УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Відбулась чергова 14 сесія Кам'янець-Подільської міської ради VI cкликання
Автор: Alex Andrushchak   
04.10.11

29 вересня у приміщенні міської ради відбулась чергова 14 сесія міської ради VI cкликання, на розгляд якої виносився ряд важливих питань.

У ці дні Україна відзначає 70-ті роковини масових розстрілів у Бабиному Яру, тож депутати вшанували пам`ять усіх жертв трагедії хвилиною мовчання.

На початку засідання міський голова Михайло Сімашкевич відзначив плідну роботу депутатів у постійних комісіях, яка дозволила ретельно пропрацювати усі проекти рішень та врахувати пропозиції усіх депутатів, незалежно від їх політичних поглядів.

До початку розгляду питань порядку денного сесії голова фракції ПП ВО «Батьківщина» Валентина Волошина озвучила звернення до громади міста, у якому висловила занепокоєння тим, як проходить судовий процес над екс-прем`єр-міністром Юлією Тимошенко. Далі депутати перейшли до розгляду сесійних питань. Насамперед, їх цікавило , чи готове міське господарство до роботи в осінньо-зимовий період 2011 року. Заступник міського голови Сергій Бабій, який був доповідачем по цьому питанню, поінформував, що завдяки спільним зусиллям міської влади, ЖЕКів, ОСББ, КП «Міськтепловоденергія» Кам`янець-Подільський гідно підготувався до настання холодів. У повній готовності знаходяться 8 котелень та 23 теплових пункти, замінено 2,5 км мереж теплопостачання та 4 км мереж водопостачання, у під`їздах будинків встановлено 120 нових дверей, здійснено ремонти покрівель та проведено утеплення мереж, закуплено 5 вагонів технічної солі. Рекордна сума коштів – 5 млн 400 тис.грн – була витрачена на ремонт доріг, з них 3 млн грн – на капітальний ремонт. Кам`янець-Подільський виявився чи не єдиним містом в Україні, де паспорта готовності будинків до зими підписували окрім представників відповідних служб, ще й депутати-мажоритарники. Директор КП «Міськтепловоденергія» Валерій Гордійчук довів до відома присутніх, що уже укладено договори на постачання газу та затверджено ліміти.

Депутати ухвалили звернення до Хмельницької обласної адміністрації відносно клопотання перед Хмельницькою обласною радою щодо визнання нашого міста курортом місцевого значення, а до Міністерства інфраструктури України – відносно клопотання перед Верховною Радою України щодо визнання курортом державного значення. Для цього є усі підстави, адже Кам`янець-Подільський володіє значним рекреаційним потенціалом – мінеральними водами, що можуть використовуватись для лікування різноманітних зхворювань. Окрім того, надання статусу курорту дозволить залучити у місто значні інвестиції.

Серед важливих рішень, прийнятих на сесії, і ліквідація двох комунальних підприємств – КП «Кам`янецький парк» та «Міська шляхова дільниця».

Жваву дискусію викликало питання про переіменування Кам`янець-Подільської міської центральної бібліотеки ім. В. П. Затонського. Депутати обговорювали проект рішення, відповідно до якого бібліотеку мали б перейменувати у міську центральну бібліотеку. Проте висловлювались і пропозиції додати до назви – ім’я Костя Солухи, видатного громадського і культурного діяча, засновника Подільської «Просвіти». Деякі депутати виступили проти. Врешті-решт, було вирішено направити це питання на довивчення.

Розглянувши клопотання Кам`янець-Подільського коледжу культури і мистецтва, депутати дали дозвіл на встановлення за небюджетні кошти меморіальної дошки видатному українському поету Володимиру Свідзинському.

