвиконкому Юрій Лягутко презентували нову установку для утилізації ртутних ламп.

До останнього часу в Україні практично ніхто не займався проблемою утилізації лампочок. У державі існує для цього тільки один завод у Донецькій області.

Саме тому міський голова Михайло Сімашкевич виступив ініціатором проекту, який реалізують дві громадські організації з Львова та Рівного. Вони знайшли фінансування на придбання невеликої установки з утилізації ртутномістких лампочок, яку привезли 24 грудня до Кам’янця-Подільського. Установка коштує 320 тис. грн ( придбана за допомогою грантів США). Олександр Шумельда з гордістю додав, що вперше в Україні в Кам’янці-Подільському орган місцевого самоврядування самостійно, без допомоги центрального уряду налагодив систему утилізації ламп.

Установка може бути встановлена на автомобіль. Це дасть можливість «пресувати» лампи й з інших міст. Таким чином кам’янчанам можна заробляти й кошти для здешевлення процесу, адже собівартість утилізації однієї лампи становить 3-4 грн..

Володимр Хмелюк додав, що з настанням теплої пори року біля сміттєзбиральних майданчиків будуть встановлені контейнери для різних видів відходів, в тому числі і для збирання лампочок. Контейнери виготовлені так, щоб лампочки не розбивались.

Нагадаємо, що у нашому місті було вже створено кільканадцять пунктів з утилізації лампочок та батарейок.

http://kam-pod.gov.ua/2187-rtutn-lampi-vd-ekspluatacyi-do-utilzacyi.html

  Нет комментариев.
You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 10