УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Програма військово-історичного фестивалю «Кам’янець – земля героїв-2011»
Написал Alex Andrushchak   
19.09.11

30.09.2011

З 15.00-19.00 – Екскурсії у фортецю. Показові виступи груп військово-історичної реконструкції у фортеці (Територія Старої фортеці).

19.00 – 21.00 – Вечір на Соборній (вул. Соборна поблизу готелю «7 днів»):

1. Майстер-клас середньовічного танцю та виступ ансамблю танцю епохи Відродження «Vento del Tempo» (Санкт-Петербург);

2. Виступ струнного квінтету «Камерата»;

3. Середньовічні конкурси та розваги від козаків.

01.10.2011

09.00-19.00 – Екскурсії у фортецю. Показові виступи груп військово-історичної реконструкції у фортеці (Територія Старої фортеці).

12.00-21.00 – Плаза героїка (Площа Польський ринок)

1. Середньовічні конкурси;

2. Показові виступи козаків, шикування;

3. Бал королеви у виконанні ансамблю танцю епохи Відродження «Vento del Tempo» (Санкт-Петербург);

4. Виступ гурту «Своєрідне»;

5. Турнір з армреслінгу;

6. Виступи колективів брейк-дансу;

7. Виступ гурту «Шкідлива звичка»;

8. Виступ гурту середньовічної музики «Musica Radicum»;

9. Виступ фольк-гурту «Гуляйгород»;

10. Виступ фольк-гурту «Чумацький шлях»;

11. Святковий феєрверк.

20.00-24.00 – Вечірнє шоу у Фортеці (Територія Старої фортеці): 1. Показові виступи груп історичної реконструкції з України, Росії, Польщі;

2. Виступ ансамблю танцю епохи Відродження «Vento del Tempo» (Санкт-Петербург);

3. Виступи гуртів «Гуляйгород», «Musica Radicum», «Бурдон»;

4. Фаєр-шоу, феєрверк.

02.10.2011

11.00-13.00 – Битва під Замковим мостом (Польські фільварки біля Замкового мосту). Загальне шикування. Закриття фестивалю.

* У програмі можливі зміни та доповнення

 
Обсуждение (68 комментариев)
RE: Програма військово-історичного фестивалю «Кам’янець – земля героїв-2011»   03.10.2011 [05:50:30]
Blacky. написав(ла):
Цитата:
ну тоді хіба б з вами билися б - в 14-00 переважна кількість груп від'їждала хто в Москву, хто в Київ та Львів.

якщо вам раптово в автобусі на ногу наступлять - теж будете час звинувачувати? Випадки бувають, соломку тут не підстелити, яка б година не була.


Взагалі-то, Блеко, мені важко не погодитися щодо часу - в суботу ввечері половина реконструкторів були просто непритомні. І наскільки я розумію, після дійства у фортеці вони ще продовжили бенкет у таборі - в одного з росіян у дружини був день народження. Боюсь, це і могло зіграти фатальну роль. Алкоголь і зброя речі несумісні

Взагалі про цьогорічний фестиваль враження настільки неоднозначне і гнітюче. Загальне резюме: а чи треба тому Кам"янцю фестивалі? Мені було якось соромно за порожню площу біля Ратуші в суботу, і за Закарпатський базар, і за ті ціни, які залупили за всіх до фортеці, що кам"янчани просто не могли туди зайти. А ті туристи, що все-таки заходили, обурювались: гроші здиралися просто за порожню фортецю! В неділю провал фестивалю став абсолютно очевидним. Та ще й нещасний випадок
#39078
Програма військово-історичного фестивалю «Кам’янець – земля героїв-2011»   03.10.2011 [06:02:22]
Добре пам`ятаю якими цікавими були перші подібні фестивалі: багато людей, гарні виступи. А зараз... Треба чесно визнати, що вони перетворились у банальні пиятики та у засіб зароблення грошей. До того ж повністю відсутні були заходи безпеки. До такої трагедії все шло. Але у нас як завжди: "Доки гром не гряне, мужик не перехрестеться!"
#39080
RE: Програма військово-історичного фестивалю «Кам’янець – земля героїв-2011»   03.10.2011 [07:07:29]
Минулорічну "Землю Героїв" робили виключно для себе, для реконструкторів - і вона була просто чудовою, камерною. Ніяких концертів на ратушах, ніяких битв під мостом, муштра, таборування - все супер.
Але такі заходи все-таки вимагають спонсорів.
Гайдук душу вкладає в них, а з нього її зараз витрясуть. Ні за що.
Він підневільна людина - він не має виходу, як йти за бажаннями грошодавців. В даному випадку організатори в нас - нагадаю для Вітторію, бо він в міні-танку на голові - готель "7 днів" і міськрада.