Секретар міської ради Василь Сенюк озвучив свій запит стосовно стану роботи по стягненню заборгованості по сплаті за надані житлово-комунальні послуги. Він підкреслив, що в умовах жорсткої економії та суворого контролю за фінансовими потоками це питання набує особливої актуальності. До предметної розмови був запрошений керівник Державної виконавчої служби Кам`янець-Подільського міськрайонного управління юстиції Сергій Брижак та керівники ЖЕКів. Усі зійшлись на тому, що варто зосередитись перш за все на злісних неплатниках, тобто тих, хто хоч і має змогу сплачувати кошти, але не робить цього. Для того, аби стимулювати їх до сплати боргів, варто залучати і засоби масової інформації. Висловлювалась навіть ідея про те, щоб розмістити прізвища боржників на бігбордах. По завершенні обговорення, депутати підтримали запит та доручили Сергію Брижаку на наступну сесію підготувати звіт щодо роботи, проведеної у цьому напрямку.

Розглянули депутати і запит Ярослава Крочака, що стосувався НТК «Завод точної механіки» Технічний директор Анатолій Собков розповів народним обранцям про складну фінансову ситуацію на підприємстві. Вона сформувалась внаслідок того, що НТК “Завод точної механіки” працював за старими договорами, укладеними ще у 2008 році, а з того часу ринкові умови змінились. Економічна криза заводу поглиблюється, зокрема, на сьогоднішній день розмір дебіторської заборгованості сягнув 20 млн грн. Депутати вирішили підтримати запит та підготувати відповідне звернення до Кабінету Міністрів України, аби надати новий імпульс розв`язанню цієї проблеми.

Також народні обранці заслухали відповідь Валентини Волошиної на запит депутата міської ради Дмитра Васильянова та депутат обласної ради Володимира Мельниченка. Була ще раз озвучена ідея про необхідність провести спільну позачергову сесію районної і міської рад на території підприємства та створити комісію з вивчення цього питання за участю депутатів, юристів, представників відповідних служб, громадських організацій. Депутати закликали усіх небайдужих кам`янчан стати на захист інтересів громади. Висловлювались пропозиції про створення постійнодіючої комісії, яка буде проводити аналіз роботи, проблем інших підприємств Кам’янеччини через призму інтересів громади та розвитку Кам’янця-Подільського, як туристичного центру.

http://kam-pod.gov.ua/?p=14251

 
Обговорення (3 коментарів)
Відбулась чергова 14 сесія Кам'янець-Подільської міської ради VI cкликання   07.10.2011 [18:59:05]
Обговорення статті: Відбулась чергова 14 сесія Кам'янець-Подільської міської ради VI cкликання

А найбільше на сесії повеселили "свободівці" - коли розглядалось питання про нтк "Завод точної механіки" , заявили, що підприємство виробляє зброю для наших ворогів. Де ж ті вороги ? Ну то може не варто депутатам рятувати підприємство, нехай 200 осіб залишаться без роботи, а військово-оборонний комплекс держави - без виробничих потужностей? ))
#39334
RE: Відбулась чергова 14 сесія Кам'янець-Подільської міської ради VI cкликання   08.10.2011 [00:52:42]
НТК "Завод точної механіки" - Державне Підприємство!.
А з цього виходить, що саме керівництво країни руйнує фундамент своє обороноздатності, нема зарплати нема фахівці, нема якісної роботи.
Мій знайомий колись працював там у конструкторському бюро, зарплату мав тільки на папері, це було років 10 назад, потім перестав годуватися "завтраками", та щоб зовсім не залишитись голим та босим, пішов торгувати на базар і займатись ремонтами, тому що фахові інженери, як виявилось нікому не були потрібні.
А ось і цілком закономірний результат цієї політики:
Нагадаємо, ще в грудні 2010 року сам генеральний конструктор заявив, що при прийманні першої партії БТР іракські фахівці виявили серйозні недоліки в 30-міліметровій гарматі ЗТМ-1 бронетранспортера, які виробляє завод точної механіки в Кам'янець-Подільському.
То може за ворогів, свободівці мали на увазі – українських політиків і уряд, бо так знищити країну, не кожному ворогу під силу
#39338
RE: Відбулась чергова 14 сесія Кам'янець-Подільської міської ради VI cкликання   08.10.2011 [08:25:46]
Повірте, свободівці мали на увазі зовнішніх ворогів. Ще б про екологію згадали )) До речі, заявляли і про те, що "пушки хороші" (це ті, що виступають за чистоту української мови )). Журналісти, які записували усе на диктофон, можуть підтвердити.
#39349

Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
15 гостей