УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Як отримати дозвіл на автономне опалення?
Написал Alex Andrushchak   
13.08.10

На черговому засіданні виконавчого комітету обговорювали питання щодо відключення від мереж центрального опалення та постачання гарячої води в багатоповерхових житлових будинках і влаштування індивідуальної системи теплопостачання. До уваги відвідувачів затверджений регламент процедури отримання дозволів на відключення від мереж централізованого опалення.

Регламентпроцедури отримання дозволів на відключення від мереж централізованого опалення і гарячого водопостачання та влаштування індивідуального (автономного) опалення.

  1. Для вирішення питання відключення житлового будинку від мереж централізованого опалення його власник (власники) повинен (повинні) звернутися до міжвідомчої комісії з розгляду питань відключення споживачів від мереж центрального опалення та гарячого водопостачання (надалі Комісія) з письмовою заявою про відключення від мереж централізованого опалення і гарячого водопостачання (надалі - ЦО і ГВП). У заяві про відключення від мереж ЦО і ГВП заявник зазначає причини відключення. До заяви додається копія протоколу загальних зборів мешканців будинку щодо створення ініціативної групи з вирішення питання відключення від мереж ЦО і ГВП та прийняття рішення про влаштування у будинку системи індивідуального або автономного опалення. Рішення про відключення будинку (квартири) від системи ЦО і ГВП з улаштуванням індивідуального опалення повинно бути підтримане всіма власниками (уповноваженими особами власників) приміщень у житловому будинку.
  2. Приймання заяв здійснює комунальне підприємство «Служба єдиного замовника», та подає на розгляд Комісії, через секретаря Комісії. Для виконання цих обов’язків наказом по КП «Служба єдиного замовника» призначається відповідальний працівник.
  3. Комісія, після вивчення наданих документів, у місячний строк приймає рішення щодо відключення від мереж ЦО і ГВП, улаштування індивідуальної (автономної) системи теплопостачання та збір вихідних даних і технічних умов для виготовлення проектної документації. Засідання Комісії відбувається за участю заявника або його уповноваженого представника.
  4. При позитивному рішенні Комісії, секретар Комісії готує та візує відповідний проект рішення виконкому про надання дозволу для виготовлення проектної документації на відключення будинку (квартири) від мереж центрального опалення і гарячого водопостачання та влаштування індивідуальної (автономної) системи теплопостачання.
  5. Підставою для відмови у наданні дозволу на відключення від мереж ЦО і ГВП є невиконання умов, визначених у 2.1 та 2.2 «Порядку відключення окремих житлових будинків від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води при відмові споживачів від централізованого теплопостачання».
  6. Заявник в місячний термін, з дня прийняття виконкомом рішення стосовно надання дозволу на відключення від мереж ЦО і ГВП та влаштування індивідуального (автономного) опалення, звертається з заявами: - в КП «Міськтепловоденергія» для отримання технічних умов для розробки роекту індивідуального (автономного) теплопостачання і відокремлення від мереж ЦО і ГВП; - в житлово-експлуатаційне підприємство (надалі-ЖЕП) (ОСББ, ЖБК), для отримання актів перевірки технічного стану димових (димового) та вентиляційних (вентиляційного) каналів та розрахунку можливості використання існуючих вентиляційних каналів для відводу димових газів; - в Кам'янець-Подільську філію ВАТ «Хмельницькгаз» або міський район електромереж (за вибором виду індивідуального (автономного) опалення) для отримання технічних умов на влаштування індивідуальної (автономної) системи теплопостачання.
  7. КП «Міськтепловоденергія», Кам'янець-Подільська філія ВАТ «Хмельницькгаз», МРЕМ у десятиденний строк надають технічні умови заявникам на відключення будинку (квартири) від мереж ЦО і ГВП, влаштування індивідуальної (автономної) системи теплопостачання і акти перевірки технічного стану димових і вентиляційних каналів, отримані в ЖЕП (ОСББ, ЖБК), лише після їх оплати. Отримання технічних умов не дає право заявнику на початок проведення будівельно-монтажних робіт. Збір технічних умов може виконуватись безпосередньо заявником, або відповідно до договору проектною чи проектно-монтажною організацією.
  8. Після отримання технічних умов та акта перевірки димових та вентиляційних каналів, заявник за власні кошти замовляє виготовлення проекту індивідуального (автономного) теплопостачання і відокремлення від мереж ЦО і ГВП.
  9. Проект виконує проектна або проектно-монтажна організація (яка має відповідні ліцензії) на підставі договору із заявником.
  10. Разом з проектом індивідуального (автономного) теплопостачання надаються: - проектні рішення, щодо опалення місць загального користування у будинку; - технічні рішення, з розрахунками щодо реконструкції існуючої системи теплопостачання: перенесення транзитних стояків, їхня ізоляція, можливе перекладання розподільних трубопроводів, стояків, заміна дросельних діафрагм, елеваторів, тепло лічильників, тощо; - теплові навантаження місць загального користування; - розраховані теплові навантаження будинку; - технічні рішення з перерахунку та заміни внутрішньобудинкових систем газо- та електропостачання.
  11. Відключення приміщень від внутрішньобудинкових мереж ЦО і ГВП виконується монтажною організацією, яка реалізує проект за участю представника ЖЕП (ОСББ, ЖБК), представника КП «Міськтепловоденергія» та власника, наймача (орендаря) квартири (нежитлового приміщення) або уповноваженої ними особи. Роботи з відключення будинку від мереж ЦО і ГВП виконуються заявником за власні кошти і тільки в міжопалювальний період до 25 вересня поточного року. Технічний нагляд за виконанням робіт по відключенню від внутрішньобудинкових мереж ЦО і ГВП покладається на КП «Міськтепловоденергія». Роботи по підключенню до газових мереж, або електромереж, виконуються фахівцями ВАТ «Хмельницькгаз» або МРЕМ відповідно. Технічний нагляд за виконанням робіт по влаштуванню індивідуального (автономного) опалення покладається на КП «Служба єдиного замовника».
  12. По закінченні робіт КП «Служба єдиного замовника» складає акт про відключення будинку від мереж ЦО і ГВП, і в десятиденний термін, через секретаря Комісії подає його до Комісії на затвердження.
  13. Після затвердження акта, на черговому засіданні Комісії, секретар Комісії, оформляє протокол. Прийняте рішення Комісії є підставою для заявника разом з КП «Міськтепловоденергія», щодо перегляду умов договору про надання послуг з централізованого теплопостачання.
  14. Для виконання робіт з підготовки внутрішньобудинкових мереж ЦО і ГВП до опалювального сезону після відключення приміщення від мереж його власник, наймач (орендар) зобов'язаний надавати представнику КП «Міськтепловоденергія» можливість доступу до транзитних трубопроводів, відповідно до порядку їх технічного огляду, установленого Правилами утримання жилих будинків та прибудинкових територій, затвердженими наказом Держжитлокомунгоспу України від 17.05.2005 року № 76.
  Нет комментариев.
You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 8