Реконструктори всі приїхали за свої. Харчі в них - за свої. Більшість наметів - свої. Вони це роблять, бо люблять Кам'янець і "ЗГ".
"7 днів" на військово-історичну частину фестивалю виділив 10 процентів від загальної суми (близько 20 тис. гривень! На все-все-все!!!) - і то ці 10 процентів готель постарався відбити шалено дорогими квитками у фортецю і на учту. (І, думаю, таки відбив). Пуста фортеця суботнім днем? Слухайте, хлопці приїхали ЗА СВОЇ, самі себе харчують - і ще мають клоунами підробляти? Точно? Нє, правда точно?
Муштра була в суботу ВЕСЬ день - я була присутня з ранку і до вечора. Якщо комусь з туристів це видалося нецікавим - реконструктори не винні, що отакий от рівень у туристів.

В таборах я на жодному з семи фестивалів увечері не була, аж в суботу зайшла трохи -і так, була вкрай неприємно вражена станом росіян (і поведінкою, якщо чесно, теж - всі ці виспівування "Віхрєй враждебних" хором а капелло - ну трохи дивно). Стрільці вкотре підтвердили головний стереотив про росіян, так.
Але це мало має зв'язку з нещасним випадком. Конкретно загиблий задовго до виходу на битву був цілком на ногах, цілком тверезий - сама бачила.
Битва ж не о дев'ятій ранку була, а о 12-тій! Це не так щоб екстремально рано.
#39085
RE: Програма військово-історичного фестивалю «Кам’янець – земля героїв-2011»   03.10.2011 [07:26:04]
не хотіла відписувати в цій темі, бо й справді огидно читати.
Для загального розвитку дописувачів повідомляю, що на поле бою не допускають не лише п'яних, а навіть тих, від кого тхне перегаром. Тому не потрібно говорити про те, що хтось був не тверезий.
А фестиваль відбувся. Може комусь несподобалось бо мало шашликів було? А реконструкторів було багато, і самі заходи були цікавими. Концерт, пісні, танці, муштра - це реально було класно.
#39089
RE: Програма військово-історичного фестивалю «Кам’янець – земля героїв-2011»   03.10.2011 [07:40:53]
Ліно, тоді ціла російська група не мала б вийти на поле бою. Я не говорю конкретно про загиблого - земля йому пухом і світла пам"ять. Але ж він не сам собі в голову вистрелив. Зрештою, цим займається слідство, і лише вони можуть робити будь-які висновки.
Мені дуже шкода в цій ситуації Зарембу. Уявляю його стан, як це йому болить, і розумію, що цей випадок негативно позначиться на репутації кам"янецьких реконструкторських фестивалів. Бажаю йому сили духу і витривання.

Музична частина цьогорічного фестивалю була на висоті, і я особисто отримала в суботу величезне задоволення і від спілкування з реконструкторами, і від виступів "Гуляй-города" та "Бурдону". Але ж ДЛЯ КОГО вони старалися? Площа була порожня! У фортеці ввечері - зо три сотні людей, включаючи самих артистів і реконструкторів. Представники міської влади навіть не показалися - бухали цілий вечір десь за дверима, і мали глузди потім вийти в такому стані на люди. Організатори взагалі ніде я ніяк не проявилися. Фестиваль виглядав "безхозним". Заремба, молодець, витяг усе на своїх плечах. На ведучого біля Ратуші без сліз не можна було дивитися, особливо в неділю - намагався собою заткнути всі діри, але розмножитися і створити бодай мінімальний натовт на площі - йому було не під силу.

