УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Чи готові українці до житлово-комунальної реформи
Written by Alex Andrushchak   
ponedilok, 06 hruden` 2010

Житлово-комунальне господарство в м. Кам’янець-Подільський та й в Україні в цілому – чи не єдина галузь, якої практично не торкнулися ринкові реформи. Зберігається тенденція старіння житлового фонду, який здебільшого перебуває у незадовільному технічному стані. Фактично кожний четвертий міський житель проживає у приміщеннях, які знаходяться у незадовільному технічному стані і мають низькі експлуатаційні якості та вичерпали свій експлуатаційний ресурс.

Третина багатоквартирних будинків потребує капітального ремонту. На жаль, діючий на сьогодні тариф на житлово-комунальні послуги далеко не відповідає дійсності. До того ж більшість мешканців забуває, що Будинок – це не лише сукупність квартир, а цілісний майновий комплекс, утворений земельною ділянкою у встановлених межах та розташованим на ній будинком чи його частиною разом зі спорудами та інженерними мережами (тобто, горищами, підвалами, підсобками, сходами, ліфтами і навіть труби), які є спільною власністю всіх власників окремих помешкань до яких потрібно відноситись дбайливо, так само як ми ставимось до майна, що знаходиться в наших квартирах.

У більшості країн світу громадяни самостійно піклуються про свою власність, а роль надавачів послуг виконують професійні управлінські компанії. Власники самостійно здійснюють капітальний ремонт та страхують свій будинок. Потрібно зрозуміти просту істину: Чим вища якість – тим вища ціна. І кожен має право самостійно вирішувати яку якість він обирає.

Тому вважаю, що основною складовою, яка необхідна для початку справжньої ринкової житлово-комунальної реформи, коли власники будинку, отримавши на руки всі правовстановлюючі документи на нього, будуть самостійно формувати тарифи і управляти своєю співвласністю, є зміна мислення громадян. Державній реформі повинна передувати індивідуальна реформа у головах громадян.

