УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Семінар Міжнародного Республіканського Інституту для депутатів міської ради Кам'янця-Подільського
Написал Alex Andrushchak   
02.11.11

29-30 жовтня у сесійній залі міської ради пройшов семінар Міжнародного Республіканського Інституту для депутатів міської ради. Це другий етап навчання, яке закінчиться підсумковим заліком для визначення того, наскільки депутати нашої міської ради є професіоналами прийняття рішень з питань, делегованих виборцями. Цікавими заняття були і для досвідчених народних обранців, і для тих, хто став депутатом лише у цій каденції. Адже теми семінару стосувалися регламенту міської ради, реалізації закону про доступ до публічної інформації, організації роботи депутатської приймальні, формування бюджету на наступний рік.

Тренерами семінару були: Олександр Солонтай, експерт Інституту Політичної Освіти, депутат Закарпатської обласної ради 5-го скликання; Ужгородської міської ради 4-го скликання та Любов Майборода – депутат Черкаської обласної ради чотирьох скликань від міста Черкаси. Окрім тестів та теорії, депутати творчо підійшли до практичних завдань, таких, як написання програми для представлення на сесії міської ради, написання проекту рішення сесії міської ради, формування бюджетного запиту.

Ми попросили поділитись враженнями учасників семінару депутатів міської ради:

Андрій Гамалій:

Цікаво. Це навчання дозволяє отримати інформацію про різний досвід прийняття рішень, який є у депутатів інших міст України. Відповідно це дає нам з колегами можливість дискутувати та допомагає виробити свою стратегію.

Наталія Мерінова:

Ще раз переконуюсь у тому, наскільки важливим є юридичний супровід рішень міської ради та правова допомога громадянам. Такі зустрічі ще й можливість підвищити правову культуру депутатів.

Микола Моштак:

Особисто мені, вперше обраному депутату міської ради, семінар дав можливість отримати новий цікавий досвід, що полягає насамперед у вивченні механізму підготовки депутатами проектів рішень, програм та з інших питань. Зокрема, під час семінару я захищав програму створення «спальних» кімнат для першокласників у навчальних закладах міста.

Дмитро Слонецький:

Вражає великий досвід доповідачів. Приємно, що є такі люди, які готові поділитися знаннями. Як учасник першого та другого етапу, я з задоволенням візьму участь у наступному модулі. Вважаю, що потрібно більше таких навчань.

Надія Сільченко:

Семінари такого високого рівня дають змогу підвищити правову грамотність депутатів міської ради та ознайомитись з останніми досягненнями у сфері місцевого самоврядування у різних регіонах України та державах Західної Європи. Доповіді тренерів-викладачів Олександра Солонтая та Любові Майбороди були надзвичайно цікавими. Важливо, що учасники зустрічі окрім змістовних лекцій, брали безпосередню участь в ігрових тренінгах, дискусіях, створенні порівняльних аналізів ситуацій та оформленні необхідної документації.

Сергій Середюк:

Впевнений, що знання, набуті у ході семінару, знайдуть своє відображення у практичній діяльності нашого депутатського корпусу. Доступна форма викладання дозволила вникнути у кожне порушуване питання. Досвід та рівень викладачів були на висоті. Дмитро Новіков: Так, як викладачі люди компетентні і самі є депутатами не одного скликання, отримана інформація є цінною і потрібною, особливо для тих депутатів, для яких це скликання є першим.

Іван Нетеча:

Як організувати свою роботу, як депутата? Як працювати зі складними зверненнями громадян? Відповідь на ці запитання я отримав з вуст досвідченого тренера, депутата кількох скликань Любові Майбороди із Черкас. Вважаю, що кожному потрібно вдосконалюватись, у цьому допомагає навчання.

Юрій Аносов:

Такі знання корисні. Депутати можуть зрозуміти саму суть роботи та усвідомити навіщо вони взагалі потрібні у міській раді. Міжнародний Республіканський Інститут конденсує усі світові знання демократичних засад, а їх викладення під час семінару, дозволяє прискорити еволюційні процеси на місцях.

Лілія Бевз:

Я депутат міської ради 4-х скликань, але депутатській справі на ніколи не вчили. Приємно, що під час семінарів нас не лише навчають, а й часто просять поділитися своїм досвідом. Наприклад, проект нашої команди, який я захищала на практичному занятті, про створення умов проживання та адаптації в суспільстві студентів-сиріт та позбавлених батьківського піклування, поїхав у Черкаси.

Олена Чубайко:

Вражена високою професійною майстерністю лекторів семінару. Особливо пізнавальною виявилась лекція Олександра Солонтая. Живе спілкування, реальні приклади з функціонування міських рад різних регіонів України змогли зацікавити аудиторію. Також багато цінних порад отримали слухачі щодо планування міського бюджету від Любові Майбороди.

Участь у семінарі взяли і працівники структурних підрозділів міської ради: Елеонора Левченко, Валерій Клименко, Тетяна Ляменко, Ігор Мелєкєсцев. «Розуміння того, як процедурно приймаються рішення, перспектив впровадження системи управління якістю ISO 9001 – є запорукою злагодженої роботи в команді виконавчого комітету міської ради та депутатського корпусу» – зазначає завідувач відділу з обслуговування міської ради Елеонора Левченко.

Секретар міської ради Василь Сенюк подякував тренерам Міжнародного Республіканського Інституту, зауваживши: «Усі набуті знання сьогодні уже реалізовуються. Відділ з обслуговування міської ради отримав завдання узгодити із депутатами графік звітів про свою діяльність. Згідно ст.16 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» кожен депутат звітуватиме перед виборцями про ті справи, гарні починання, які уже вдалося реалізувати протягом року. Нам дуже згодиться досвід з цього питання однієї з міських рад України, презентований під час семінару. Головне, що сьогодні громада хоче мати досвідчених і професійних депутатів, які є фахівцями у різних сферах життєдіяльності міста, а таке навчання має на меті допомогти кожному з нас стати ще кращим».

Член НСЖУ Тетяна Ляменко

http://kam-pod.gov.ua/?p=14692

  Нет комментариев.
You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 15