УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
Обережно кліщі
Автор: Кам’янець-Подільський міськрайвідділ   
28.04.17
Лікарі-епідеміологи Кам’янець-Подільського міськрайвідділу ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» звертають увагу мешканців міста та району про активізацію кліщів в лісах, садових та паркових зонах. Укуси кліщів загрожують людині такими хворобами, як іксодовий кліщовий бореліоз (хвороба Лайма), кліщовий вірусний енцефаліт та марсельська гарячка.
На території нашого міста і району в минулому році хворобою Лайма захворіло 9 мешканців, з яких 5 дітей. Першим проявом хвороби Лайма є почервоніння на місці присмоктування кліща, головний біль, субфебрильна температура тіла, ломота у всьому тілі і млявість. Якщо не провести лікування на ранній стадії хвороба може призвести до ураження різних органів: шкіри, суглобів, м’язів, нервової і серцево-судинної системи, а й навіть до інвалідності. 
  Тому будьте обережні під час відпочинку на природі, після прогулянок перевірте чи не присмоктався кліщ. В разі укусу звертайтеся за медичною допомогою, де вам професійно видалять кліща, оброблять місце укусу та нададуть рекомендації.
Щоб дослідити чи інфікований кліщ збудниками, можна провести дослідження кліща, який наніс покус, такі дослідження проводяться лабораторією ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України», за адресою м. Хмельницький, вул. Храновського,12.
 
Обговорення (1 коментарів)
Обережно кліщі   04.07.2022 [21:43:41]
** Обговорення статті: Обережно кліщі **

Клещи могут очень не приятные заболевания принести. Так что если укусили вас, лучше сделать разнообразные анализы. Вот к примеру цены на мрт Киев https://omegamc.ua/ru/mrt-v-kieve.html , вполне может вам пригодится, чтобы точно перестраховаться насчёт своего здоровья!
#116498

Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
13 гостей та 1 користувач
kapriolexo