УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Про зняття в Кам'янці-Подільському з балансу жеків житлових будинків комунальної власності
Written by Ruslan Nazarets   
chetver, 11 lyutyy 2010

Згідно Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду»,ст.10 п.1«Утримання приватизованих квартир (будинків) здійснюється за рахунок коштів їх власників згідно з Правилами користування приміщеннями жилих будинків та придинкових територій, які затверджуються Кабінетом Міністрів України, незалежно від форм власності на них.»

п.1»Власники квартир багатоквартирних будинків є співвласниками допоміжних приміщень будинку, технічного обладнання, елементів зовнішнього благоустрою і зобов'язані брати участь у загальних витратах, пов'язаних з утриманням будинку і прибудинкової території відповідно до своєї частки у майні будинку. Допоміжні приміщення (кладовки, сараї і т. ін.) передаються у власність квартиронаймачів безоплатно і окремо приватизації не підлягають.»

Керуючись даним Законом України, зважаючи на приватизацію квартир в одно- та двоповерхових будинках комунальної власності, виконавчим комітетом Кам’янець-Подільської міської ради 29 січня 2010 року прийнято рішення № 57 ”Про зняття з балансу КП ”Житловик”, КП ”ЖЕК № 2”, КПП ”Господар”, ЖКП ”Південь” житлових будинків комунальної власності” та надано статус ”приватних житлових будинків” в кількості 150 шт.

Повідомляємо , що з 1 березня 2010 року буде припинено надання послуг житлово-експлуатаційним підприємством щодо утримання будинку та прибудинкової території, тому договір про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, буде вважатися розірваним з даної дати.

Для уникнення непорозумінь щодо розрахунків за отримані послуги, мешканцям цих будинків необхідно звернутися до житлово-експлуатаційного підприємства для проведення звірки та погашення боргів у разі їх наявності, щоб уникнути стягнення в судовому порядку.

З метою вирішення питань по утриманню житлового будинку та прибудинкової території, власники квартир мають право створити об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ). Консультації щодо створення об’єднання можна отримати у відділі розвитку житлово-комунального господарства міської ради (майдан Відродження, 1 кім. 405).

Співвласники будинку де не створено ОСББ, мають укласти договір про користування приміщеннями загального користування, що перебувають у спільній власності та визначення витрат на утримання будинку і прибудинкової території із визначенням уповноваженого співвласника (старшого будинку).

Власникам квартир, знятого з балансу житлового будинку, необхідно укласти договори з:

  • МРЕМ на отримання електричної електроенергії для освітлення місць загального користування (східцевих маршів, підвалів, );
  • КП ”Спецкомунтранс” на вивезення твердих побутових відходів.

Водночас інформуємо про те, що в зв’язку із набуттям будинком статусу ”приватного житлового будинку”, за будинком може бути закріплена земельна ділянка у межах норми встановленої Земельним кодексом України, у разі звернення до міської ради власників будинку із відповідною заявою.

Після закріплення земельної ділянки, власники будинку повинні звернутися в міськрайонне бюро технічної інвентаризації (МБТІ) для визначення частки квартири в загальній площі будинку та отримання Свідоцтва про право власності.

Адміністрація УЖКГ
  No Comments.
You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
17 guests online