УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Як заощадити на тарифах і допомогти енергетикам вирівняти добовий графік електричних навантажень
Написал Держенергонагляд   
20.08.15

Як заощадити на тарифах і допомогти енергетикам вирівняти добовий графік електричних навантажень

Враховуючи нинішню напружену ситуацію як з видобутком, так і з постачанням вугілля на теплові електростанції, питання забезпечення сталого електропостачання споживачам у денні та вечірні годиш доби залишається пріоритетним.

Добовий графік навантаження об’єднаної енергетичної системи України характеризується піком навантаження в години вечірнього максимуму і провалом навантаження в години нічної зони доби. При  цьому різниця між максимальним та мінімальним споживанням електричної потужності протягом доби у зимовий період складає понад 8000 МВт, а у літній - 5000 МВт. Це призводить до значних витрат палива на теплових електростанціях, через необхідність забезпечення щоденних пусків і зупинок близько 10 енергоблоків. Як наслідок, отримуємо перевитрати палива та зростання вартості електричної енергії яка виробляється.

Посприяти забезпеченню сталого функціонування об'єднаної енергетичної системи  України  можуть і споживачі, раціонально  регулюючи  режими споживання електричної енергії. Зокрема – зменшуючи споживання електричної потужності в години максимальних навантажень ОЕС України та збільшуючи навантаження на електромережі у нічні години доби.

Враховуючи, що в структурі електроспоживання України частка населення складає близько 30%, економічна зацікавленість споживачів у застосуванні енергоємних електроприладів в нічний час може стати дієвим чинником енергозбереження у масштабі цілої країни.

В Україні для розрахунків за електричну енергію застосовуються тарифи, диференційовані за періодами часу, з метою вирівнювання форми добового графіка навантаження.

Питома вага споживачів, які належать до групи «Промисловість» і які розраховуються за дифтарифами становить близько 50%. Разом з тим кількість побутових абонентів, які розраховуються за диференційованими тарифами, складає лише близько 0,8% від їх загальної кількості, а їхній обсяг споживання електроенергії у 2014 році склав   приблизно   2,0%   від загального споживання електричної енергії населенням.

Усе це свідчить про необізнаність населення з можливостями економії коштів при розрахунках за електроенергію залежно від періодів доби її користування.

З метою сприяння роботі енергосистеми України споживачам пропонується перехід на розрахунки за тарифами, диференційованими за періодами часу, для цього слід лише звернутись до місцевої електропостачальної організації із відповідною заявою.  Застосування таких тарифів дозволить дієво заощадити грошові кошти в оплаті за електроенергію, за умови здійснення наступних заходів:

для населення:

     використання більшого обсягу електричної енергії в нічні години доби (при двотарифному обліку електроенергії за спожиту електроенергію у період з 23 години до 7 години сплачується 50% від її вартості, за інші часи доби сплачується 100% вартості електроенергії);

     не застосування енергоємних електроприладів у період з 8 до 11 години та17 до 22 години;

для юридичних споживачів:

     перенесення часу роботи підприємств, які працюють в одну зміну, на нічні години доби, для тих, які працюють у першу та другу зміни - перенесення роботи другої зміни на нічні години доби;

     не застосування енергоємного обладнання як для опалення, так і в технологічних процесах у період з 8 до 11 години та з17 до 22 години.

     зниження підприємствами з безперервним циклом роботи навантаження у період з 8 до 22 години доби.

застосування на котельнях і теплоцентралях комунальної сфери модульних електричних теплових пунктів і автоматичного регулювання підігріву зворотної мережної води перед подачею її в котел, що дозволяє заощадити до 30% природного газу.

 

Начальник Кам’янець-Подільського відділення-

старший державний інспектор з енергетичного нагляду                    С. Смірнов

 
Обсуждение (2 комментариев)
Як заощадити на тарифах і допомогти енергетикам вирівняти добовий графік електричних навантажень   17.09.2015 [19:13:15]
Обговорення статті: Як заощадити на тарифах і допомогти енергетикам вирівняти добовий графік електричних навантажень

Так може давайте взагалі будем з роботи не виходити щоб економити електроенергію дома? Навчимося спати з 18 до 24 а далі будем їсти дома щось робити (готувати їсти, прати...) а грітись будемо за допомогою буржуйок....Ви написавши цю статтю самі так робите????
#80717
RE: Як заощадити на тарифах і допомогти енергетикам вирівняти добовий графік електричних навантажень   28.09.2015 [12:34:13]
Получил ответ №372 от 21 сентября от МРЕМ. Разочаровался, как и ожидал. А как красиво звучало обращение: «Посприяти забезпеченню сталого функціонування об'єднаної енергетичної системи України можуть і споживачі, раціонально регулюючи режими споживання електричної енергії, для цього слід лише звернутись до місцевої електропостачальної організації із відповідною заявою». Т.е. - это призыв к населению о технической помощи бедным энергетикам без финансовых затрат населения, а тем более пенсионеров с их «замороженными» пенсиями. Я очень хочу помочь нашим бедным энергетикам и потому отправил в МРЕМ своё заявление. Моё потребление электроэнергии в однокомнатной квартире – в среднем примерно 200 кВт в месяц. Основные пожиратели – холодильник (Главный = 75 кВт в месяц), стиральная машина, телевизор, микроволновка, компьютер и освещение. При 2-х тарифном счетчике можно на ночной тариф перевести примерно 100 кВт, т.е. по тарифам, увеличенным с 01.09.2015 года, нужно оплатить за 100 кВт дневных (*0,455 = 45,50 грн) и еще за 100 кВт ночных (*0,789 = 78,90 : 2 = 39,45 грн). Итого – возможная экономия 39.45 грн в месяц. Когда-то был анекдот: побирушка просит подаяние – дяденька, я хочу кушать, подайте на хлебушек; ему говорят: вот тебе булка хлеба; он отвечает – я не просил «хлебушек», а просил «НА хлебушек». Оказывается, бедные энергетики тоже хотят «НА хлебушек»!! По ответу МРЕМ население должно оплатить: стоимость 2-х тарифного счетчика (по слухам это 1400грн), какую-то его параметризацию, ещё им стоимость работ по замене их старого счетчика на новый, который будет собственностью потребителя и, следовательно, потребитель будет обязан периодически платить за поверку счетчика. Это не менее 2000-х тысяч гривен. Если 2000 грн поделить на экономию месяца в 39,45 грн, то получится более 50 месяцев (т.е. более 4-х лет), когда бедные энергетики смогут получать задаром мой пенсионерский кредит «НА хлебушек»!!
Высок патриотизм нашего украинского народа, но не настолько же чтобы при уже «затягнутих пасках» в виде «замор
#80735

You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 17