УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Якщо Вас або Ваших близьких укусив кліщ
Написал Кам'янець-Подільський міськрайвідділ ДУ"ХОЛЦ МОЗУ   
07.05.19

Під час укусу кліща можливо захворіти хворобою Лайма. Хвороба викликається бактерією Borrelia burgdorferi й передається людині через укус інфікованих кліщів. Інкубаційний період або період від укусу кліща до проявів хвороби може становити від трьох днів до одного року. Імунітет до хвороби не стійкий, можливі повторні захворювання. У 2017 році в області захворіло 116 осіб, у 2018 - 181 особа. Протягом трьох місяців поточного року захворіло 9 осіб.

 

Це дуже небезпечне захворювання, при якому насамперед  вражається серце, нервова система та опорно-руховий апарат. Якщо вчасно не пройти курс лікування, то хвороба може призвести до серйозних наслідків. Ознаками  хвороби є  головний біль, підвищення температури тіла, нудота, безсоння, рідше  – сонливість, запаморочення, непокоять  болі в м’язах шиї, спини, кінцівок. Пізніше на тілі можуть з᾿являтись так звані блукаючі еритеми червоного кольору. При відсутності лікування захворювання може призвести до ускладнень з боку вказаних органів.

         

 Для визначення попадання збудника (борелій) в організм людини, необхідно провести лабораторне дослідження кліща, який вкусив (огляд під мікроскопом). Крім того, бувають випадки, що людина вчасно не побачила присмоктування кліща, або не змогла його зняти та доставити на дослідження. В таких випадках постраждалим проводиться аналіз сироватки  крові на наявність імуноглобулінів М та G, які  свідчать про інфікованість людини та давність інфікування. Цей метод  добрий тим, що захворювання можна виявити ще до появи клінічних проявів, і відповідно, змінити терміни та інтенсивність лікування.

       

          Дослідження кліщів та сироваток проводять у лабораторії особливо небезпечних інфекцій державної установи «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» за адресою: м. Хмельницький,              вул. Храновського, 12.  Контактний телефон лабораторії: 67 - 29  -   70.

 

 Для доставки матеріалу (кліща) до лабораторії його необхідно помістити в скляну або пластикову пробірку з вологим середовищем (вата). Доставка може здійснюватись власними силами або звернутись до Кам’янець-Подільського міськрайонного відділу   ДУ "Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України" за адресою: м. Кам’янець-Подільський, вул. Матросова,30а, телефон 9-65-72.

 

БЕРЕЖІТЬ ВЛАСНЕ ЗДОРОВЯ ТА ЗДОРОВЯ СВОЇХ БЛИЗЬКИХ

ДУ "Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України"

 
Обсуждение (2 комментариев)
Якщо Вас або Ваших близьких укусив кліщ   04.06.2020 [16:27:04]
#116079
Якщо Вас або Ваших близьких укусив кліщ   21.04.2021 [13:58:10]
Да, очень опасные заболевания. В первую очередь нужно сдать анализы , чтобы перестраховаться. Искать лучше проверенные лаборатории, с надёжным оборудованием! К примеру вот центрифуга Микромед для лаборатории https://micromed.ua/product-category/produkciya_dlya_laboratoriy/laboratornoe_oborudovanie/centrifugi_laboratornie/ и прочее качественное оборудование, которое может быть полезно в данном деле, как по мне!
#116433

You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 14