УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Кам'янець-Подільське комунальне підприємство «Міськтепловоденергія» підвело підсумки року
Written by Alex Andrushchak   
sereda, 09 sichen` 2013
Кам'янець-Подільське комунальне підприємство «Міськтепловоденергія»

8 січня 2013 у прес-центрі міської ради відбувся брифінг за участю директора КП «Міськтепловоденергія» Валерія Гордійчука та його заступника з економічних питань Світлани Лень, де було підведено підсумки роботи підприємства за 2012 рік.

На сьогодні КП «Міськтепловоденергія» одне з найбільших підприємств Кам’янця-Подільського, на якому працює 885 працівників. Середня заробітна плата по підприємству становить 2750,0 грн.

Половина опалювального сезону 2012-2013 року показав, що проведена влітку робота по ремонту дала свої результати – поки не було жодного великого пориву на теплових мережах, які б ставили під сумнів обігрів міста. Валерій Гордійчук наголосив, що всі ремонті роботи проведені за рахунок підприємства, жодної копійки з інших джерел на ці цілі не було залучено.

Основний акцент під час брифінгу було зроблено на новинках, які втілюються в життя на підприємстві. «Я не хочу, щоб говорили про те, як ми подаємо воду, обігріваємо будинки чи чистимо каналізацію. Це наша щоденна робота, яку ми повинні гідно виконувати, – сказав Валерій Гордійчук. – Люди просто повинні отримувати послуги, за які вони платять гроші. А от про нашу модернізацію, нововведення, хотілося б, щоб громада знала».

У 2012 році підприємство завершило освоєння коштів кредиту Світового банку, який отримано на модернізацію систем водопостачання та водовідведення.

Вже підраховано перші цифри по економії від впровадження нового обладнання – за четвертий квартал 2012 року зекономлено 602,7 тис. кВт-год (650 тис. грн.) В плані на 2013 рік – 3,2 млн. грн.

Міжнародні експерти провели аналіз якості освоєння кредиту та роботу підприємства з іншими фінансовими установами та визначили, що по 15 критеріях КП «Міськтепловоденергія» є кращим в Україні. А загалом підприємство зайняло друге місце серед 54 підприємств, які претендували на отримання чергового кредиту від Світового банку. Цього разу мова йде про 10 млн. доларів США, які будуть використані для оновлення системи теплопостачання. Кредит буде отриманий на 17 років під 0,5% річних з відстрочкою платежу тіла кредиту на 7 років. Роботи будуть виконуватися відповідно до Плану розвитку теплового господарства Кам’янця-Подільського, який затверджений сесією міської ради. Планом передбачено відмову від роботи ТЕЦ та будівництво у місті нових модульних котелень з системою когенерції.

Частково цю роботу вже розпочато – на селищі цукрового заводу розпочато будівництво модельної котельні, для якої вже повністю скомплектовано обладнання, яке замовили в Івано-Франківську. Ці роботи виконуються за кошти, які надійшли в рахунок оплати за газ (2 млн. грн.).

Ще одним досягненням минулого року стало те, що з державного бюджету при співфіннасуванні з міської казни залучено 2,9 млн. грн на заміну головного каналізаційного колектора, що проходить під проспектом Грушевського. Загалом замінено 2,4 км аварійного колектора. До Нового року вдалося завершити роботи на проспекті Грушевського, залишилося прокласти ще 150 м труби на вул. Кн. Коріатовичів.

Тут застосовано абсолютно нову технологію, яка дозволяє замінити декілька кілометрів труб, але при цьому здійснено всього декілька перекопів. Завдяки новим матеріалам, з яких виготовлені ці труби, місто зможе принаймні на 100 років забути про проблему каналізаційного колектора.

