УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Відбулось дві сесії Кам`янець-Подільської міської ради
Автор: Alex Andrushchak   
31.05.12

29 травня ц.р. відбулось пленарне засідання 25-тої чергової сесії Кам`янець-Подільської міської ради. На початку зустрічі міський голова Михайло Сімашкевич озвучив повідомлення голови фракції Партії регіонів Ярослава Крочака про те, що до її складу увійшли двоє народних обранців- Андрій Мастикаш та Дмитро Слонецький.

Мовою цифр

Перший доповідач, начальник фінансового управління Олександра Шевчук розповіла про виконання бюджету міста за 1-ший квартал 2012 року. Отож, у січні-березні 2012 року до загального та спеціального фонду бюджету міста з рахунок усіх джерел доходів надійшло 73057,6 тис.грн .Таким чином, у порівнянні з відповідним періодом 2011 року приріст складає 13,7 %. Податок на доходи фізичних осіб продовжує зберігати позицію найвагомішого за обсягами джерела наповнення дохідної частини міського бюджету.У структурі видатків загального фонду міського бюджету значну питому вагу складають видатки по таких галузях, як освіта (34,5%), соціальний захист та соціальне забезпечення (30,9 %), охорона здоров`я (21,8 %). Загалом же, касові видатки загального фонду міського бюджету (з врахуванням трансферів) за 1-ший квартал 2012 року склали 76799,1 тис.грн, що на 22,5 % більше виконано в порівнянні з 1-шим кварталом 2012 року. Депутати затвердили звіт. На виконання частини 4 статті 28 Бюджетного Кодексу України він буде опублікований у засобах масової інформації для загального ознайомлення.

Рішенням сесії також було внесено зміни та доповнення до міського бюджету на 2012 рік. Доходи загального фонду збільшуються на 6766, 515 тис.грн за рахунок додаткових дотацій та субвенцій з державного бюджету. Одночасно на цю ж суму збільшується обсяг видатків загального фонду міського бюджету, зокрема, на покращення надання соціальних послуг найуразливішим категоріям населення та оплату праці «бюджетників». Проведено і перерозподіл видатків Департаменту гуманітарної політики та Департаменту житлової політики, доріг та інфраструктури у межах коштів бюджету розвитку.

Рішенням депутатів міської ради, після доповіді заступника директора Департаменту економіки та розвитку інфраструктури міста- начальника управління економіки Маїй Гурської, затверджено Положення про порядок надання майна територіальної громади міста Кам`янця-Подільського в оренду та користування, в якому чітко визначені порядок проведення відповідних конкурсів, обов`язки і права орендарів та орендодавця, контроль за використанням майна.

Для участі у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, місцеві народні обранці затвердили проект «Формування лікувально-оздоровчої інфраструктури бальнеологічного курорту «Кам`янець-Подільський». Кошторис складає 3918,865 тис.грн. «Курортне лікування у нашому місті має перспективу і повинно впроваджуватись, однак, на мою думку, не за рахунок коштів, які виділяються на сферу охорони здоров`я. Тому участь у грантових програмах є вірним рішенням»,- підкреслив Дмитро Васильянов.

Бібліотека змінила ім`я

По питанню про перейменування міської центральної бібліотеки ім. В.Затонського, якій пропонувалось надати ім`я очільника подільської «Просвіти» Костя Солухи, доповідав заступник міського голови Василь Сукач. За словами Василя Олександровича, питання було ретельно вивчене топонімічною комісією. Врахувавши усі нюанси, депутати прийняли компромісне рішення- найбільша у місті книгозбірня носитиме назву «Міська центральна бібліотека». На цьому ж наполягають працівники самої установи.

Справи депутатські

За заявою депутата міської ради Тараса Явеляка, його виведено зі складу постійної комісії міської ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та включено до складу постійної комісії міської ради з питань розвитку суб’єктів малого підприємництва, торгівлі та побуту. Звіт про роботу даної комісії депутати взяли до уваги, одночасно відзначивши професіоналізм голови об`єднання Володимира Юр`єва.

