УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Порядок розроблення, затвердження і перегляду лімітів на утворення та розміщення відходів
Написал Alex Andrushchak   
03.12.09

Відповідно до ПОСТАНОВИ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ від 3 серпня 1998 р. №1218 «Про затвердження Порядку розроблення, затвердження і перегляду лімітів на утворення та розміщення відходів», підприємства, установи та організації повинні отримати дозвіл на експлуатацію об’єкта поводження з небезпечними відходами на відповідній території, виданий органом місцевого самоврядування, з метою запобігання або зменшення обсягів утворення відходів. Власники відходів, які здійснюють лише їх розміщення, до 1 квітня, а власники відходів, які утворюють та розміщують їх на своїй території, до 1 червня поточного року подають до органів Мінекоресурсів на місцях заяви на одержання дозволу на розміщення відходів у наступному році.

Незважаючи на те що процедура спрощена для отримання дозволів та видається органом місцевого самоврядування на безкоштовній основі керівники підприємств, установ та організацій ігнорують проведення заходів щодо отримання дозволу на поводження з відходами.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Кам’янець-Подільської міської ради звертає увагу керівників підприємств, установ та організацій на те що терміни надання дозволів на поводження з відходами на наступний рік закінчується. До підприємств, установ та організацій які не отримають дозволів на поводження з відходами на наступний рік будуть застосовані засоби адміністративного впливу.

Доречі, навіть люмінесцентні лампи (іншими слова лампи денного світла) несуть за собою велику небезпеку, оскільки вони містять ртуть що має І клас небезпеки. А скільки на сьогодні люмінесцентних ламп в навчальних закладах, дитячих садках та ін. закладах?! Дозвіл на експлуатацію об’єкта поводження з небезпечними відходами, виданий органом місцевого самоврядування, зобов’язує підприємства, установи та організації передавати небезпечні відходи відповідно до угоди складеної з спеціалізованими установами. Відсутність такого дозволу несе за собою ряд негативних чинників для довкілля, а саме (для прикладу) люмінесцентні лампи викидають в контейнери для сміття де все це вивозиться на полігон твердих побутових відходів і потім ми цим дихаємо і скаржимось на те що у нас «погана екологія»!!! Тут потрібна екологічна свідомість громадян (про що ми часто забуваємо), власників підприємств, установ та організацій. Екологія залежить не лише від «влади» (як часто говорять люди), а від кожного жителя планети!!

  Нет комментариев.
You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 22