УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
М’яке морозиво
Written by Андрій Зломинога   
ponedilok, 22 veresen` 2008

Прийшов сезон пекучого сонця, втомлені спекою люди поспішають хоч якось охолодитись, а морозиво виконує це завдання якнайкраще. Морозиво традиційно вважається сезонним товаром, попит на який зростає навесні і знижується восени. В морозний період бажаючих поласувати прохолодним задоволенням навіть в затишних кафе знаходиться, як правило, небагато. Проте виключення складає лише один різновид морозива – м’яке. Адже не випадково транснаціонально компанія швидкого харчування “МакДональдс” включила його до свого меню. У всьому світі м’яке морозиво – високорентабельний із досить малим терміном окупності бізнес.

Морозиво – один із найулюбленіших продуктів населення, особливо дітей, що пояснюється не лише його високими смаковими якостями, але й значною харчовою та біологічною цінністю. Особливу увагу завжди привертало саме м’яке морозиво. Ця кремоподібна структура за своїми смаковими якостями перевершує звичайне заморожене морозиво.

Легкість та простота виготовлення, що практично не вимагає будь-яких спеціальних знань і навиків від персоналу, можливість виробляти різноманітний асортимент і при цьому розумна цінова політика можуть зробити м’яке морозиво потенційною високоприбутковою нішою бізнесу морозива серед приватних підприємців міста. Особливість даного виду товару полягає у неможливості його зберігання, що зумовлює необхідність його продажу на місці виробництва.

Створення пункту продажу вимагає від підприємця наступних кроків: оренда 5-6 квадратних метрів площі, придбання обладнання та запасу сировини, отримання дозволів на даний вид діяльності, облаштування місця та відкриття бізнесу.

Для оренди торгової площі підійде практично будь-яка ділянка в людному місці (поруч з ринком, вул. Соборна, Старе місто тощо), проте необхідною умовою є можливість підведення електроенергії. Щодо вибору обладнання потрібно поставитись не менш відповідально. Базове обладнання для мобільного пункту продажу – фрізер, чи, простіше говорячи, прилад для перемішування та заморозки рідкої суміші.

Технологія доволі проста: суху суміш спочатку розбавляють водою, після чого переміщують в блендері та заливають у бункер фрізера. На виході отримують готове охолоджене м’яке морозиво, об’єм якого значно перевищує об’єм вихідної суміші. Критерієм при виборі, окрім якості обладнання, являється і його продуктивність. І якщо фрізери від лідерів індустрії Taylor Manufacturing Inc. і Electrofreeze Inc. все ж таки не по кишені більшості бізнесменів-початківців, то аналогічну (або ж дуже подібну на західну) продукцію можна знайти у корейських чи китайських виробників за ціною вдвічі, а то й утричі нижче… Найбільш бюджетний варіант – придбання настільного фрізера продуктивністю від 10 до 30 літрів на годину.

Якість морозива багато в чому залежить від сумішей, які використовуються для його приготування. Сьогодні на ринку цієї сировини скільки завгодно, головне – вибрати підходящу. Як продавати морозиво: в пластикових стаканчиках чи симпатичних вафельних ріжках – вирішувати Вам. Варто відмітити лишень, що ріжки їстівні та смачні, а оптова ціна “натуральної” упаковки іноді може виявитись навіть нижче одноразового пластику.

Наступним етапом стане отримання всіх необхідних дозволів та документів: дозвіл на торгівлю, дозвіл санепідемстанції, висновки про пожежну безпеку тощо. Після чого потрібно обладнати мобільний пункт продажу морозива та приступити до довгоочікуваного: продавати морозиво, дарувати радість та … заробляти гроші.

Перевагою цього бізнесу є те, що практично немає конкурентів за винятком декількох точок продажу м’якого морозива, у яких або зависока ціна, або ж занизька якість. Маркетингового плану як такого не потрібно, адже морозиво відноситься до групи товарів імпульсивного попиту: споживачі не планують його купувати, а купують побачивши. І чи куплять вони морозиво залежить від того, що саме вони побачать. Отже необхідно забезпечити зовнішню рекламу безпосередньо у точці продажу, зміст якої залежить лише від Вашої фантазії (чи фантазії рекламного агентства).

Потенційним колом споживачів є населення міста віком від 3 до 70 років, що складає близько 95 тис. осіб та потік туристів близько 200 тис. осіб в рік. Режим роботи торгівельної точки: щоденно, 8-годинний робочий день. Орієнтований обсяг продажу: 30 стограмових порцій на годину. Фінансова сторона справи виглядає наступним чином. Капітальні вкладення: придбання обладнання (фрізера, електронної ваги, іншого обладнання) та оформлення документації на організації торгівельної точки – близько 25 тис. грн. Постійні витрати протягом місяця складуть: витрати на електроенергію (5 кВт × 8 год. × 30 днів × 0,23 грн./кВт = 276 грн.), витрати на заробітну плату разом із відрахуваннями близько 1500 грн., єдиний податок та патент на продавця 300 грн., орендна плата за 6 кв. метрів за ціною 200 грн./кв.метр – 1200 грн. Таким чином сукупні постійні витрати складуть 3276 грн. Собівартість стограмової порції морозива при вартості сухої суміші (розводиться водою у співвідношенні 1 до 2 ) 25 грн./кг. та вартості упаковки 0,1 грн. складатиме 0,94 грн. При середній вартості порції морозива 2 грн. валова виручка від реалізації морозива складе 2 грн. × 30 порцій × 8 год. × 30 днів = 14400 грн., або 7632 грн. прибутку за мінусом змінних витрат. Отже чистий прибуток (за мінусом постійних витрат 3276 грн.) складе 4356 грн., який при роботі точки продажу протягом 6 місяців дасть загальний прибуток 26136 грн., що повністю покриє витрати на придбання обладнання.