Схвалення депутатського корпусу отримала, зокрема, ініціатива Володимира Васильовича по встановленню фірмових кіосків у віддалених районах міста. Тут кам`янчани мають змогу придбати продукти харчування за цінами виробника.

Проект рішення про внесення змін до Регламенту Кам`янець-Подільської міської ради не набрав необхідної кількості голосів депутатів. На момент голосування ініціатори питання, представники фракції ВО «Батьківщина», не були присутні у сесійній залі.

Інтереси молоді - понад усе

Найбільшу увагу при розгляді земельних питань привернув проект рішення про поновлення дії договорів оренди земельних ділянок. Справа у тім, що перед початком сесії близько 70 молодих людей прийшли під стіни міської ради з проханням повернути у користування ДЮСШ № 2, що на проспекті, у користування установі.

З цього приводу висловився депутат Валерій Слободян: «У 2006 році цю територію віддали в оренду приватному підприємству, а раніше тут діти займались спортом. Тепер, коли час оренди минув, потрібно повернути молоді місце, де вони зможуть тренуватись».

Міський голова Михайло Сімашкевич наголосив на тому, що повинні бути враховані інтереси і громади, і тих інвесторів, які вкладають кошти в економіку міста. Термін дії договору оренди земельної ділянки для приватного підприємства не продовжили.

«Ми обов`язково надамо інвестору земельну ділянку в іншому місці»- зауважив очільник міста. Таке вирішення проблеми, за словами Валерія Слободяна, влаштовує і керівництво підприємства.

Жити за Статутом

Підтримку народних обранців отримав запит секретаря міської ради Василя Сенюка щодо розробки Статуту міста Кам`янця-Подільського, як основного документа здійснення місцевого самоврядування у місті. Документ чітко визначить порядок проведення громадських слухань, внесення місцевих ініціатив та інших питань з врахуванням багатої історичної спадщини, національно-культурних та соціально-економічних особливостей Кам`янця-Подільського

Таке право передбачене чинним законодавством України. Питання вперше порушується у нашому місті.

Робочу групу, яка має напрацювати текст Статуту, очолить міський голова Михайло Сімашкевич. До неї увійшли представники виконавчих органів міської ради, політичних партій, які представлені у міській раді та Громадської ради. Розроблений проект Статуту буде обговорений на громадських слуханнях з метою врахування можливих пропозицій територіальної громади.

«Розробка Статуту стане вагомим етапом у роботі з територіальною громадою. Це сучасна концепція співпраці влади та громади, яка уже успішно діє у тих українських містах, котрі є взірцями у сфері місцевого самоврядування»- вважає ініціатор Василь Сенюк.

Незабаром відбудуться перші засідання робочої групи.

Після півгодинної перерви, депутати зібрались на 26-ту позачергову сесію.

На позачерговій - про гроші та відзнаки

За рішенням сесії, виділено кошти у сумі 768,77 тис.грн на збільшення статутного капіталу КП «Міськтепловоденергії» та вирішено ще низку економічних питань.

Підтримку народних обранців отримало подання Департаменту гуманітарної політики про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Кам`янець-Подільський» Ситник (Плющ) Тамарі Миколаївні- професору кафедри методики музичного виховання , вокалу та хорового диригування К-ПНУ ім.І.Огієнка, заслуженому працівнику культури України, яка своїм вокальним талантом відома далеко за межами «Квітки на камені».

За багаторічну сумлінну працю, цілеспрямованість у роботі та вагомий внесок у розвиток житлово-комунального господарства депутати прийняли рішення нагородити відзнакою міської ради «Честь і шана» директора комунального підприємства «Спецкомунтранс» Сергія Гжебовського.

http://kam-pod.gov.ua/1153-dv-sesyi-v-odin-den.html

  Коментарі відсутні.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
17 гостей