УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Прокуратурою виявлено факт незаконно вибуття земельних ділянок з комунальної власності
Автор: Кам'янець-Подільська окружна прокуратура   
17.03.21

Вивченням питання законності надання та використання земель державної та комунальної власності на території Новоушицької об’єднаної територіальної громади, реалізуючи функцію представництва інтересів держави в суді, відділом місцевої прокуратури виявлено факт передачі громадянину земельної ділянки понад норму безоплатної передачі.

Земельним кодексом України встановлено, що передача земельних ділянок безоплатно у власність громадян у межах норм, визначених цим Кодексом, проводиться один раз по кожному виду використання, зокрема, для ведення особистого селянського господарства – не більше 2,0 гектара.

Однак, в порушення вищезазначених норм земельного законодавства, жителька району, при зверненні до селищної ради із заявою про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства, не повідомила, що раніше вже використала право на безоплатну приватизацію земельної ділянки для даного виду використання, та у подальшому, на підставі рішення сесії ради, отримала у власність дві земельні ділянки сільськогосподарського призначення для ведення особистого селянського господарства.

Таким чином, зазначені земельні ділянки вибули із комунальної власності внаслідок незаконного використання права на повторну безоплатну приватизацію земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства.

Реагуючи на виявлені порушення, місцева прокуратура звернулася до суду з позовною заявою про визнання недійсними пунктів рішення сесії селищної ради, якими затверджено технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) та передано безоплатно у власність громадянці земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства та зобов’язанням повернути громадянку у комунальну власність територіальної громади вказані земельні ділянки. Рішенням суду позов місцевої прокуратури задоволено; після набрання рішенням суду законної сили відділом місцевої прокуратури буде вжито заходів щодо повернення земельних ділянок у комунальну власність.

 
Обговорення (1 коментарів)
Прокуратурою виявлено факт незаконно вибуття земельних ділянок з комунальної власності   01.09.2021 [08:47:32]
** Обговорення статті: Прокуратурою виявлено факт незаконно вибуття земельних ділянок з комунальної власності **

Помню сколько мы времени потратили чтобы официально вступить в право собственности на разработку карьера. Окупится наверное только через год-полтора теперь. Нужно и кредит отдавать за экскаваторы и трактора. Да и сами они ремонта требуют периодически. запчасти jcb 3cx отсюда https://www.spectehnika-asdm.ru/ с Москвы приходится некоторые даже заказывать. У нас их просто не найти.
#116459

Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
20 гостей