УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
У Кам'янці-Подільському відбулась нарада з керівниками проектних організацій
Написал Alex Andrushchak   
12.02.13

11 лютого в департаменті містобудування та архітектури відбулася нарада з керівниками проектних організацій щодо впровадження новітніх технологій при проектуванні багатоповерхових житлових будинків. Ініціатором такої зустрічі проектантів, будівельників та експлуатаційних організацій став директор КП «Міськтепловоденергія» Валерій Гордійчук. Нараду провели заступник міського голови Григорій Горшунов та головний архітектор міста Ігор Пиріжок.

Валерій Гордійчук зауважив, що очолюване ним підприємство все частіше зустрічається з проблемою відсутності доступу до інженерних мереж у новозбудованих будинках. Люди роблять сучасні ремонти, замуровують мережі води та каналізації, а коли стається порив, то дістатися до них практично неможливо. Валерій Григорович сказав: «Вирішити цю проблему доволі легко – потрібно, щоб проектанти проектували стояки води та каналізації по зовнішній стіні квартири, а не по внутрішній. Мережі мають знаходитися у спеціальних шахтах, до яких буде доступ зі сходової клітини. Тоді для ліквідації аварії чи планового ремонту не потрібно буде нічого розбивати чи турбувати сусідів». Ігор Пиріжок додав, що така практика широко застосовується в Європі.

Проектанти погодилися, що складності у такій роботі зовсім нема, головне, щоб замовники погоджувалися на додаткові витрати та замовляли такі проекти.

Григорій Горшунов зауважив, що ця проблема буде вирішена на рівні міської ради – відповідні норми будуть затвердженні рішенням виконавчого комітету.

Другим проблемним питанням, яке піднімалося на нараді, стосувалося індивідуального опалення. Будинки, які здаються останніми роками, майже наполовину не заселені, при цьому всі квартири мають індивідуальне опалення. Власники таких квартир часто знаходяться закордоном, відповідно, квартири не опалюються. Це призводить до розмороження стояків, недостатнього прогріву квартир, в яких люди живуть. Тому міська влада закликає проектувати будинки з централізованим опаленням, щоб уникати таких проблем.

Забудовники, зокрема Олександр Конюшенко, заявив, що проблеми з індивідуальним опаленням справді виникають дуже часто, але до вирішення цієї проблеми потрібно підходити дуже диференційовано – визначати чи є можливість підключатися до центральної мережі, визначити, який її стан тощо. Крім того, Олександр Петрович зауважив, що треб констатувати, що купівельна спроможність кам’янчан значно впала, тому доводиться багато економити, а підведення опалення здорожчає квадратні метри.

Упродовж тижня у департаменті містобудування будуть збирати пропозиції від проектантів та забудовників щодо обговорених проблемних питань. На наступній нараді, яка запланована на початок березня, буде напрацьовано подальший план дій.

http://kam-pod.gov.ua/vdeoteka/3365-yak-rozbudovuvatimemo-kamyanec.html

  Нет комментариев.
You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 18