Фестиваль усе ж таки робиться для людей. А люди не прийшли.
#39090
RE: Програма військово-історичного фестивалю «Кам’янець – земля героїв-2011»   03.10.2011 [07:44:59]
за день до трагического случая говорил с одним из реконструкторов. смотрел у него "макет" ружья. удивило, что у стволе не было ввареных штифтов (для предупреждения случайного выстрела боевым зарядом или подобным предметом). я спрашиваю у него, мол не боитесь использовать? он отвечает : "Ну мы же все здесь адекватные люди, со здоровой психикой, никому же не придет в голову заряжать ствол!". Я к чему веду - Еще никто не придумал защиту от дурака, и пусть это даже макет оружия, но оно все же стреляет, и доверять овощу такой ствол крайне опасно. Оружие как и море не прощает легкомысленного обращения и шуток. Большинство читателей форума видели как стреляет "ствол" только в боевиках и не представляют реальной угрозы от применения. Во время реконструкции присутствовало в непосредственной близости масса зрителей, среди прочих - дети. Страшно представить если бы влупили в кого-то из них. И если бы пострадал мой ребенок, я тому поцу отрубил бы голову. там же на огороде. а теперь критикуйте меня.
#39091
RE: Програма військово-історичного фестивалю «Кам’янець – земля героїв-2011»   03.10.2011 [07:46:11]
ну чому ж не прийшли? Там було багато людей, яких цікавлять подібні фестивалі. Може їх менше ніж тих, хто хоче напитись і найстись біля Ратуші, але вони були.
#39092
RE: Програма військово-історичного фестивалю «Кам’янець – земля героїв-2011»   03.10.2011 [07:50:13]
Зарембі і реконструкторам ратушні концерти не потрібні. Кам'янчани, як з'ясувалося в іншому топіку, все ще копають бараболю (вони в курсі, що це не самий корисний продукт?). Для кого концерт - треба запитувати в організаторів, виходить. В міськради і в "7 днів".
Хоча - на Vento del tempo народ був і активно танцював з пітерцями. На Гуляй-городі (класні вони) - теж танцювали. насправді я не побачила різниці в кількості народу на цих заходах і, скажімо, на відкритті Терр-2008 чи 2007. По фотах же можна порівняти - десь звиклі сотня-дві глядачів. Константа.

Тепер про ведучого.
Ну тут взагалі атас.
Цей кримчанин - він просто бог меджибізького фесту. Він там шикарний і органічний. (він й сам у Террі-2009 брав участь як пікінер з Рондашьєрами). Але - це ж КРИМЧАНИН. Українська в нього як в Миколи Яновича. Вся площа ржала з його "Подякуємо Спонсорам фестивалю - сеті отелів "7 днів!" Сеть, ага.
Плюс його попросили бути СЕРЙОЗНИМ (в Меджибожі в нього головний козир - офігезне почуття гумору). А тут вихолощений, без гумору, на чужій - на жаль - для нього мові. Кому це було потрібно?
#39093
RE: Програма військово-історичного фестивалю «Кам’янець – земля героїв-2011»   03.10.2011 [08:16:37]
Vittorio написав(ла):
Цитата:
за день до трагического случая говорил с одним из реконструкторов. смотрел у него "макет" ружья. удивило, что у стволе не было ввареных штифтов (для предупреждения случайного выстрела боевым зарядом или подобным предметом). я спрашиваю у него, мол не боитесь использовать? он отвечает : "Ну мы же все здесь адекватные люди, со здоровой психикой, никому же не придет в голову заряжать ствол!". Я к чему веду - Еще никто не придумал защиту от дурака, и пусть это даже макет оружия, но оно все же стреляет, и доверять овощу такой ствол крайне опасно.
Розумієте, справа у тому, що поставити штифти або щось інше конструктивно неможливо. У дульнозарядної зброї ствол має бути вільним і чистим адже для пострілу потрібно уплотнити шомполом порох та заштовхати пиж. Це ж не СХП де холостий набій заряджається не через ствол, а у казенник.
#39095
RE: Програма військово-історичного фестивалю «Кам’янець – земля героїв-2011»   03.10.2011 [08:27:26]
Blacky, thinker - попередження