Отже, придбання фрізера – це Ваше капіталовкладення. Протягом першого сезону Ви зможете його окупити, надалі витрачатимете лише на оренду, заробітну плату та сухі суміші, а обладнання і далі працюватиме для Вас. Бажаю успіху Всім, кому сподобалась моя ідея, і смачного відпочинку!

P.S. Я буду радий отримати Ваші зауваження, пропозиції, побажання, ідеї. Пишіть мені на E-mail: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

Андрій Зломинога

Всі статті з серії "Власна справа"

Вперше опубліковано в газеті "Ділове Місто", www.kam-podil.com

 
Discuss (10 posts)
М’яке морозиво   25.07.2020 [06:43:24]
** Обговорення статті: М’яке морозиво **

Уже несколько лет занимаюсь продажей мороженого, открыла несколько точек, дело довольно прибыльное, но бывают и расходы с ремонтом холодильного оборудования, хорошо сотрудничаю с компанией "Холод Сервис" https://holodservice.com.ua/ они всегда готовы произвести качественный ремонт.
#116191
М’яке морозиво   29.08.2020 [14:53:54]
А морожено можно использовать по итогу по разному в итоге! К примеру мы последнее время пробуем что-то новое в интимной жизни, так вот морожено не плохо вписывается! Плюс бандажи для секса тут купили https://aaaa.in.ua/bdsm/fiksatory1/ , тоже отличный вариант привнести новые эмоции и ощущения!
#116237
М’яке морозиво   20.11.2020 [11:51:39]
Доброго дня! Не поганий варіант, можна на сезон відкривати подібну справу. Тільки потрібно знайти обладнання і кошти. Ось тут дають кредит для ФОП https://skywards.com.ua/kredity-dlya-fop Через МФО його легше відкрити, буде швидше, а % такий самий. Почитайте умови, подумайте, підійде такий варіант чи ні.
#116315
М’яке морозиво   01.12.2020 [09:47:53]
Погоджуюсь, фінанси для своє справи потрібні. Ось є замітка про те, як правильно оформити швидкий кредит http://zhzh.com.ua/publ/2-1-0-2316 та де його краще брати. Як не крути, а в свої справі без фінансової підтримки дуже важко. Почитайте, можливо вам підійде ця інформація, та щось зможете відкрити дял себе.
#116335
М’яке морозиво   29.12.2020 [05:40:46]
Я всегда любил мороженное с вареньем, наверное, мой любимейший вариант. Все эти новомодные вкусы, тьфу!
#116346
М’яке морозиво   29.12.2020 [11:29:14]
А знаете, я могу вас удивить, потому что недавно для себя открыла один чудесный сервис по доставке еды, а там у них продается вкуснейшее варенье. И есть интересные варианты, например, https://vkustradicii.com.ua/varenko/varene-vishnja-s-shokoladom-i-konjak/ пьяная вишня, да, вы не ослышались, в состав входит коньяк, а еще вишня, шоколад, лимон, сахар. Как вам такое, не любитель новомодного?
#116348
М’яке морозиво   21.01.2021 [20:21:26]
Вы лучше вместо мороженного в интимных играх, используйте специальные съедобные смазки, мороженно хоть и вкусно, но смазки надежнее. В этом секс шопе https://sex24.com.ua/ хороший выбор подобных смазок, плюс доставка полностью конфиденциальная и в темных упаковках.
#116361
М’яке морозиво   10.03.2021 [21:32:44]
Мы начали замечать с мужем, что наши отношения становятся обычными, без всяких разнообразий. И мы пришли к выводу, что нам нужно менять это, и нам помог этот магазин https://love-shop.kiev.ua. Здесь мы купили секс игрушки чтобы хоть что-то попробовать разнообразить.
#116404
М’яке морозиво   07.06.2021 [06:01:32]
Управляю несколькими кондитерскими, доход хороший, но постоянно требуется что то новое. Решили разнообразить ассортимент конфетами собственного производства, приобрели оборудование https://eurokond.com/product/oborudovanie-dlya-glazirovaniya-i-temperatsii/dvukhbunkernyy-dozator-dlya-shokoladnykh-konfet-s-nachinkoy-osd/ и теперь отлаживаем производство.
#116437
М’яке морозиво   04.08.2022 [14:56:30]
<a href="https://001k.exchange/ru/blogs/btc-to-privat24">https://001k.exchange/ru/blogs/btc-to-privat24</a>
#116508

You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
16 guests online