УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Історичний музей–заповідник Кам'янця-Подільського отримав від платних послуг 1 мільйон гривень
Written by Alex Andrushchak   
vivtorok, 01 lystopad 2011

До фондів музею – сучасний підхід

В музеї продовжує діяти програма «Подаруй музею експонат». Наразі до фондів музею надійшло 1482 експонати, що на 504 більше , ніж минулого року, з спеціального фонду музею виділено більше 5 тисяч гривень на закупівлю експонатів ( в минулому році – 360 грн.).

На сьогоднішній день загальна кількість експонатів, що зберігаються у фондах музею cтановить 141 тис. 612 одиниць. “Це добре, що в музей надходять експонати, тому що це серце музею, але в цій справі потрібен новий підхід, -говорить директор історичного музею-заповідника Віктор Травінський- До прикладу, у нас в експозиціях по всіх об`єктах музею на протязі року експонується біля 10,5 тисяч експонатів, інші зберігаються у фондах, а показати є що. Тому зараз вирішуємо як один із залів картинної галереї зробити залом змінних виставок, в якому будуть експонуватися предмети із фондів музею. Щоб це було кваліфіковано і на сучасному рівні, ми звернулися до фахівців Санкт-Петербурзької ( Росія) компанії КАМИС по впровадженню комплексної автоматизованої музейної інформаційної системи. Ця система дасть можливість здійснити облік фондів, планування експозицій, облік пересування експонатів всередині музею, облік закупівлі та реставрації експонатів, зробити каталог фондів з можливістю публікацій в інтернеті. По такій програмі вже працюють багато музеїв в Росії та Україні. Програма ця дороговартісна, тому впроваджувати її будемо поступово, поряд з цим, доручено працівникам відділу маркетингової та екскурсійної діяльності музею підготувати грант в Американський Посольський Фонд по збереженню культурної спадщини по придбанню цієї програми.”

Наш музей-мільйонер.

“Станом на 1 листопада цього року історичний музей –заповідник вперше в своїй фінансовій діяльності отримав від платних послуг 1 мільйон гривень (в минулому році - 946 тисяч.). Кошти в основному надійшли від відвідувань об`єктів музею туристами та екскурсантами. – говорить директор музею Віктор Травінський-Звичайно, хотілося, щоб це було 1 мільйон відвідувачів, але все рівно приємно, тому що за ці кошти ми виплачуємо заробітню плату 32 працівникам музею, робимо все необхідне, аби музейні об`єкти були привабливими. Хочеться подякувати працівникам музею та всім тим, хто працює над іміджем міста як культурного та туристичного центру.”

Обмін досвідом.

Нещодавно група працівників історичного музею-заповідника в рамках програми по обміну досвідом побувала в Національному музеї історії України та музеї під відкритим небом в Пирогово. “Щиро вдячні адміністрації музею за організацію та фінансування таких візитів, -зауважила науковий працівник музею Ольга Венгрова- адже отримуємо досвід в організації музейної справи, а головне- переконуємось, що й ми знаходимось на належному рівні.”

Північному дворику-нове обличчя.

Продовжуються роботи по впорядкуванню північного дворика Старого замку. За інформацією заступника директора історичного музею-заповідника Тетяни Карпової, роботи виконано на 80%. В основному вони носили характер консерваційних. Музей підтримала і науково-методична рада з питань охорони культурної спадщини Міністерства культури України. Адміністрація музею щиро вдячна генеральному директору НІАЗ «Кам`янець» Василю Фенцуру за підготовку та організацію робіт на цьому об`єкті Старого замку. Вже на другий рік відвідувачі замку будуть мати змогу оглянути заповідник з оглядового майданчика, яким cтане Північний дворик.

Новий бренд-бук музею.

Наступного року історичний музей-заповідник буде мати власний бренд-бук. Його проект розроблений працівниками відділу маркетингової та екскурсійної діяльності музею і чекає на затвердження музейної ради. За словами менеджера музею Віктора Годного, це дасть можливість позиціонувати музей як цілісний продукт і вигідно вирізнятися на європейському музейному ринку.

http://kam-pod.gov.ua/?p=14672

 
Discuss (3 posts)
Історичний музей–заповідник Кам'янця-Подільського отримав від платних послуг 1 мільйон гривень   05.11.2011 [19:36:44]
Обговорення статті: Історичний музей–заповідник Кам'янця-Подільського отримав від платних послуг 1 мільйон гривень

Нехай розкажуть куди колекція зброї, зокрема турецької періоду Січі поділась. А вже потім про фонди розказують.
#40782
RE: Історичний музей–заповідник Кам'янця-Подільського отримав від платних послуг 1 мільйон гривень   06.11.2011 [09:40:16]
А Ви зробіть запит на їхній сайт
#40792
RE: Історичний музей–заповідник Кам'янця-Подільського отримав від платних послуг 1 мільйон гривень   07.11.2011 [10:47:31]
"Колекція зброї, зокрема турецької періоду Січі" - а це як?
#40827

You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
12 guests online