Управління житлово-комунального господарства м. Кам'янець-Подільський

 
Discuss (18 posts)
RE: Чи готові українці до житлово-комунальної реформи   06.12.2010 [14:59:00]
саме так, і за квартплату трикімнатної квартири, яка в ОСББ сплачується майже 70 грн. в місяць.
А ось тепер рахуйте стоквартирний будинок в середндньому в місяць збирає 6000грн. з них 51грн за вивіз сміття, приблизно 150 грн за освітлення підїздів..., залишається 5800. з них мінімальну зарплату двірнику, бухгалтеру та начальнику ОСББ. В цього квартала це вже по 907 грн., разом 2721грн + приблизно 1003грн - відрахування з зарплати по усім фондам, що вираховуються з роботодавця, а не з працюючого.
і того маємо 2076 грн в місяць залишок. Якщо відняти ще банківські комісії то залишиться 2000грн.
А мова йде про великий стоквартирний будинок, який складається з двох чи трьох корпусів і 7-8 під'їздів.
в рік з такого будинку реально можна зібрати 24 тис. грн, але що за них зробиш?
потрібно і дах латати, і стоки міняти, і ремонт робити, і двері міняти і.....
ось така математика
#27147
RE: Чи готові українці до житлово-комунальної реформи   06.12.2010 [15:04:59]
і це у випадку 100% оплати
#27148
RE: Чи готові українці до житлово-комунальної реформи   06.12.2010 [19:47:26]
Выход есть, или капец ЖКХ?
#27167
RE: Чи готові українці до житлово-комунальної реформи   07.12.2010 [14:15:55]
Атос написав: потрібно і дах латати, і стоки міняти, і ремонт робити, і двері міняти і.....
ось така математика...
Все вірно, але усі ці справи не робляться в один рік. А тепер скажіть: на Ваш будинок витрачалось цього року 20 000 грн?. А якби витратили, що б було зроблено?
#27191
RE: Чи готові українці до житлово-комунальної реформи   07.12.2010 [17:40:55]
не знаю... Бабка, в якої знімаю кімнату, платить саме 600-700 грн в загальному ЛІТОМ... Вода тільки холодна, да і скільки може витратити старенька жіночка?? Максимум літрів 4-5 в день (скільки то в кубах і скільки 1 куб коштує???)...
Світло - окремо.
Саме квартплата така велика... Через це було багато сварок, що її підняли, в вересні був останній підйом майже в 2 рази...
Кажу, як є...
А в будинку ніхто нічого не робив взагалі... Двір не убраний від снігу, навіть не посипаний - лід, як на ковзанці..
Ось це списання/закриття жеків називається - "Зрубили баблішко - пора сматуватися"... А зараз людям кучу грошей потрібно потратити...
alex, стаття більш, як річної давності, а тарифи ВЖЕ в кілька разів підняли з того часу... Будинок - хрущовка...
#27196
RE: Чи готові українці до житлово-комунальної реформи   07.12.2010 [17:42:19]
Да і згідно ЗАКОНОДАВСТВА, наскільки я знайомий, то перед тим, як будинок відкріплять від ЖЕК, він має пройти капітальний ремонт від попереднього власника, тобто від ЖЕКу...
#27197
RE: Чи готові українці до житлово-комунальної реформи   07.12.2010 [17:57:26]
Felorgas написав(ла):
Цитата:
не знаю... Бабка, в якої знімаю кімнату, платить саме 600-700 грн в загальному ЛІТОМ... Вода тільки холодна, да і скільки може витратити старенька жіночка?? Максимум літрів 4-5 в день (скільки то в кубах і скільки 1 куб коштує???)...
Світло - окремо.
Саме квартплата така велика... Через це було багато сварок, що її підняли, в вересні був останній підйом майже в 2 рази...
Кажу, як є...
А в будинку ніхто нічого не робив взагалі... Двір не убраний від снігу, навіть не посипаний - лід, як на ковзанці..
Ось це списання/закриття жеків називається - "Зрубили баблішко - пора сматуватися"... А зараз людям кучу грошей потрібно потратити...
alex, стаття більш, як річної давності, а тарифи ВЖЕ в кілька разів підняли з того часу... Будинок - хрущовка...


Якщо знаєте особовий номер абонента вашої бабки то побачити суми нарахувань та оплати можна тут - http://info.kp.km.ua/component/option,com_jek/Itemid,207/

Для мене 600-700 гривень квартплати в місяць виглядають досить неправдоподібно.

Стосовно тарифів на послуги, то жек не може їх підвищити самостійно. Тарифи приймаються постановою міської ради. По тому лінку поточні діючі тарифи.

Якраз зараз у виконкомі та раді узгоджують нові ціни, звичайно що вищі ніж теперішні. Отже чекаємо підвищення квартплати.

А відносно капітального ремонту, то Ви праві. Чи збережеться ця норма в новому житловому кодексі - невідомо.
#27198
RE: Чи готові українці до житлово-комунальної реформи   08.12.2010 [08:00:49]
600-700 грн за квартплату - нереально. Це має бути як мінімум пентхаус.
#27221
RE: Чи готові українці до житлово-комунальної реформи   08.12.2010 [08:22:08]
будучи власником великої кам'янецької житлової нерухомості також підтверджу, що вказані НЕРЕАЛЬНІ!!!
#27224
RE: Чи готові українці до житлово-комунальної реформи   08.12.2010 [08:38:06]
мала на увазі "тарифи (квартплата)"
#27226
RE: Чи готові українці до житлово-комунальної реформи   10.12.2010 [07:22:09]
Ще один орган для підтримки ОСББ в Кам'янці-Подільському.

