УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
КП «Міськтепловоденергія» переобрало профспілковий комітет та затвердило колективний договір
Автор: Ruslan Nazarets   
12.06.10

2 червня у приміщенні міського Будинку культури відбулися звітно-виборні профспілкові збори трудового колективу КП «Міськтепловоденергія», участь у яких взяли працівники та керівництво комунального підприємства, голова обласної профспілки працівників житлово-комунального господарства Микола Шафінський, перший заступник міського голови Валерій Андрухович та заступник міського голови Олег Марунчак.

Першим питанням, що виносилося на обговорення, був звіт голови профкому Ольги Боднар про роботу комітету за період з 2005 по 2010 роки. За п’ять років неодноразово змінювалися керівники підприємства, а з 1 лютого цього року змінено і форму власності, проте для профспілки завдання залишаються тими самими – захист інтересів працівників, відстоювання їхніх прав. За цей час склалася традиція вітати працівників зі святами, ювілеями, надається матеріальна допомога, виділяється допомога на поховання, виділяються кошти на оздоровлення дітей влітку тощо. Ось і в червні формується група для поїздки дітей працівників підприємства на Азовське море. Є багато і невирішених питань, серед яких проблеми з атестацією робочих місць, їх технічним оснащенням, забезпечення працівників спецодягом тощо.

Працівники КП «Міськтепловоденергія» майже одноголосно визнали роботу комітету задовільною, а також переобрали на наступні п’ять років головою Ольгу Боднар. Обрано і новий склад членів профспілкового комітету.

Також у цей день проведено збори по прийняттю колективного договору між профспілковим комітетом та адміністрацією підприємства. Напередодні були вислухані всі пропозиції працівників, більшість з яких стали частиною договору. Зрозуміло, що в основному люди виступають за підвищення рівня заробітної плати та покращення умов роботи. З цього приводу директор КП «Міськтепловоденергія» Віктор Твердохлібов зауважив, що в основі роботи підприємства першочергово закладений конфлікт: люди хочуть менше платити за комунальні послуги, але в той же час є бажання добре заробляти. Але поки ситуація на підприємстві не критична: станом на 01.05.2010 року середня заробітна плата по підприємству становить 2212 грн. Для порівняння Віктор Володимирович навів такі цифри: у грудні 2009 року рівень середньої заробітної плати становив 2010 грн. в місяць, тобто спостерігається ріст зарплати. Щодо середніх показників по області, то на Хмельниччині середня зарплата становить 1625 грн.

На досягнутому ніхто зупинятися не збирається. На підприємстві є резерви для розвитку та можливість заробляти на себе. Керівництво підприємства ставить для себе такі пріоритетні завдання: якнайшвидше привести до ладу джерела подачі тепла, електроенергії, а також водонасосні станції і КНС. Термінової заміни потребують і мережі. «Проте головне для всіх працівників пам’ятати: не кам’янчани для нас, а ми для них, адже саме за їх кошти ми отримуємо зарплата. Тому наша робота повинна бути настільки якісною, щоб мешканці міста не задумувалися про існування комунальних послуг взагалі» - підкреслив Віктор Твердохлібов.

Такої ж думки дотримується і міська влада. Перший заступник міського голови Валерій Андрухович у своєму виступі сказав: «КП «Міськтепловоденергія» на сьогодні є не лише одним з найбільших підприємств у сфері житлово-комунального господарства області, а й одним з найбільших активних підприємств міста. Для нас воно є стратегічним підприємством. Адже від того, як працюватиме КП «Міськтепловоденергія», як надаватимуться комунальні послуги, залежить комфорт кам’янчан, загалом атмосфера в місті. Тому міська влада приділяє особливу увагу цьому підприємству. Впродовж двох місяців буде детально проаналізовано всі проблем, на базі підприємства пройде депутатський клуб».

  Коментарі відсутні.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
7 гостей