УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
За домашнє насильство будуть судити.
Written by Кам'янець-Подільська місцева прокуратура   
p'yatnytsya, 22 lyutyy 2019

З 11 січня 2019 року набрали чинності зміни до Кримінального кодексу України які, серед іншого, стосуються криміналізації: домашнього насильства (ст. 126-1 КК України), примушування до шлюбу (ст. 151-2 КК України), а також, кримінальної відповідальності за невиконання обмежувальних заходів або обмежувальних приписів та не проходження програми для кривдників (ст. 390-1 КК України).

З набранням чинності вищевказаних змін, домашнє насильство, тобто умисне систематичне вчинення фізичного, психологічного або економічного насильства щодо подружжя чи колишнього подружжя або іншої особи, з якою винний перебуває (перебував) у сімейних або близьких відносинах, що призводить до фізичних або психологічних страждань, розладів здоров’я, втрати працездатності, емоційної залежності або погіршення якості життя потерпілої особи каратиметься громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років.

суд може застосувати до особи, яка вчинила домашнє насильство, один або декілька обмежувальних заходів, відповідно до якого (яких) на засудженого можуть бути покладені такі обов’язки: 1) заборони перебувати в місці спільного проживання з особою, яка постраждала від домашнього насильства; 2) обмеження спілкування з дитиною у разі, коли домашнє насильство вчинено стосовно дитини або у її присутності; 3) заборони наближатися на визначену відстань до місця, де особа, яка постраждала від домашнього насильства, може постійно чи тимчасово проживати, тимчасово чи систематично перебувати у зв’язку із роботою, навчанням, лікуванням чи з інших причин; 4) заборони листування, телефонних переговорів з особою, яка постраждала від домашнього насильства, інших контактів через засоби зв’язку чи електронних комунікацій особисто або через третіх осіб; 5) направлення для проходження програми для кривдників або пробаційної програми.

До 11 січня 2019 року за домашнє насильство була передбачена лише адміністративна відповідальність.

 
Discuss (3 posts)
За домашнє насильство будуть судити.   16.03.2021 [08:24:22]
** Обговорення статті: За домашнє насильство будуть судити. **

Давно пора такое наказывать по всей строгости.
#116410
За домашнє насильство будуть судити.   02.04.2021 [18:12:08]
Как по мне, за насилие давно пора было судить. Насилие - это не есть хорошо. И не важно домашнее или нет. Хватит бороться за статистику. Нужно человека защищать. А начиная со школы, или даже с садика, пропагандировать здоровые, нормальные взаимоотношения. Тем более, совсем недавно освежила в памяти старые проверенные бестселлеры Карнеги https://mybook.ru/author/dejl-brekenridzh-karnegi/. У него множество книг и все отвечают на вопросы как.... Как завоевывать друзей и оказывать влияние на людей, Как перестать беспокоиться и начать жить, Как найти выход из любой конфликтной ситуации и др. И на любые вопросы всегда можно найти ответы, практически, во всех книгах.
#116424
За домашнє насильство будуть судити.   08.07.2022 [12:38:42]
"Давно пора такое наказывать по всей строгости."
Полностью согласна, а то знакомая столкнулась с подобной проблемой, было много проблем со здоровьем из-за этого! Вот обращались за лечением при переломе https://ladisten.com/services/travmatologiya-lechenie-travm-i-perelomov-konechnostej/ , благо хорошая клиника попалась, которые помогли справится со всеми причинёнными трудностями!
#116499

You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
11 guests online