Цитата:
Вчора, 8 грудня, під час засідання керівників ОСББ, що відбувалося за участю міського голови, стало відомо про створення у Кам’янці-Подільському ще однієї структури, що буде опікуватися питаннями житлово-комунального господарства. Відтак, у місті створено Центр підтримки ОСББ. Очолив центр Павлевич Іван Борисович, депутат міської ради від Народної партії минулого скликання. Розміщуватиметься центр по вул. Соборна, 3 (приміщення НВК №8). У самій назві закладено функції нового органу – допомога у створенні та функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Створення такої структури саме зараз – не випадкове,адже держава оголосила, про серйозну підтримку для ОСББ, до того ж обіцяють і серйозні кошти з державного бюджету.

http://novini.net.ua/?p=4824
#27380
RE: Чи готові українці до житлово-комунальної реформи   13.12.2010 [09:02:44]
1). Яким боком спілка афганців та Павлевич, який її очолює приліпилася до Центру підтримки ОСББ - в цей Центр мають звертатися тільки афганці, якщо ні то чому відвідувачі Центру ОСББ мають шукати де знаходиться спілка афганців.
2). Чому численні відвідувачі Центру підтримки ОСББ мають швендятися коридорами школи і зривати навчальний процес маленьких першокласників. І чи доцільне перебування в школі людей, які приймали участь у військових діях. (якщо, справді до тієї спілки входять дійсно справжні афганці)
3). Якщо Павлевич, вже котрий рік не може вирішити питання з приміщенням для афганців, то як може братися за ОСББ.
#27572
RE: Чи готові українці до житлово-комунальної реформи   13.12.2010 [11:49:11]
rola написав(ла):
Цитата:
1). Яким боком спілка афганців та Павлевич, який її очолює приліпилася до Центру підтримки ОСББ


То не афганці приліпились до Центру підтримки ОСББ, а особисто Павлевич приклеївся з допомогою Бабія до нового хлібного місця. А як через громадську організацію переводити в "готівку" ріні гранти та благодійні допомоги, він добре знає, іншого кандидата на "освоєння" коштів, що будуть виділені державою на підтримку ОСББ і годі шукати. На випадок чого, якщо держава почне шукати, куди ж ділись кошти виділені на підтримку ОСББ, всі стрілки переведуть на цю нову ГО " Центр підтримки ОСББ", організація громадська, місцева влада в її діяльність не втручається, усе чисто. А в керівника на випадок чого довідка знайдеться, що його в Афгані контузило, тому він неосудний. Якщо комусь цікаво, за пана Павлевича більше почути то може в тій самій 8 школі з іншими афганцями поспілкуватись, що приходять до Павлевича стосунки з'ясовувати, вони багато чого зможуть розповісти. Я якось їх в міській прокуратурі зустрічав приносили заяву на прокурора про притягнення голови спілки Павлевича до відповідальності за розкрадання та привласнення грошових коштів, що належали "Спілці афганців".
#27576
RE: Чи готові українці до житлово-комунальної реформи   13.12.2010 [12:12:37]
І що, прокурор? Якось зреагував.

А що афганці не можуть його переобрати?
#27577
RE: Чи готові українці до житлово-комунальної реформи   13.12.2010 [13:30:08]
rola написав(ла):
Цитата:
І що, прокурор? Якось зреагував.

А що афганці не можуть його переобрати?


Про що ви говорите, яка реакція, хто троне героя-афганця. Я ту заяву читав, вона була підписана, трьома членами правління ГО " Спілки афганців" всі вони колишні офіцери-афгаці, зараз на пенсії і активною політичною діяльністю на відміну від Павлевича не займаються. З усіх перерахованих ними фактів, документально підтверджений один. Зокрема там описується факт, як Сергій Бабій тоді, просто голова місцевого осередку "Блоку Литвина", передав від імені партії Павлевичу готівкові кошти на придбання автобуса для афганців. До заяви було прикладено ксерокопію заяви Бабія про те що даний факт мав місце. Автобус було придбано, і автобус цей є, їздить по маршрутам і Павлевич називає його автобусом організації. Тільки от в свідоцтві про реєстрацію власником автобуса є не ГО "Спілка афганців" а гр. Павлевич і куди йдуть кошти зароблені ним не відомо. Ось в цьому афганці вбачали факт привласнення майна громадської організації. Решта фактів порушень документами підтверджені не були тому не вважаю за доцільне на них посилатись.
#27578
There are too many comments to list them all here. See the forum for the full discussion.
You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
11 guests online