УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Визначено кращих державних службовців Кам'янець-Подільського району
Автор: Alex Andrushchak   
09.05.11

29 квітня в райдержадміністрації закінчився перший тур щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» в номінаціях «Кращий керівник» та «Кращий спеціаліст».

В першому турі даного конкурсу змагалися 8 учасників. Необхідно було продемонструвати знання українського законодавства, комп’ютера, виконати творче завдання. Переможці: в номінації «Кращий керівник» – завідувач сектору профілактики правопорушень, бездоглядності та соціального захисту дітей служби у справах дітей Андрій Дубіцький, в номінації «Кращий спеціаліст» – головний спеціаліст відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату Ольга Вінська.

Метою проведення конкурсу є зростання професіоналізму, відкритості, інституційної спроможності державної служби, узагальнення досвіду роботи кращих державних службовців.

Конкурс започатковано у 2008 році.

Джерело: http://kprda.gov.ua/?p=4325

 
Обговорення (2 коментарів)
Визначено кращих державних службовців Кам'янець-Подільського району   22.06.2011 [07:30:39]
Обговорення статті: Визначено кращих державних службовців Кам'янець-Подільського району

Цитата:
Вже стало доброю традицією щороку проводити Всеукраїнський конкурс «Кращий державний службовець». Конкурс піднімає престиж держслужби, заохочує та стимулює працівників у цій сфері до виконання своїх службових обов’язків на високому професійному рівні. Перше місце в Хмельницькій області виборола представниця Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації (відділ з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю) Ольга Вінська.

Конкурсні завдання включали співбесіду з питань державного управління; практичні завдання та тести з питань службової етики та етикету; публічний виступ з актуальних питань суспільно-політичного розвитку країни та реформування державного управління. Наступний етап конкурсу відбудеться в Києві.

Метою Конкурсу є комплексне підвищення кваліфікації державних службовців, а також підтримка професіоналів у сфері державного управління, поширення досвіду їх діяльності, виховання на їх прикладі молодих спеціалістів, покращення якості надання послуг громадянам, підвищення ролі та популяризації професії державного службовця, формування позитивної суспільної думки щодо престижу державної служби, а також зростання професіоналізму, відкритості, інституційної спроможності державної служби, підвищення її авторитету шляхом узагальнення досвіду роботи кращих державних службовців.

Для державного службовця Конкурс дає можливість проявити свої найкращі фахові і моральні якості. Повсякденна праця на державній службі – складна і відповідальна. Від зусиль кожного управлінця та спеціаліста значною мірою залежить авторитет влади, чіткість і прозорість функціонування складного державного механізму, який повинен гнучко реагувати на запити суспільства, забезпечувати створення умов для досягнення високих стандартів життя громадян столиці.

http://kprda.gov.ua/?p=4846
#36070
RE: Визначено кращих державних службовців Кам'янець-Подільського району   29.08.2011 [15:12:57]
Цитата:
Питання роботи з кадрами є ключовим в системі державного управління. Правильно підібрані і якісно підготовлені кадри – це запорука успіху у любій справі. Системи відбору кадрів є різними. Однією із таких форм – є конкурси.

Щорічний Всеукраїнський конкурс «Кращий державний службовець», який ініційований Головдержслужбою України, запроваджений постановою Кабінету Міністрів України від 19 вересня 2007 року № 1152 є не тільки формою відбору, але і новим організаційним ресурсом і інструментом комплексного підвищення кваліфікації державних службовців, оскільки участь у Конкурсі є видом підвищення кваліфікації.

Метою проведення Конкурсу є зростання професіоналізму, відкритості, інституційної спроможності державної служби, підвищення її авторитету шляхом узагальнення досвіду роботи кращих державних службовців.

Підвищення кваліфікації державних службовців місцевих державних адміністрацій, які беруть участь у Конкурсі, проводиться за двома номінаціями «Кращий керівник» та «Кращий спеціаліст» у три тури. Перший тур проходить на районному рівні, другий – на обласному, третій – фінальний, на центральному Всеукраїнському рівні.

