УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 

Наш Кам'янець-Подільський

        Кам’янець-Подільський належить до найдавніших міст України з майже тисячолітньою історією. Спочатку місто називалось просто Кам’янцем, в імені своєму утверджуючи свою сутність.

        Заповідна його частина - Старе місто - розташована на скелястому острові, висотою 20-30м, утвореному каньйоном річки Смотрич. Петлею, яка нагадує грецьку “омегу”, охоплює Смотрич Старе місто і розходиться по обидва боки від Замкового мосту.

        Замковий міст - міст, що лежить між двома правими берегами однієї річки - міст, який викликав немало суперечок щодо свого походження. За однією з гіпотез, міст було зведено римлянами у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію.

        Використавши своєрідні та унікальні властивості ландшафту, для оборони міста, протягом століть військові інженери створили фортифікаційну систему, що немає аналогів у Європі.

        Невід’ємною частиною Старого міста, його перлиною, є Стара фортеця, яка стала візитною карткою Кам’янця-Подільського, його символом. Історія заснування фортеці починається в XII столітті. Немов продовження кам’яних скель височать башти фортеці. Одинадцять башт входять до складу фортеці, кожна має свою назву і свою історію. Так, наприклад, найвища башта названа Папською тому, що була збудована на кошти, виділені папою римським Юлієм II. Ще її називають Кармелюковою, бо в ній тричі був ув’язнений Устим Кармелюк. У Чорній (кутовій) башті знаходиться криниця глибиною 40 м і в діаметрі 5 м видовбана в скалі. Досі в її стінах збереглося величезне дерев’яне колесо з пристроєм для підняття води на поверхню.

Прочитати повністю...
Вікторина "Хто знає де?"
Написал theorc   
27.04.10
ImageОголошується вікторина знавців Кам’янця “Хто знає де?”.

 Від 21 квітня 2010 року щодня на сайті Кам'янець-Подільський історичний у категорії “Вікторина-Нові” буде з’являтись фото, на якому - частинка нашого міста. Ваше завдання – вказати де вона знаходиться, прокоментувавши світлину.

Нові завдання вікторини
Правила вікторини

Підведення підсумків І етапу відбудеться рівно через місяць - 21 травня. Найактивніший участик, що надасть найбільше правильних відповідей, буде нагороджений символічним подарунком – чашкою із зображенням Старої фортеці.

Адміністрація сайту обов’язково зв’яжеться з переможцем. Бажаємо успіхів та перемоги!

Бажаємо успіхів та перемоги! Image
 
Обсуждение (5 комментариев)
Вікторина "Хто знає де?"   01.04.2024 [05:48:00]
** Обговорення статті: Вікторина "Хто знає де?" **

#116971
Вікторина "Хто знає де?"   01.04.2024 [05:48:01]
Друзі, а хто знає, де рожкові кавомашини добре ремонтують в столиці? Розкажете?
#116972
Вікторина "Хто знає де?"   02.04.2024 [05:26:11]
Я недавно вот буквально интересовалась вопросом, где Ремонт рожковых кофемашин https://service.coffeeok.com.ua/machine/remont-rozhkovyh-kofemashin/ проводят в Киеве, так как моя мама пользуется такой кофемашиной. Многие очень хорошо в сети отзываются о Кофеек Сервис, тула я и обратилась, собственно говоря. И реально мастера очень круто работают, оперативно и профессионально всё сделали. Так что и вы наверняка туда можете попробовать обратиться.
#116974
Вікторина "Хто знає де?"   20.08.2024 [05:45:00]
Колеги, а хто підкаже, де в інтернеті можна замовити крісло мішок?
#117120
Вікторина "Хто знає де?"   21.08.2024 [06:26:39]
Взагалі не проблематично зараз це питання вирішити і меблі в інтернеті наразі дуже зручно та вигідно замовляти. Ось тут подивіться Крісло Мішок https://www.kmeshok.com.ua/shop/krislo-mishok/ . Можна обрати різний колір, форму та тканину. А на багато позицій наразі ціна знижена. Тому є чудовий шанс зекономити на покупці
#117124

You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Місцеві лінки
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 21