та кому ви пояснюєте? Vittorio думає, що він керує життям і жоден випадок не зможе внести свої корективи. Цікаво, а якби винуватцем чиєсь біди став Vittorio...
Так легше всього говорити. Чи Ви думаєте що водії, які збивають людей також завжди винуваті?
Є таке поняття як трагічний збіг обставин. Ось він і вирішує долі людей.
#39097
RE: Програма військово-історичного фестивалю «Кам’янець – земля героїв-2011»   03.10.2011 [09:16:14]
Сьогодні спілкувались з батьком загиблого - людина адекватна, прекрасно знає чим займався його син останні десять - п'ятнадцять років, жодних претензій до приймаючої сторони, до стріляючого, до решти учасників пред'являти не буде, більше того просив щоб відпустили винуватця - нещасний випадок очевидний.
#39103
RE: Програма військово-історичного фестивалю «Кам’янець – земля героїв-2011»   03.10.2011 [09:47:59]
Дуже прикро, коли цiкавi речi забирають життя людини. У Батька загиблого дуже велике серце, мабуть, а винуватця можуть i посадити за "ненавмисне вбивство"...
#39104
RE: Програма військово-історичного фестивалю «Кам’янець – земля героїв-2011»   03.10.2011 [10:31:41]
бан
#39105
RE: Програма військово-історичного фестивалю «Кам’янець – земля героїв-2011»   03.10.2011 [10:34:52]
Коментар заступника начальника Кам’янець-Подільського МВ
майора міліції Когуня Андрія Миколайовича

02.10.2011 р. близько 12.50 годин поблизу вулиці Смотрицької, на березі річки Смотрич біля мосту «Замковий» в ході проведення військово-історичної реконструкції зразка маневрів піхотної тактики козацьких військ та московських стрільців 17-го століття у рамках проведення міжнародного військово-історичного фестивалю «Кам’янець - земля героїв» організованого Кам’янець-Подільським міськвиконкомом (проводиться з 30.09.2011р. по 02.10.2011 року на території м.Кам’янець-Подільський), громадянин Д, житель м.Київ, який приймав участь у реконструкції на боці українських козаків, під час перезаряджання саморобного макету яничарської рушниці 17-го століття (що не є вогнепальною зброєю), не вийняв шомпол для пресування пороху та здійснив постріл. В результаті пострілу фрагмент шомпола влучив в голову громадянину Росії, жителю м. Москва, який приймав участь в реконструкції на боці московських стрільців, спричинивши тілесні ушкодження у вигляді відкритої черепно-мозкової травми, від яких останній помер в реанімаційному відділені Кам’янець-Подільської міської лікарні.
Громадянин Д. у скоєному зізнався, його затримано в порядку ст.115 КПК України.
По даному факту порушено к/с по ч.1ст.119 КК України (вбивство через необережність), проводяться слідчі дії.
#39106
RE: Програма військово-історичного фестивалю «Кам’янець – земля героїв-2011»   03.10.2011 [10:37:37]
sky написав(ла):
Цитата:
Дуже прикро, коли цiкавi речi забирають життя людини. У Батька загиблого дуже велике серце, мабуть, а винуватця можуть i посадити за "ненавмисне вбивство"...
Якщо родичі не пред'являтимуть претензій, що зараз і відбувається, то справу закриють як несчаний випадок. р.s. Не думаю, що даний топ місце для перепалок щодо поглядів та переконань.
#39107
Показана только часть комментариев. Смотрите все комментарии в форуме.
You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 12