УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Знову про Стару Ушицю та її водопостачання
Написал Alex Andrushchak   
28.02.13

27 лютого перший заступник голови адміністрації Ніна Фабіянська та начальник відділу архітектури, містобудування та ЖКГ Борис Бец приїхали з робочим візитом в смт.Стара Ушиця аби поспілкуватися з працівниками комунального підприємства «Добробут» з питання реконструкції системи водопостачання в селищі.

22 січня депутат Верховної Ради Володимир Мельниченко вже мав розмову з місцевою громадою з цього питання та пообіцяв допомогти. На сьогодні за кошти районного бюджету виготовлена проектно-кошторисна документація, на суму майже 913 тис.грн, яка передбачає – заміну насоса, обладнання на першій станції підйому, ремонт водонапірної вежі Рожновського та ремонт водопроводу. Ремонт водопроводу дасть без ускладнень надавати послуги з водопостачачання для 27-ми багатоповерхових будинків, в тому числі школі, дитячому садочку, медико-соціальному центрі.

Тож аби роз’яснити яким чином будуть проходити ремонтні роботи представники влади і приїхали 27 лютого в Стару Ушицю. Першим етапом буде проводитись реконструкція станції , її технічної та водонапірної частини, потім пропонується зробити заміну труби та реконструкцію вежі Рожновського. З окремих веж буде проводитись водопостачання до села та багатоповерхівок.

Окремою не менш важливою темою для розмови стало питання встановлення тарифів на воду. На сьогодні тут діють тарифи старі і люди, маючи при цьому значну заборгованість перед комунальним підприємством «Добробут», платять по них. Ніна Францівна наголосила на тому, що без встановлення нових тарифів, контролера, який би перевіряв лічильники, не можливо буде ефективно порахувати кількість спожитої води. Також вона сказала про ефективність створення ОСББ.

Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, або ОСББ — це неприбуткова юридична особа, створена власниками житлових та нежитлових приміщень для спільного користування, утримання та управління своїм будинком та прибудинковою територією, а також для юридичного оформлення їхніх майнових прав на будинок та прибудинкову територію. ОСББ створюється на основі права сумісної власності і представляє лише співвласників нерухомості, щоб самостійно вирішувати – хто обслуговуватиме будинок, які будуть внески на його утримання (квартплата), кому здавати в оренду нежитлові приміщення тощо, куди витрачати гроші. Ефективне використання коштів і контроль приводять до якіснішого та раціональнішого утримання будинку. ОСББ несе лише управлінські повноваження і не стає власником будинку в цілому – співвласниками будинку залишаються власники квартир та нежитлових приміщень. ОСББ, як юридичній особі, належать допоміжні приміщення та земельна ділянка (якщо вона була приватизована). Доцільність створення ОСББ залежить від тих завдань, які мешканці поставлять перед собою, одним з яких може бути контроль за послугами ЖЕКу. ОСББ може щомісячно підписувати із ЖЕКом акти про виконання робіт з утримання будинку, на підставі яких визначається факт виконання та обсяги конкретних робіт і відповідно проводяться нарахування (перерахунок) мешканцям. Селищний голова Василь Мацьков пообіцяв з цього питання провести з мешканцями селища роз’яснювальну роботу.

І.Вареницька

http://kprda.gov.ua/?p=10622

  Нет комментариев.
You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 11