УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
Не втратити виборчий голос
Written by Alex Andrushchak   
p'yatnytsya, 23 zhovten` 2009

19 жовтня 2009 року офіційно стартувала виборча кампанія Президента України.

Стало вже традицією, що кожна виборча кампанія проходить за оновленим законодавством. Вибори Президента України 2010 року не стали винятком. Від 21.08.2009 року прийнято зміни до Закону України “ Про вибори Президента України”, якими скорочено терміни виборчої кампанії з 120 до 90 днів, ліквідовано відкріпні талони.

На президентських виборах 2010 року, вперше, згідно чинного законодавства виготовленням списків виборців на звичайних виборчих дільницях буде займається відділ ведення Державного реєстру виборців за допомогою автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи (банку даних). Державний реєстр виборців – автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система, яка містить персональні дані всіх виборців України та призначена для зберігання, обробки цих відомостей та користування ними відповідно до Закону України «Про Державний реєстр виборців».

Мета його створення - забезпечення державного обліку громадян України, які відповідно до Конституції України мають право голосу, та складання якісних списків виборців для проведення голосування під час виборів та референдумів.

З 1 червня по 1 вересня 2009 року проведено первинне уточнення персональних даних Державного реєстру виборців. Первинне уточнення персональних даних Реєстру проводилося з метою включення до бази даних всіх громадян України, які відповідно до Конституції України мають право голосу, забезпечення повноти і цілісності бази даних та достовірності відомостей, усунення невідповідностей та неправильностей у персональних даних, виявлення та виправлення некоректних відомостей про виборців, а також виявлення та усунення у встановленому Законом порядку всіх випадків кратного (повторного, більш ніж один раз) включення виборця до Реєстру.

З 1 до 15 вересня 2009 року Центральною виборчою комісією виготовлено та надіслано кожному виборцю міста, включеному до Реєстру, іменне повідомлення з пропозицією щодо уточнення своїх даних, а також роз’яснення порядку звернення до органу ведення Реєстру щодо усунення невідповідностей і неточностей з додаванням до іменного повідомлення роздруку персональних даних виборця. Протягом місяця до відділу ведення Державного реєстру виборців звернулося 735 виборців з метою перевірки своїх даних, в тому числі 570 письмових заяв. Показник ніби і немалий, але з розрахунку, що в місті 73 тис. виборців це тільки 1%.

Тому, для більш точного і об'єктивного наповнення реєстру, а також запобігання виникнення помилок та неточностей звертаємося ще раз до всіх виборців міста з пропозицією уточнити свої персональні дані. Це можна зробити особисто, маючи при собі паспорт громадянина України, а якщо особа нездатна пересуватись самостійно, вона може письмово уповноважити на таке звернення іншу особу.

Також хочу звернути увагу виборців, що за вашим мотивованим зверненням орган ведення Державного реєстру може визначити іншу виборчу адресу виборця, аніж визначену відповідно до реєстрації місця проживання.

  No Comments.
You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
15 guests online