Під час першого туру учасники Конкурсу демонстрували свої знання положень Конституції України, законодавства про державну службу, специфіки функціональних повноважень державного органу, посадових обов’язків державного службовця, складання ділового документа, володіння персональним комп’ютером.

Для організації підвищення кваліфікації державних службовців в рамках І туру Конкурсу обласною та районними державними адміністраціями було створено 30 організаційних комітетів: 10 оргкомітетів – для проведення Конкурсу серед державних службовців апарату обласної державної адміністрації і її структурних підрозділів (у 2008 році діяв лише 1 оргкомітет) та 20 оргкомітетів – у районних державних адміністраціях. Кількість учасників, які виявили бажання взяти участь у І турі Конкурсу склала 448 осіб.

Найактивнішими в цьому році були державні службовці Дунаєвецької, Городоцької, Старосинявскої, Волочиської, Шепетівської, Чемеровецької; Летичівської районних державних адміністрацій.

Протягом 2009-2011 років шляхом участі у Конкурсі підвищили кваліфікацію 1260 осіб. В загальному, за чотири роки в Конкурсі взяли участь 1777 осіб. Це один з найкращих показників в Україні.

У другому турі, який відбувся 8 червня 2011 року на базі обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації, 47 державних службовців виборювали право стати кращими у знаннях службової етики та етикету державного службовця, підготовки та здійснення публічного виступу за запропонованою тематикою, основних засад державного управління та виконавчої влади, актів та процедур управлінської діяльності.

За рішенням територіального Організаційного комітету з проведення ІІ туру Конкурсу переможцями ІІ туру щорічного Всеукраїнського конкурсу “Кращий державний службовець” визнано серед районних державних адміністрацій у 2011 році в області у номінації “Кращий керівник” – Пендрак Оксану Михайлівну, першого заступника начальника управління праці та соціального захисту населення Волочиської РДА. У номінації “Кращий спеціаліст” кращою стала Вінська Ольга Володимирівна, головний спеціаліст відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату Кам’янець-Подільскої РДА.

Серед структурних підрозділів обласної державної адміністрації визнано переможцями ІІ туру Конкурсу в номінації “Кращий керівник” Колесника Валерія Григоровича, начальника відділу фінансів місцевих органів влади і управління Головного фінансового управління ОДА, а в номінації “Кращий спеціаліст» – Скоропуд Валентину Станіславівну, головного спеціаліста відділу професійно-технічної та вищої освіти Управління освіти і науки ОДА.

Другий тур Конкурсу було завершено до Дня державної служби – 23 червня 2011 року. На урочистостях з нагоди свята відбулося відзначення переможців та лауреатів ІІ туру Конкурсу, яких нагороджено Почесними грамотами, подяками облдержадміністрації та обласної профспілкової організації працівників державних установ, цінними подарунками, грошовими винагородами.

Питання кар’єрного зростання переможців та лауреатів Конкурсу знаходяться на контролі в Управлінні державної служби Головдержслужби України в області.

Перед керівниками органів виконавчої влади за результатами підвищення кваліфікації державних службовців в рамках ІІ туру постійно ініціюються питання про можливість дострокового присвоєння переможцям та учасникам Конкурсу чергового рангу в межах відповідної категорії посад, направлення їх на навчання до вищих навчальних закладів, які готують фахівців галузі знань «Державне управління», зарахування до кадрового резерву.

Зокрема, у 2010 році підвищено у посадах 7 переможців та лауреатів І та ІІ турів Конкурсу, у цьому році – 3 особи.

Серед них – четверо осіб у минулому році і двоє у цьому році вступають поза конкурсом до магістратури “Державна служба” Хмельницького університету управління та права.

У зв’язку із реформуванням державної служби в державі, назріла необхідність формування нової генерації державних службовців, які повинні володіти сучасними знаннями, здатні примножувати моральні цінності в суспільстві та забезпечувати високу ефективність управління, тому щорічний Всеукраїнський конкурс “Кращий державний службовець” дає можливість керівництву органів державної влади виявити і використати професійний потенціал державних службовців – учасників Конкурсу.

Управління державної служби

Головного управління державної

служби України в Хмельницькій області

http://kprda.gov.ua/?p=5644
#38008

Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
9 гостей