Справжньою сенсацією у галузі енергозбереження є встановлення в Кам’янці-Подільському першої установки, яка використовує сонячну енергію та переробляє її у теплову. На даху дитячого садочка №23 встановлено перший сонячний колектор для нагріву води. Завдяки новій технології можна абсолютно безкоштовно використовувати енергію сонця, щоб отримувати гарячу воду. Технологія дозволяє нагрівати за день 400 літрів води, температура якої може досягати 80ºС.

За декілька місяців роботи колектор показав себе дуже ефективно, тому є всі підстави вважати, що в майбутньому (за умови фінансування з міського бюджету) такі установки з’являться в усіх бюджетних установах міста, що дозволить економити кошти на гарячій воді. Валерій Гордійчук вважає, що варто ініціювати встановлення таких установок в усіх дитячих садках міста, що дозволить зекономити значні кошти влітку.

Наступним ноу-хау є автоматизація котелень міста. У 2012 році КП «Міськтепловоденергія» здійснило комплекс робіт по автоматизації обладнання двох котелень міста. Так, в серпні введено в дію першу автоматизовану котельню по вул. Кн. Коріатовичів, 56, де встановлено сучасні котли «Вісман» та дві когенераційних установки. Всі роботи виконувалися виключно за кошти підприємства.

Згодом переведено на автоматичних режим і роботу котельні в селищі Першотравневому. Управління котельнями здійснюється з єдиної диспетчерської по вул. Тімірязєва, 123. Це дозволяє уникати так званого «людського фактору» та економити кошти.

У планах на наступний рік є переведення всіх котелень на автоматичних режим роботи. Це дозволить більш раціонально використовувати природній газ (а це поряд із наданням якісних послуг є головним завданням на сьогодні). Бо регулювання подачі тепла в ручному режимі не дозволяє з точністю до сотих виставляти температура. А при таких обсягах, які використовує підприємства, навіть найменша похибка виливається у сотні тисяч гривень.

Ось ще декілька показників роботи у 2012 році:

Замінено:

-2,4 км трубопроводів теплопостачання;

-1,1 км трубопроводів гарячого водопостачання і ліній рециркуляції;

-107 одиниць запірної арматури;

-3,1 км мереж водопровідних мереж;

-2,5 км каналізаційних мереж.

На внутрішньо-будинкових мережах:

-Здійснено промивання систем опалення в 13-ти будинках;

-Замінено близько 4 км мереж тепло-, водопостачання та водовідведення;

-Замінено 263 одиниці запірної арматури.

Завдяки відновленню ізоляції на двох мережах, що ведуть від ТЕЦ то селища цукрового заводу, а також утепленню всіх теплових камер та ЦТП вдалося зекономити на споживанні газу 3,3550 млн. грн.

http://kam-pod.gov.ua/2225-kp-mskteplovodenergya-pdvodit-pdsumki-roku.html

 
Discuss (4 posts)
Кам'янець-Подільське комунальне підприємство «Міськтепловоденергія» підвело підсумки року   18.02.2013 [07:32:56]
** Обговорення статті: Кам'янець-Подільське комунальне підприємство «Міськтепловоденергія» підвело підсумки року **

Щось тoi економii споживання газу не видно в цiнах для населення.Але ж то не бiда.Дехто хоч в кишенях вiдчувае....
#68202
RE: Кам'янець-Подільське комунальне підприємство «Міськтепловоденергія» підвело підсумки року   18.02.2013 [07:54:42]
А де аналітика, порівняльні схеми і таблиці, розмір сум і прізвища чи посади кишень, а то від повідомлень типу "вєсь мір бардак всє баби ..." тут якось стає скучно.
#68206
Кам'янець-Подільське комунальне підприємство «Міськтепловоденергія» підвело підсумки року   18.02.2013 [20:32:21]
ображати користувачів форуму заборонено!!!
#68238
RE: Кам'янець-Подільське комунальне підприємство «Міськтепловоденергія» підвело підсумки року   18.02.2013 [20:46:37]
Проведемо оплесками батарейку А.А. в гарантований бан. Ранком, думаю, його вже тут не буде.
#68240

You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
19 guests online