УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Засідання комісії з питань регламенту, міжнародних зв’язків, депутатської діяльності та етики
Written by Alex Andrushchak   
sereda, 25 kviten` 2012

23 квітня на засіданні комісії з питань регламенту, міжнародних зв’язків, депутатської діяльності та етики Кам'янець-Подільської міської ради депутати розглянули питання порядку денного чергової 24 сесії міської ради. Основні зауваження торкалися проектів рішень з земельних питань. Детально обговоривши кожен проект, постійна комісія рекомендувала профільній комісії звернути особливу увагу саме на ці проекти та надати пропозиції щодо винесення їх на розгляд пленарного засідання 27 квітня.

Цього ж дня комісія з питань землекористування, архітектури, будівництва та екології (голова Микола Розбам) заслухала доповідача – начальника управління Держкомзему в м. Кам’янці-Подільському Віктора Кравчука. На засіданні деякі проекти були зняті з розгляду, відправлені на доопрацювання, до тих, що розглядатимуться під час цієї сесії, запропоновано ряд поправок. Щодо плановості у забудовах, то, за словами Віктора Івановича, виконавчий комітет визначився із 6-ма земельними ділянками, що там хотіли б бачити спорудженим, і на наступній сесії міської ради вони стануть предметом розгляду.

24 квітня з сесійних питань радились комісії з питань планування бюджету та фінансів (голова Андрій Гамалій), з питань контролю за збереженням, використанням та приватизацією майна комунальної власності (голова Володимир Федорчук) та з питань промисловості, інвестицій, транспорту та зв’язку (голова Сергій Мальченко). Звіт про соціально-економічний та культурний розвиток міста у 2011 році доповідала заступник начальника департаменту економіки та розвитку інфраструктури міста Майя Гурська. Показники соціально-економічного розвитку 2011 року мають позитивну динаміку. Прибутки підприємств склали 216 мільйонів гривень, вони вперше за 4 роки спрацювали із позитивним фінансовим результатом. За підсумками 2011 року обсяг реалізованої промислової продукції у відпускних цінах становить 768 317,8 тисяч гривень, що на 221 мільйон більше ніж у 2010 році. Завдяки вжитим заходам з формування попиту на продукцію підприємств міста та стимулювання її збуту (зокрема через активізацію участі товаровиробників міста у виставково-ярмаркових заходах), введення у дію нових виробничих потужностей, а також впровадження інвестиційних проектів, темп росту реалізації промислової продукції минулого року склав 140,6 відсотка. Програмою соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2011 рік передбачалося зростання по відношенню до 2010 року обсягів промислового виробництва на 15,6 відсотка. Обсяги реалізованої промислової продукції на одну особу склали 6,7 тис. грн. Протягом 2011 року у місті функціонувало 25 комунальних підприємств, якими у звітному періоді виконано робіт на суму 132983,1 тис. грн., що на 41% більше ніж у 2010 році. Їх фінансовий результат від господарської діяльності склав 13747,5 тис. грн. проти 20 887, 0 тис. грн. збитку у 2010 році. Чисельність працівників на комунальних підприємствах міста у 2011 році склала 1632 чол. У результаті оптимізації чисельності, кількість працюючих зменшилась на 47, а середня заробітна плата за січень-грудень 2011 року склала 1842, 0 грн., що на 39% більше ніж у 2010 році. Щодо діяльності комунальних підприємств, постійна комісія з питань планування бюджету та фінансів рекомендувала департаменту економіки та розвитку інфраструктури міста підготувати оновлений перелік комунальних підприємств з їх балансами. Також депутати запропонували включити до звіту динаміку відвідування туристів. Щодо відвідування міста іноземними туристами, цікавою є наступна інформація: 2010 р. -12 тисяч, у 2011- 19 тисяч.

В цілому, економіка міста оздоровлюється, про це говорять кращі результати підприємств, зменшення кількості безробітних, інше. У минулому році велика робота проводилась з покращення рейтингових показників соціально-економічного та культурного розвитку області. Як результат наше місто посіло друге місце, уступивши лише обласному центру.

Обговорювався на засіданнях комісій і проект рішення щодо капітального ремонту доріг. За повідомленням заступника міського голови Сергія Бабія, раніше цей перелік був більшим та приймався на засіданні виконавчого комітету. Згідно нових правил, розподіл коштів на капітальний ремонт 16-доріг міста тепер затверджуватиме сесія. Постійні комісії, що розглянули даний проект рішення, рекомендували вказати кілометраж кожної дороги та аргументувати чому саме цим автошляхам надано перевагу.

Заступник завідувача, завідувач сектору з питань внутрішньої політики відділу з обслуговування міської ради Т.ЛЯМЕНКО

http://kam-pod.gov.ua/novini/971-trivaye-pdgotovka-do-chergovoyi-sesyi.html

  No Comments.
You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
10 guests online