УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Громадське обговорення проекту Програми економічних реформ у Кам'янці.
Written by Alex Andrushchak   
vivtorok, 06 lypen` 2010

30 червня 2010 року в приміщенні Подільського державного аграрно-технічного університету під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Миколи Дерикота відбулось громадське обговорення проекту Програми економічних реформ на 2010-2014 роки.

Участь у громадському обговоренні взяли очільники міста Кам’янця-Подільського та Кам’янець-Подільського району, керівники провідних підприємств, науковці, громадські діячі, представники громадських об’єднань.

Перший заступник голови облдержадміністрації Микола Дерикот наголосив, що стратегічна мета економічних реформ – за 10 років увійти у двадцятку найбільш розвинутих країн світу. Суттєві реформаторські функції покладаються на центральні органи виконавчої влади за підтримки законодавчих органів. Разом з тим, активну участь у розробці концепції економічних реформ мають брати місцеві органи влади, органи місцевого самоврядування, представники бізнесових кіл, науковці. Микола Васильович звернув увагу присутніх на те, що з метою покращення життя людей, Президентом України визначено першочергові завдання – реальні економічні реформи, які необхідно запроваджувати негайно, і вже 2 липня Президент очікує перших конкретних пропозицій, сформованих під час громадських обговорень.

В процесі обговорення проекту Програми економічних реформ на 2010-2014 роки учасниками відзначено важливість прийняття зазначеного стратегічного програмного документу та напрацьовано ряд пропозицій, які будуть направлені Комітету з економічних реформ.

Особлива увага на місцях має бути зосереджена на ефективній діяльності міського комітету економічних реформ, завдання якого зібрати, проаналізувати та узагальнити пропозиції підприємців, громадських діячів та інших членів територіальних громад.

Міський голова Анатолій Нестерук проінформував присутніх про діяльність міського комітету економічних реформ і зауважив, що залучення інвестицій для нашого міста надзвичайно важливе, адже у нас більше 30 тисяч молоді. «Президент України Віктор Янукович, голова ОДА Василь Ядуха ставить перед містами завдання бути самодостатніми, приділяти значну увагу самоокупності та самостійності у зборі коштів до міського бюджету», – наголосив Анатолій Макарович. Міський голова звернув увагу на можливості використання рекреаційних ресурсів нашого регіону. Та головне – ці реформи мають відчувати мешканці міста. Презентацію Проекту Національної програми економічних реформ провів завідувач відділу економічного розвитку та інвестиційної діяльності Олександр Крижанівський.

Леонід Дьяконов, голова наглядової ради ВАТ «К-ПЕМЗ», наголосив на необхідності створення ринку вітчизняного виробника. «Потрібно створити такі умови, щоб українські товари могли продаватися в Україні». На сьогоднішній день, на думку Леоніда Олексійовича, недостатньо й стимулів для виробників продукції.

Надія Підскоцька, депутат обласної ради, начальник управління праці та соціального захисту населення, запропонувала негайно змінити закон про статистику, замінити ПДВ на податок з продажів, монетизувати пільги. Також, на думку Надії Костянтинівни, потрібно скасувати дублювання повноважень різними органами влади.

Заступник начальника управління охорони здоров’я міської ради Олександр Зарицький порушив питання досягнення економічного ефекту за рахунок реформування медичної галузі на місцях.

Голова правління ВАТ «Гіпсовик» Володимир Постовий підняв питання про те, що використання кар’єрів місцевого значення має бути делеговано місцевим органам управління, це дозволить уникнути низки погоджень з різними органами влади, а отже, зекономити кошти підприємств та збільшити податки.

Декан економічного факультету КПНУ Петро Стрельбіцький озвучив напрацювання колективу факультету вузу та висловив надію, що завдяки публічним обговоренням Проекту, які тривають сьогодні в Україні, буде вдосконалено Національну програму економічних реформ.

Перший заступник міського голови Валерій Андрухович звернув увагу на те, що 6% земель міста – це так звані «військові території» і запропонував узгоджувати відчуження цих територій з місцевими органами влади, враховуючи стратегічне планування та генеральний план міста.

Підсумовуючи круглий стіл з громадського обговорення проекту Національної програми економічних реформ у Кам’янці-Подільському перший заступник голови Хмельницької ОДА Микола Дерикот наголосив на необхідності постійного моніторингу громадської думки щодо вищезазначеного Проекту та висловлення пропозицій на офіційних сайтах міської ради та обласної державної адміністрації.

Ознайомитись з проектом можна на офіційному сайті Президента України

  No Comments.
You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
13 guests online